ERC convoca una reunió després que la CUP mantingui l’esmena

L’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya es reunirà aquest dissabte a partir de les sis de la tarda, després que la CUP hagi anunciat que manté l’esmena a la totalitat dels pressupostos tot i les diverses ofertes que ha fet el Govern per aconseguir el suport dels anticapitalistes. La reunió, segons informa l’Agència Catalana de Notícies, serà telemàtica; i la intenció és analitzar l’escenari actual, després de la insistència de la CUP de no tramitar els comptes proposats per l’executiu de Pere Aragonès.

El proper dilluns se celebra el debat a la totalitat del projecte de pressupostos del 2022, i la CUP ha argumentat aquest mateix dissabte que la darrera oferta que ha fet el Govern no és suficient per fer “un gir a l’esquerra“. Els anticapitalistes demanen que des de Palau es proposin més iniciatives i polítiques socials, i consideren que Esquerra Republicana i Junts per Catalunya han de proposar un camí clar i un full de ruta per a l’autodeterminació i perquè els catalans puguin votar sobre la independència. De totes maneres, la CUP no dona per acabades les negociacions, tot i que admet que “cada cop és més complicat” preveure un escenari en el qual els anticapitalistes donin llum verda als comptes presentats pel conseller d’Economia i Empresa, Jaume Giró.

La darrera oferta que va fer el Govern va ser incloure 1.000 milions d’euros en matèria d’habitatge -una de les principals demandes del partit de l’esquerra independentista-, dos impostos nous sobre fiscalitat verda, un compromís a estudiar el model de gestió de l’aigua per “remunicipalitzar-la” i revisar els procediments sancionadors de la Llei de seguretat ciutadana. No obstant, la CUP considera que les propostes de l’executiu d’Aragonès no són suficients. Ha estat la diputada i portaveu parlamentària de la CUP, Eulàlia Reguant, qui aquest dissabte ha estat l’encarregada d’anunciar que la Coordinadora Oberta Parlamentària (COP) havia decidit mantenir-se en el ‘No’ als pressupostos d’Aragonès.

Nou comentari