Torra es posa “a disposició” de qui vulgui culminar la independència

L’expresident de la Generalitat, Quim Torra, s’ha posat “a disposició” de qui vulgui culminar el procés d’independència i estigui disposat “a arribar fins al final” per tal d’aconseguir-la, segons un comunicat publicat per la seva oficina. Dues coses que, en el seu parer, no vol cap dels partits independentistes actuals. En una entrevista a TV3, Torra ha confirmat que s’ha acabat la seva inhabilitació per negar-se a retirar la pancarta que reclamava la llibertat dels presos polítics i dels exiliats, però ha explicat que no se sent “còmode” amb l’actual sistema de partits.

Torra ha retret a ERC i Junts que estiguin més “preocupats” per les municipals del 2023 que per avançar cap a la independència i ha assegurat que estan atrapats en una “lògica autonomista” que no porta enlloc. “No em veig en una llista d’un partit ara mateix”, ha explicat l’expresident, que el pròxim mes de maig té un altre judici per desobediència, aquesta vegada lluny del Tribunal Suprem. “Compto amb una nova inhabilitació”, ha etzibat, tot i que no perd l’esperança de trobar-se amb un jutge que vulgui defensar els “drets fonamentals”.

Taula de diàleg inútil

L’expresident ha estat molt crític amb la taula de diàleg, que encara no té data per la pròxima reunió i compta amb l’absència destacada de Junts. “Existeix?”, s’ha preguntat irònicament. “La taula de diàleg no porta enlloc perquè no tenim força per negociar res i menys amb un Govern que ha apostat per la gestió autonòmica”. Torra ha llançat dards a ERC –a qui ha retret que aprovi els pressupostos espanyols– i a Junts –amb qui s’ha mostrat molt decebut perquè no té un full de ruta–.

“L’única manera de trencar amb el Règim del 78 és amb un acte de rebel·lió democràtica amb un procés de desobediència massiva”, ha insistit Torra, que veu el possible retorn de Carles Puigdemont com una oportunitat per tornar a mobilitzar l’independentisme. “La seva tornada pot ser un punt d’inflexió, però per aprofitar-lo cal que hi hagi un pla i una gran mobilització popular”, ha dit. “La independència és un projecte col·lectiu”.

Comentaris

  Gonzalo Gener 11, 2022 | 10:02
  Torra Torra Torrat je je
  Doctor Strangelove Gener 11, 2022 | 10:05
  volen destituir el meu model de vida, on sí, sí, visc molt bé i em foto mariscades i gambes, la millor carn i els millors whiskis, i què? Ho faig perquè em robo molt bé la vida, i per què me la robo tan bé? Doncs, perquè, a més a més del talent feixuc què tinc, també treballo a vegades, poc, molt poc, però el que faig ho faig amb una supèrbia excel·lència. Així que prou, deixeu viure al que us paguem la resta, només volem això viure fotuts! Doc
  Ricard Gener 11, 2022 | 10:24
  Necessitem augmentar la llista de patriotes com el President.
  No cal, Torra Gener 11, 2022 | 10:32
  De debò, ets totalment prescindible per a tot. Si t'avorreixes compra't un mico.
  Doctor Strangelove Gener 11, 2022 | 11:03
  En Kim Jonk Torra el que hauria de fer és posar-se a disposició d'un bon psiquiatra! Quin paio, un sou de per vida per no haver fotut res de res quan va ser "el masover" del batxiller de Waterloo. En fi, a CAT el més ruc fa rellotges de fusta i algú encara més ruc els hi compra! Doc.
  Juan Ripolles Gener 11, 2022 | 12:04
  Sr Torra , un cop culminada la Independencia de Catalunya ? deixarem de pagar el CUPO als VASCOS ??
  Dr Sallop Gener 11, 2022 | 12:33
  El tema económic i del control del territori ho teniu planificat ? perque...si hem de culminar la Independencia de Catalunya ens falta saber: 1 - Telefonia 2 - Energies 3 - Transports 4 - Infraestructures 5 - Fronteres 6 - Aigua 7 - Gas 8 - Seg Social 9 - Pensions 10 - Policies Locals 11 - UE 12 - OTAN 13 - Exércit Catalá 14 - Bassars Xinessos En fi : que d'aixo ningu diu res.
  Visca la nostra terra, visca la nostra nació. Independència ja! Gener 11, 2022 | 19:00
  Me voici, MHP SR Torra. Pel que convingui. Som i serem gent catalana tant si es vol com si no es vol! Visca la llengua catalana!
  Luisnomeacuerdo Gener 11, 2022 | 21:11
  este pobre hombre ya ha dejado otra vez el tratamiento que seguía para no sufrir alucinaciones.

Nou comentari