El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC tem la creació d’una “policia patriòtica” del Govern
  • CA

El PSC-Units ha anunciat que demanarà la compareixença de Jordi Puigneró, vicepresident de la Generalitat i Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior al Parlament. Segons ha explicat el partit polític aquest dilluns, volen debatre les noves reformes referents a la policia catalana, és a dir, els Mossos d’Esquadra. Tal com ha descrit la portaveu del PSC, Elia Tortolero, els socialistes es mantenen crítics i reticents davant les decisions del Govern i temen que arribi a imposar-se un model de “policia patriòtica” a Catalunya.

Una de les principals queixes dels socialistes davant els canvis del Govern és la reforma de la cúpula. A partir d’ara, la protecció jurídica d’aquesta dependrà del Departament de Presidència, una decisió que els socialistes no veuen amb bons ulls, ja que podria crear conflicte d’interessos. A més a més, una altra de les preocupacions del PSC és el nou model policial que la Generalitat vol dur a terme, pel fet que temen que aquesta nova comissió podria convertir els Mossos en una classe de “policia patriòtica” a l’estil dels agents de la Policia Nacional que durant el mandat del PP al govern espanyol haurien actuat en benefici del mateix partit governant i no de la seguretat i protecció dels ciutadans. “L’últim que necessita el nostre país és que ens trobem davant d’una versió independentista del cas Kitchen“, ha dit Tortolero, en una roda de premsa.

Les sospites del PSC procedeixen de diverses publicacions periodístiques referents al malestar entre jutges i fiscals pel relleu del fins fa poc cap d’investigació dels Mossos, Toni Rodríguez. Segons aquestes informacions, hi hauria hagut suposats moviments dins del cos per entorpir indagacions policials que podrien haver afectat l’entorn de l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), d’on provenen destacades figures de Junts per Catalunya (JxCat). Aquestes informacions, ha explicat la portaveu del partit, “preocupen moltíssim” els socialistes, per la qual cosa volen que Puigneró i Elena les aclareixin al Parlament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan de l'Ós a gener 10, 2022 | 19:38
    Joan de l'Ós gener 10, 2022 | 19:38
    Creieu realment que això és una notícia i mereix aquest tractament periodístic ? El PSC és prou intel·ligent i coneix prou a fons la realitat policial, així com la debilitat del governa autonomista, per no creure's res d'això que diu, ni de lluny. No sabeu discernir entre la intoxicació política del PSC i realitat noticiable ? Li feu el joc sense ni adonar-vos ? Ben trist. L'única policia política que coneixem realment és la "nacional" espanyola. Potser que la vigili el PSOE, enlloc de fer veure allò que no és.
  2. Icona del comentari de: Pepitugrillu a gener 10, 2022 | 19:59
    Pepitugrillu gener 10, 2022 | 19:59
    Cony! el que és la "Guardia Civil" i la "Policía Nacional". O és que aquest no tenen pàtria ("i se sacrificarian por ella!")? Ai! si en Lluch, en Pallach, en Verde i Aldea o la Marta Mata aixequessin el cap! Es tornarien a mori de vergonya!
  3. Icona del comentari de: No hi ha més preguntes senyoria a gener 10, 2022 | 20:15
    No hi ha més preguntes senyoria gener 10, 2022 | 20:15
    Els Mossos obeeixen a la Fiscafina, no? Doncs de que carall es queixa el ppsc?
  4. Icona del comentari de: valeri a gener 11, 2022 | 11:53
    valeri gener 11, 2022 | 11:53
    Srs del PSC esteu ben bojos. Heu perdut el Nord, si es que sabeu que es el Nord. Es reu ben desesperats. Us penseu que sereu el primer partit de Catalunya, i el que sereu es el primer per la cua. Independecia ja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa