El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Reunió urgent del Govern per aprovar un decret que esquivi la sentència

Reunió extraordinària del Govern per aprovar un decret llei que serveixi per esquivar els percentatges de castellà a l’educació. Segons ha pogut saber El Món, l’executiu de Pere Aragonès té previst aprovar un decret llei perquè entri en vigor tan aviat com es publiqui, amb la intenció que no es superi el termini de quinze dies que va donar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per aplicar la sentència del 25% de manera forçosa. El termini acaba aquest dimarts 31 de maig, pel que demà dilluns el Govern té previst reunir-se d’urgència.

El decret llei del Govern argumentarà davant el TSJC la necessitat extraordinària d’aprovar una norma per evitar vèncer aquest termini i poder preparar el pròxim curs escolar amb temps. En cap cas es redactaran percentatges en aquesta norma, perquè el Govern sosté que l’educació no ha d’anar amb percentatges sinó amb pedagogia perquè els alumnes assoleixin les competències en les dues llengües oficials. El decret preveu que siguin els mateixos centres escolars els qui decideixin el seu projecte educatiu segons la realitat sociolingüística de l’alumnat.

Maniobra de Vox, Ciutadans i PP per paralitzar el pacte del català

El Govern ha previst respondre el TSJC amb aquest decret llei i alhora amb el pacte entre ERC, Junts, PSC i els Comuns que s’està gestant al Parlament però que ara està paralitzat per Vox, Ciutadans i PP. Van ser aquests partits els qui van provocar que es cancel·lés el ple on s’havia de votar aquest pacte del català en portar-lo al Consell de Garanties Estatuàries per veure si s’adequa a la Constitució i l’Estatut. La resposta d’aquest òrgan arribarà un cop passat el termini de 15 dies que va donar el TSJC, pel que el Govern vol aprovar d’urgència aquest decret.

El Govern demana al TSJC la suspensió del termini de 15 dies

Aquest dissabte es va conèixer que el Govern ha demanat al TSJC la suspensió d’aquest termini de 15 dies en un recurs en què s’emparava en la nova llei que s’està gestant al Parlament. L’executiu d’Aragonès argumenta que està fent “les actuacions necessàries” per tal de “garantir normativament la utilització de les dues llengües oficials a l’educació” i que, per tant, el tribunal hauria de suspendre el termini de 15 dies que els va donar per aplicar el 25% a tots els centres escolars de Catalunya.

Més notícies
Xevi Xirgo, president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) / Mireia Comas

Xevi Xirgo: “La llei audiovisual ha sigut en part una aixecada de camisa”

Entrevista: Xevi Xirgo: “La llei audiovisual ha sigut en part una aixecada de camisa”
Comparteix
ENTREVISTA al president del CAC, que reclama que els reguladors europeus puguin incidir sobre tota mena de continguts audiovisuals, inclosos els d'internet, i treballar en xarxa
Entrevista: Xevi Xirgo: “La llei audiovisual ha sigut en part una aixecada de camisa” - Mobile

La immersió que no tornarà

Notícia: La immersió que no tornarà
Comparteix
"La immersió no tornarà perquè el consens polític que la sostenia ja no hi és: ara a Catalunya com abans al País Valencià, la llengua és ja un camp de batalla obert, declarat i directe"
Notícia: La immersió que no tornarà - Mobile
El Palau de Justícia seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) / Jordi Borràs

El Govern demana al TSJC la suspensió de l’execució forçosa emparant-se en la nova llei

Notícia: El Govern demana al TSJC la suspensió de l’execució forçosa emparant-se en la nova llei
Comparteix
Moviment 'in extremis' del Govern per evitar que aquest dimarts ja s'hagi d'aplicar el 25% de castellà
Notícia: El Govern demana al TSJC la suspensió de l’execució forçosa emparant-se en la nova llei - Mobile
Pla mitjà del diputat del PPC Alejandro Fernández intervenint al ple de pressupostos el 22 de novembre del 2021. (Horitzontal).

El PP amenaça amb portar la llei del català al Constitucional

Notícia: El PP amenaça amb portar la llei del català al Constitucional
Comparteix
Els tràmits per aprovar la llei estan actualment suspesos fins que el Consell de Garanties Estatutàries es pronunciï sobre si s'adequa a la Constitució i a l'Estatut
Notícia: El PP amenaça amb portar la llei del català al Constitucional - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Punt de mira a maig 30, 2022 | 00:15
  Punt de mira maig 30, 2022 | 00:15
  Anuncieu que us reuniu d'urgència per una merda espanyola que fins ara dèieu queteníeu controlada? Sou uns covards i covardes. Us passarem pel damunt, ho sabeu, i veurem si vindreu a nosaltres o intentareu vendrens.
 2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 30, 2022 | 00:47
  Pere Llimonera i Citronell maig 30, 2022 | 00:47
  ! Veeenga... 25% "como Mínimo" de las asignaturas, y N0 se hable mas ! ... Si es que son como niños, les das un poco de responsabilidad, les dejas solos en el cuarto de los juguetes, y los RoMPeN todo... A ver, si aprenden y adquieren un poco de sensatez, de madurez, de solvencia, de seriedad, de prudencia, de juicio, de formalidad, de compromiso, de sentido del deber... y devienen un mínimo dignos de crédito... 'Mare meva', estos separatas suprematas de patrias inventadas... Quina Creu!
 3. Icona del comentari de: Definiendo. a maig 30, 2022 | 09:51
  Definiendo. maig 30, 2022 | 09:51
  Ineptes, inútils.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa