La portaveu de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, ha anunciat aquest dissabte que la formació manté l’esmena a la totalitat dels pressupostos del Govern per al 2022. Ho ha dit en una roda de premsa des de Santa Perpètua de la Mogoda, després de la reunió de la Coordinadora Oberta Parlamentària (COP) per decidir quina és la posició del partit davant la proposta de comptes que ha fet l’executiu de Pere Aragonès. La CUP ja va registrar aquest passat divendres una esmena a la totalitat a la proposta del conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, després que la militància, a través de les Assemblees Obertes Parlamentàries (AOP), així ho determinés a través d’una votació el cap de setmana passat, tot i que també van manifestar que volien seguir negociant els comptes.

El Govern havia fet un darrer oferiment als anticapitalistes que passava per crear un grup de treball per abordar una consulta sobre la independència de Catalunya en aquesta mateixa legislatura, i també millores pel que fa a les polítiques d’habitatge. No obstant, Reguant ha manifestat davant dels mitjans de comunicació que les propostes fetes fins ara per l’executiu de Pere Aragonès “no responen al gir polític cap a l’esquerra” que, segons els anticapitalistes, cal fer a Catalunya, i tampoc representen “una defensa dels drets socials“.

“Estem convençuts que hi ha una alternativa que passa per enfortir els serveis públics i guanyar terreny a aquells que fan negoci amb drets com la sanitat, l’energia, l’habitatge o l’aigua”, ha manifestat la portaveu de la CUP. També ha considerat que el Govern no demostra que hi hagi un full de ruta ni voluntat de treballar per arribar a la independència. Aquest ‘No’ preventiu de la CUP als pressupostos arriba després que tant els comuns com el PSC també hagin presentat una esmena a la totalitat dels pressupostos del Govern.

Segons Reguant, el Govern “no està treballant per generar les condicions” necessàries per avançar cap a l’autodeterminació, per tal que el poble català “decideixi el seu futur”. Així doncs, ha demanat a Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya que dissenyin un “horitzó clar” al qual dirigir-se per aconseguir la independència. Per altra banda, ha demanat a l’executiu d’Aragonès que “deixi de fer la feina bruta de l’Estat i dels fons voltor”. “Cal fer polítiques d’habitatge que vagin a l’arrel i que capgirin la situació; l’alternativa passa per enfortir els serveis públics”, ha afegit.

Comentaris

  Arreplegats Novembre 20, 2021 | 14:35
  Amb la pinta que fan i sense saber-se ni vestir, és normal que prenguin decisions estúpides. El que no és normal és la quantitat de burros que els voten.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) Novembre 20, 2021 | 14:35
  Tranquils que només fan comèdia. Els cupaires estan d'acord amb ERC i part de JUNTS, (i no cal dir amb el PDeCat, la Comuna Pudenta i tot el PPSOEMOC'S) en enterrar el referèndum del 1 d'octubre del 2017 i la declaració d'independència que va fer el Parlament de Catalunya dia 27. Tots els que parlen d'un nou referèndum, accepten com a font de legitimitat el cop d'estat del 155
   Pepet Novembre 20, 2021 | 23:47
   T'has fixat en la cara de la portaveu de la CUP? Amb gent així és impossible fer alguna cosa raonable. Com a màxim poden fer el tren de la bruixa.
  La Guineu sense Carasseta Novembre 20, 2021 | 14:39
  La CUP és el 155 1/2, allà on no arriba el deep estate, arriben ells.
  Ja estem acostumats! Novembre 20, 2021 | 14:43
  Doncs, cap problema. Un altre any sense pressupostos i amb pròrroga. Aquest any veurem com ERC aprova pressupostos a Madrid i el PSC aprova pressupostos a Catalunya. I peix al cove, i VIVAN LAS AUTONOMÍAS CLIENTELISTAS DE ESPAÑA, la grande, la libre... Y yo te encontré en la calle.
  Fart d'embaucadors Novembre 20, 2021 | 15:23
  Els de la Cup són idiotes. És que no serveixen per a res. Ni tant sols són lleials als seus propis principis
  Vi un vot a aquesta gentussa egolatra Novembre 20, 2021 | 15:34
  No voleu votar els nous pressupostos. Voleu condemnar Cataluna a la misèria, o sigui feu el mateix que vol Madrid. Votants de la Cup I dels Comuns , és això el que voeu? Oi que no? Doncs ni un vot als que us volen mal. NOVES. ELECCIONS I a no votar cap partit que directament ens vulgui mal o sigui cap vot alsa sucursalistes madrilenys I als egòlatres-coherents amb provocar el desastre
  Una organització de ximples Novembre 20, 2021 | 15:34
  La independència és un camí llarg i difícil. Amb la CUP res és possible, sempre fallen.
  Cap partit més anticapitalista que Falange Espanyola Novembre 20, 2021 | 16:07
  Si la CUP, que es defineix anticapitalista, va pel mateix camí, no sé per què es defineixen d'esquerres i, sobretot, que Déu ens agafi confessats.
  Ximples Novembre 20, 2021 | 16:17
  Doncs eleccions i que ningú vori els Comuns o la CUP, per irresponsables. Ara els Comuns són España en Común, no Catalunya en Comú. i la CUP són una secta de ximples.
  Luisnomeacuerdo Novembre 20, 2021 | 16:51
  Que buena pareja para el primo tonto de Santiago segura, el tal José costa. La misma cara de panolis.
  El emocionant Novembre 20, 2021 | 17:20
  Qui es va inventar el 52%, no va veure que els de la CUP no volen contribuir a una Catalunya independent i pròspera. Ni són indepes ni d'esquerres. Són uns fills de papà, pijos, que tenen totes les seves necesitats cobertes i no s'adonen què potser a la gent avui li fa falta treball per viure. No vull parlar-ne més de la CUP. Són uns pixa-fredes i un poca-vergonyas. Són mala peça al taler per el nostre Parlament.
  Odien tots els models independentistes que no es diuen CUP Novembre 20, 2021 | 17:58
  Eleccions i enviar a la paperera de la història aquesta colla d'orgullosos cupistes que prefereixen el malestar de Catalunya a saber pactar. Ególatres, sectaris, no saben compartir res. No han passat l'adolescència. A vegades semblen beneits d'odi cap als independentistes que no siguin de la CUP, contra els unionistes mai diuen res. A Madrid havien de ser un turment i... no foten res. Són una secta. Dolors, t'hi trobes bé amb tanta intransigència?
  Una imagen Novembre 20, 2021 | 18:10
  Una imagen vale más que mil palabras.
  L'Escurso Negre Novembre 20, 2021 | 19:28
  Dons vinga a renovar els ultims comptes aprovats.
  teix Novembre 21, 2021 | 08:12
  A veure, suposem, per un suposat, que s’han elaborat els pressupostos que millor atenen l’interès real de la gent del país, a tots, siguin quines siguin les diferent preferències polítiques. És molt de suposar, però suposem-ho. Malgrat això els grups polítics, que ens representen a tots, es creuen en l’obligació d’oposar-s’hi perquè el consens -el fet d’arribar a entendre’s- canviaria les regles de joc... Veig que l’Illa, que fa unes hores sembla que els donava suport (aprofitant les ximpleries de la CUP), ara s’hi oposa. Veig els Comuns de Jéssica Albiach que, en plenes negociacions amb el govern, li fa xantatge apressant pel que diu temps de descompte i reivindicat no sé què en rebutjar “fer de comparsa”. Que se’n vagin a pastar fang! Prefereixen ser el cap del ratolí abans que la cua del lleó.
  Anònim Novembre 21, 2021 | 10:23
  Doncs, què esperàveu?. La CUP és ainti-tot. I, naturalment, anti-independència de Catalunya.
  almogaver Novembre 21, 2021 | 12:24
  deu cobrar alguna subvenció de nyordia per fotra-ho tot en l,aire
  almogaver Novembre 21, 2021 | 12:24
  deu cobrar alguna subvenció de nyordia per fotra-ho tot en l,aire
  JordiP Novembre 21, 2021 | 16:15
  De manera que els burgesets de St. Gervasi disfressats de progres del Born prefereixen prorrogar el pressupost del 155 a que els cochinos kapitalistes de Pedralbes es sortin amb la seva. I d'això en diuen "política constructiva i d'esquerres"? Què més volen d'uns pressupostos de la Gene per a 2022? Birra per a tots? Una partida per a cremar autobusos a la Plaça de la Vila de Gràcia? Una oposició per a 20.000 nous funcionaris que només hauràn da'acreditar haver trencat algun vidre de la Diagonal? Bah! Aneu a fer ... Em resisteixo a qualificar-vos, aixafa-guitarres. Així ni aconseguirem cap indepèndència ni podrem millorar l'ensenyament, potenciar la sanitat pública, millorar els serveis ni res. Només veure el vostre careto permanentment per la tele i la premsa. Déu, quina creu!
  cibollet Novembre 21, 2021 | 19:02
  No puc més, sento vergonya d'aquesta gent. I n ú t i l s.

Nou comentari