Albiach avisa Aragonès que no faran de “comparsa” als pressupostos

La líder dels comuns al Parlament, Jèssica Albiach, ha avisat aquest dissabte al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que el seu grup parlamentari es nega a fer de “comparsa de cap majoria del passat” en la tramitació dels pressupostos. Durant la III Assemblea de Catalunya en Comú, ha respost a la frase de “pressupostos o pressupostos” del conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, i ha afirmat que al país cal “transformació o transformació”.

Albiach ha fet aquestes declaracions l’endemà que els comuns anunciessin, enmig d’unes negociacions amb l’executiu de Pere Aragonès, que presentarien de manera preventiva una esmena a la totalitat dels comptes per així poder pressionar el Govern. Segons ella, els pressupostos que va presentar el conseller no són de transformació. Tot i això, ha assegurat que la seva formació no vol boicotejar la tramitació i que, per tant, “estenen la mà” a l’executiu per tal de “millorar-los”. “Ni ens resignem ni donem xecs en blanc“, ha manifestat. 

La líder dels comuns al Parlament, Jèssica Albiach, durant la intervenció a l'assemblea | ACN
La líder dels comuns al Parlament, Jèssica Albiach, durant la intervenció a l’assemblea | ACN

L’anunci dels comuns de presentar aquesta esmena a la totalitat va arribar unes hores després que el líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, també anunciés que la seva formació presentava també una esmena total. El líder socialista va lamentar que el president de la Generalitat s’hagi negat, fins ara, a seure a negociar amb la formació més votada a les darreres eleccions, cosa que per ell significa que el Govern es nega a construir uns “pressupostos de país“.

No obstant, Illa va assegurar que li semblava coherent que l’executiu intentés en primer lloc mirar de negociar els comptes amb la CUP per tal de repetir la majoria del 52%. Davant l’esmena a la totalitat anunciada pels anticapitalistes, Illa opina que “s’ha trencat la majoria de la investidura“. Aragonès va començar a negociar amb els comuns just després d’aquest anunci per part de la CUP. De totes maneres, la formació de l’esquerra independentista insisteix que vol arribar a un acord amb el Govern.

Comentaris

  No serveixen, no valen Novembre 20, 2021 | 13:09
  No pot fer més que el que és, una comparsa de la banda de l'empastre!
  Lluït Novembre 20, 2021 | 13:27
  Per posar corruptes al constitucional, sí. Pels pressupostos, no.
  Jou Novembre 20, 2021 | 13:27
  Poder vaig errat, però crec que la Jessi acabarà formant part d’ERC.
  JordiP Novembre 20, 2021 | 14:08
  Entre aquesta advenedissa i el cregut enterramorts Illa estan disputant-se l'accés al festí per la porta del darrere. Tots dos volen un bocí de poder que estranguli la capacitat de gestió del Govern ERC+JxC, però a canvi volen imposar els "seus" pressuposts. Així, tranqul·lament, sense despantinarse intenten assolir una importància que el Parlament no els hi ha donat. Per algo serà. Ella, fent veure que és indispensable per a governar (fantasma) I ell, acusant el govern de no voler uns pressupostos "de país". És clar, perquè els pressupostos del Giró NO són de "país", són "de partit", oi? Ja us coneixem els catalans, ja. Vàreu tenir la vostra oportunitat amb els tristpartits i ja vam veure quin és el nivell de la vostra incompetència i el vostre sectarisme. I aixó és el que voleu reimplantar-nos amb la intrusió als pressuposts? Au, aneu a ... Si voleu fer algo pel país, limiteu-vos a votar sí o absteniu-vos. Entre tots esteu esgarrant Catalunya i la esteu convertint en un altre Congo.
  Fora Novembre 20, 2021 | 14:11
  Doncs eleccions i enviem la CUP i els Comuns a la paperera de la història. Són uns egòlatres irresponsables i desgraciats
  JordiP Novembre 20, 2021 | 14:23
  Cada dia provoqueu més hilaritat. Quin és el futur de la vostra esmena, llesta? Qui votarà a favor? El PSC? A que no. Creus que l'Illa avalaria qualsevol proposta vostra? Els CUP? Encara mès competència. Zero vots. Vox? He, he, no em facis riure. El PP? Otra. El PP només vota les seves pròpies propostes. ERC? JxCat? Si no voteu la seva, per què ells havien d'acceptar la vostra? Somieu truites. MIra, saps? El millor que podeu fer es dissoldre-us i desaparèixer. Ja heu demostrat prou la vostra ineficiència per a governar des de que vàreu dinamitar el PSUC. Inútils.
  FRAN BCN Novembre 20, 2021 | 15:04
  La CUP és el càncer de Catalunya. Amb les seves directives aniriem al s XIX, no a tot, viuen en un Matrix particular friki i utopic. Cal pragmatisme.....
   Manel Novembre 20, 2021 | 19:07
   Vols dir els Albiach, Colau i subdits llepaculs??
  . Novembre 20, 2021 | 15:29
  podemos i psoe són el mateix. La mateixa Albiach militava al psoe de Valencià, i aquí sembla que podemos només vulgui pactar amb psoe. Jo ni els hi faria cas. Són uns incompetents com el psoe
  t Novembre 20, 2021 | 18:48
  A veure, suposem, per un suposat, que s’han elaborat els pressupostos que millor atenen l’interès real de la gent del país, a tots, siguin quines siguin les diferent preferències polítiques. És molt de suposar, però suposem-ho. Malgrat això els grups polítics, que ens representen a tots, es creuen en l’obligació d’oposar-s’hi perquè el consens -el fet d’arribar a entendre’s- canviaria les regles de joc... Veig que l’Illa, que fa unes hores sembla que els donava suport (aprofitant les ximpleries de la CUP), ara s’hi oposa. Veig els Comuns de Jéssica Albiach que, en plenes negociacions amb el govern, li fa xantatge apressant pel que diu temps de descompte i reivindicat no sé què en rebutjar “fer de comparsa”. Que se’n vagin a pastar fang! Prefereixen ser el cap del ratolí abans que la cua del lleó.
  Tano Novembre 20, 2021 | 19:24
  Aquesta tipa, no serveix ni de comparsa.
  INCREDUL Novembre 20, 2021 | 19:30
  Altres que ni menjan ni deixan menjar. Per cert la Sra. Colau tambe es dels Comuns, quina pandilla.
  Nuria Novembre 20, 2021 | 20:00
  Quin fàstic que fa aquesta dona, posa cara de fàstic, fa fàstic el que diu, podria ser perfectament de Cs i PP
  La mare del Tano Novembre 20, 2021 | 21:48
  Comparsa, les confluències en comú fan i son una comparsa d'Espanya.
  fat boy Novembre 20, 2021 | 22:38
  Aquesta el que es votar feixistes pel TC, vale. Pero per defensar al seu colega Alberto de les Canaries i als que el van votar, aixo si que no. Segur que quan va cobrar l'ultima nomina ja feia dies que ni s' enrecordava d'ell.
  Tripartit no, gràcies Novembre 20, 2021 | 23:48
  Com si sentíssim ploure. Van de bracet amb ERC a Madrid per donar suport al PPSOEMOC'S i ara dissimulen
  Arpad de Buda Novembre 21, 2021 | 10:32
  El cigronet els té com els sobrers de la "corrida".

Nou comentari