El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra titlla la inhabilitació de “cop ordit pels poders de l’estat espanyol”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat que la seva inhabilitació per part del Tribunal Suprem (TS) és “un cop ordit pels poders de l’estat espanyol”. La denúncia l’ha fet en una declaració institucional al Palau de la Generalitat envoltat dels membres del seu Govern. Torra ha afirmat amb contundència que malgrat la sentència que el desallotja del càrrec “ni abandono, ni em resigno” i ha manifestat que no accepta la sentència perquè busca “enderrocar el Govern de Catalunya”.

Torra ha assegurat que el seu cas no es quedarà aquí perquè pensa portar “la llibertat d’expressió i la causa independentista a Europa”. “I guanyarem”, ha subratllat el president, que s’ha dirigit directament a la ciutadania: “Catalans, catalanes, empenyeu”.

El president s’ha referit en diverses ocasions a les discussions partidistes i ha dit que és un esquer de la repressió que “ens vol dedicats a la disputa domèstica, que ens barallem per les molles o pitjor encara les engrunes de les molles”. Torra ha reiterat que una ciutadania organitzada i mobilitzada és “la única esperança per sortir del pou on ens vol posar una altra vegada l’estat espanyol”.

Les eleccions com a plebiscit

Amb els ulls posats al següent capítol, la convocatòria d’eleccions, Torra ha demanat a l’independentisme que es prepari per a la ruptura democràtica i pacífica amb Espanya i que els comicis es converteixin en un “plebiscit” sobre la independència. Com ha reiterat en altres ocasions, Torra ha dit que havia acceptat agafar el relleu a Carles Puigdemont per compromís amb el país i que estava disposat a tot per aconseguir la independència.

Torra ha sortit per la porta principal del Palau acompanyat per la seva esposa, pels líders d’ANC i Òmnium i per la resta de membres del seu Govern a les 19.20 hores. A la porta de la Generalitat, i davant de Torra, s’ha desplegat la pancarta origen del litigi, on es podia llegir la frase ‘Llibertat presos polítics i exiliats’ en català i en anglès, a més d’un llaç groc.

Missatge de Quim Torra després de set inhabilitat pel Suprem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa