El Govern intensificarà la negociació amb els comuns després del veto de la CUP

Esquerra Republicana de Catalunya ha decidit intensificar la negociació dels pressupostos amb els comuns, després que aquest dissabte la CUP anunciés que manté la seva esmena a la totalitat als comptes presentats per l’executiu de Pere Aragonès. En un comunicat, el partit ha informat que l’Executiva Nacional s’ha reunit aquesta tarda per analitzar l’escenari posterior al ‘No’ de la CUP i que s’h decidit explorar “al màxim” les possibilitats d’acord amb En Comú Podem “per tal de garantir l’agenda de progrés que Catalunya necessita“. Així doncs, la formació considera que és “necessari” tenir uns pressupostos, motiu pel qual han criticat la decisió dels anticapitalistes.

De fet, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), representants del Govern es reuniran aquest diumenge a la tarda amb una delegació d’En Comú Podem. La trobada es produirà a 24 hores del ple del Parlament que ha de debatre i votar les esmenes a la totalitat que diversos grups –també els anticapitalistes i els comuns– han presentat contra els comptes. Si prosperen les esmenes, els pressupostos no se seguiran tramitant i es consideraran retornats al Govern.

El comunicat d’Esquerra Republicana valora positivament la feina que el Govern i la CUP han pogut fer fins ara, i han assenyalat que “s’ha generat un espai de treball per donar compliment als acords d’investidura“, tot i que la CUP creu que no s’està satisfent. Així mateix, ERC ha demanat que el debat estratègic entre les dues organitzacions continuï perquè l’esquerra independentista té un “paper clau”. A més, el partit de Pere Aragonès s’ha compromès a continuar treballant amb “una majoria independentista que refermi el camí cap a la república catalana“.

Esquerra assenyala en aquest comunicat que el partit vol uns pressupostos “ambiciosos socialment”, motiu pel qual es veuen obligats a explorar la via dels comuns amb l’objectiu de defensar “mesures sectorials com la gratuïtat del P2, en la posada en marxa d’una energètica pública o una inversió inèdita en habitatge”. Cal recordar, però que En Comú Podem també té registrada una esmena a la totalitat als pressupostos, però els portaveus de la formació fa setmanes que demanen al Govern i, especialment, a Aragonès que s’impliqui i que es reuneixi amb ells.

Les negociacions in extremis abans de dilluns, quan es votaran les esmenes a la totalitat al Parlament, coincideixen amb l’assemblea de Catalunya en Comú. Des d’allà, la líder dels comuns al la cambra catalana, Jéssica Albiach, ha advertit el Govern que no seran “comparsa de ningú” i ha exigit uns pressupostos de “transformació”. Aragonès ha suspès la seva agenda oficial de diumenge.

Comentaris

  Tripartit no, gràcies Novembre 20, 2021 | 23:36
  Aquest guió està mal fet i se us veu el llautó. Fins i tot els nens de bolquers saben que el projecte unionista d'ERC és el tripartit amb la Comuna Pudenta i el PSOE-sc des del primer dia. Heu de dissimular una mica més
  Realitat Novembre 21, 2021 | 02:30
  La senyora Albiach sembla més de fiar que els de la CUP. Aprovar uns pressupostos que vagin a favor de la gent hauria de ser bastant més fàcil. Em sembla que ja n'hi ha prou de perdre el temps.
  ERColau.155 Novembre 21, 2021 | 06:15
  Que monos, la perdiueta i el pardalet del junqueras.ibex35. Pobre Erc LAS ENAGUAS DE LA COLAU ARRIBA ESPAÑA.155
  avia Novembre 21, 2021 | 08:04
  Quina mena de desconsol em fa aquesta foto i el que representa
  Català Novembre 21, 2021 | 08:45
  Doncs la vaig encertar diguent que els cupaires ho engegarien tot a rodar. És clar que no era gens dificil.
  Tano Novembre 21, 2021 | 09:24
  Que baixos heu caigut els d'Esquerra Republicana. Val més anar de nou a eleccions, doncs amb aquest del Maresme poca cosa farem.
  I aquests d'ERC volen pactar a Madrid? Novembre 21, 2021 | 10:46
  Buafgs! Quin vòmit d'ERC. La versió valenciana del Millo, la socialista revinguda a Catalunya dels Comuns, J. A, ara la tenim de catalana salvapàtries. En Sanchís de salva tv. No en deu d'haver de catalans com cal que hem d'acabar en mans d'aquests renegats de la seva terra. Tot i que veient ERC la resposta arriba sola. I L'Aragonés, quina mena de coeficient intelectual té per acabar en mans dels cervells dels comuns? No dona la talla, de cap de les maneres. Una sí, la de fer-nos plorar veient com ens malbarata i ens mal ven als españols. FÀSTIC.
  CATALANS, aquesta era la veritable TAULA DE DIÀLEG! Novembre 21, 2021 | 10:51
  No volen anar a eleccions! Per aixó es deixaran estimar per VOX abans. TOT A PUNT. PSOE, ERC I COMUNS. De tripartit d'españa a tripartit a Catalunya.
  NO ENS ENGANYEM. Novembre 21, 2021 | 10:56
  I el Junqueras vol aquestes merdes de componendes? Veig que el españols li han tret el suc, tancant-lo a a presó. Però...Un ànima i esperit lliure té sempre la seva paraula i la seva voluntat a l'hora de decidir sobre el destí del seu poble, Són uns venuts que es deixen pagar i paden la mà. Nosaltres, en canvi, som els traïts. NOVES ELECCIONS, ja.

Nou comentari