El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Moncloa afirma tenir “la consciència tranquil·la” amb el cas Pegasus
  • CA

La portaveu de l’executiu espanyol, Isabel Rodríguez, ha remarcat aquest dimarts que la Moncloa “té la consciència tranquil·la” al voltant de la resposta que ha donat al cas Pegasus, l’espionatge a independentistes per part del CNI. Segons Rodríguez, el govern espanyol ha fet un “exercici de transparència” amb la compareixença de la directora del CNI a la comissió de secrets oficials i posant-se a disposició de la Justícia i del Defensor del Poble.

Rodríguz ha comentat que aquest exercici de transparència el continuarà fent la setmana que ve amb la compareixença del president espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés. La portaveu ha dit que de moment encara no s’ha fixat data per a la trobada entre Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que tindrà lloc quan es “concretin les agendes”.

La portaveu del govern espanyol ha fet aquestes manifestacions a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha assegurat que totes les iniciatives del govern espanyol per a la “transparència” inclouen també l’oferiment de desclassificar documentació sobre les peticions del CNI, però només si ho demana un jutge.

Compareixences legals pel cas Pegasus

“La fórmula amb què el govern ha rendit comptes al parlament és la que contempla la legislació: la compareixença de la directora del CNI a la comissió de secrets oficials i posar-nos a disposició de la justícia i del Defensor del Poble”, ha dit la portaveu, i en tot cas “les explicacions s’ampliaran a la compareixença de Sánchez que tindrà lloc a finals de la setmana que ve al Congrés dels Diputats”.

La portaveu ha explicat que malgrat que aquest dilluns Sánchez i Aragonès van mantenir una conversa telefònica, aquesta va versar únicament sobre l’accident ferroviari que va costar la vida a una persona, i no van abordar altres qüestions com l’espionatge o la reunió que han de mantenir. Segons Rodríguez, la reunió encara no està fixada i els equips dels dos presidents estan pendents de “concretar les dates i les agendes”.

La Moncloa es desvincula del retorn del rei emèrit

D’altra banda, la portaveu del govern espanyol ha afirmat que l’executiu no té res a dir sobre el retorn del rei emèrit, Joan Carles de Borbó, però que continuen vigents les manifestacions que va fer el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que considera que Joan Carles ha de donar una explicació als ciutadans sobre les suposades actuacions irregulars. El rei emèrit participarà en una regata a Sanxenxo durant el cap de setmana i seguidament es desplaçarà a la Zarzuela per reunir-se amb el seu fill, Felip VI.

Rodríguez ha esquivat bona part de les preguntes de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Ha repetit que aquesta “és una decisió del rei emèrit que no és competència del govern”. “No ens toca pronunciar-nos, és una decisió del rei emèrit i pertoca a la Casa Reial en el seu cas pronunciar-se”.

En tot cas, ha destacat “l’exercici de transparència” que al seu entendre ha fet el rei Felip VI, que fa poques setmanes va fer públic el seu patrimoni. “Aquest és el camí”, ha dit abans de recordat que les consideracions que Sánchez va fer sobre la necessitat que el rei emèrit doni explicacions als ciutadans “tenen la mateixa vigència avui que ahir”.

Més notícies
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, conversa amb el president d'ERC al Parlament, Josep Maria Jové / ACN
ERC amplia les querelles pel cas Pegasus i vol que s’agrupin al mateix jutjat
Notícia: ERC amplia les querelles pel cas Pegasus i vol que s’agrupin al mateix jutjat
Comparteix
Els republicans presenten la seva querella per l'espionatge a Josep Maria Jové i l’eurodiputada Diana Riba
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián / ACN
Rufián veu la taula de diàleg útil per superar la crisi de Pegasus
Notícia: Rufián veu la taula de diàleg útil per superar la crisi de Pegasus
Comparteix
El portaveu republicà a Madrid creu que seria "molt bo" que es convoqués "amb agenda"
El director de Citizen Lab, Ronald Deibert / ACN
Citizen Lab desmunta les acusacions de Ciutadans sobre el Catalangate
Notícia: Citizen Lab desmunta les acusacions de Ciutadans sobre el Catalangate
Comparteix
El director del centre defensa la credibilitat de les seves investigacions sobre l'ús de Pegasus
La secretària d'Estat directora del Centre Nacional d'Intel·ligència, Paz Esteban, el dia de la seva presa de posessió/EP
Pegasus: la llista dels 18 espiats pel CNI amb aval del jutge, al descobert
Notícia: Pegasus: la llista dels 18 espiats pel CNI amb aval del jutge, al descobert
Comparteix
Surten a la llum pública tots els noms sobre els quals els serveis secrets espanyols van posar la lupa amb empara judicial

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan de l'Os a maig 17, 2022 | 16:03
    Joan de l'Os maig 17, 2022 | 16:03
    Sabent que tenen la consciència tranquil·la ja esta tot arreglet. Que més podem demanar? No serem pas tant insensats de dubtar-ne o considerar que ens diuen mentides? Quan ha fet una cosa així el PSOE? Mai, gent honesta i de paraula. Ells no farien res de dolent per forçar la unitat de la pàtria, ni matar una moscat, ni els GAL, el 155, res, res d'això.Gent com cal. Si demanen comprensió, tota. Només faltaria, res de molestar -los. A tornar-los confiança amb la llengua com ERC i amb tot allò que convingui.
  2. Icona del comentari de: Dr Sallop a maig 17, 2022 | 16:12
    Dr Sallop maig 17, 2022 | 16:12
    Lo del 1-Oct totalment il-legal, lleis de desconexio idm de idm....que segueixo ????
    • Icona del comentari de: Ricard a maig 17, 2022 | 23:10
      Ricard maig 17, 2022 | 23:10
      Il.legal = contra la llei. Quina llei? Capri! Mentida racista.
  3. Icona del comentari de: Dr Sallop a maig 17, 2022 | 16:13
    Dr Sallop maig 17, 2022 | 16:13
    Encara us han espiat poc !
  4. Icona del comentari de: Independence Process a maig 17, 2022 | 18:09
    Independence Process maig 17, 2022 | 18:09
    És clar, si el PSOE ja la tenia tranquil·la amb els GAL i la calç viva... és clar que amb l'espionatge il·legal que no suposa morts directes ni "errors" mortals d'objectius, no reconeixeran mai res, si no es que es delaten entre ells... i encara. Els catalans com a reacció a aquest estat espanyol podrit que ens ocupa i ens va sempre a la contra, tenim una eixida ben clara, la independència, aprofitem-la ! No siguem sempre cornuts i els paguem el beure. Si molts de catalans ho volem, entre tots, aconseguirem la independència. Som-hi.
  5. Icona del comentari de: Ricard a maig 17, 2022 | 18:58
    Ricard maig 17, 2022 | 18:58
    El kukluxklan també era cínic.
    • Icona del comentari de: Dr Sallop a maig 17, 2022 | 19:20
      Dr Sallop maig 17, 2022 | 19:20
      Si, com tu .
  6. Icona del comentari de: Pau a maig 18, 2022 | 01:15
    Pau maig 18, 2022 | 01:15
    Perquè els partits nacionalistes del Parlament de Catalunya s'oposen a investigar l'espionatge dels Mossos a periodistes, polítics i entitats vinculades a l'anomenat unionisme.
  7. Icona del comentari de: Independentista a maig 18, 2022 | 08:34
    Independentista maig 18, 2022 | 08:34
    Pau, s'hi oposen perquè son dels seus, nacionalistes espanyols. Espanyolistes.
    • Icona del comentari de: Pau a maig 18, 2022 | 08:42
      Pau maig 18, 2022 | 08:42
      Doncs amb aquesta resposta que em dones, es dilueix per complet aquest segons uns 92% i 52% més d'independentistes a Catalunya, temps perdut.
  8. Icona del comentari de: Boletaire a maig 18, 2022 | 12:07
    Boletaire maig 18, 2022 | 12:07
    Quina és la transparència oposant-se a que s'investigui res?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa