El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Violant Cervera, número 2 a Lleida amb l’objectiu de 3 capitals per a Junts
  • CA

Cinc exconsellers de Junts concorreran a les eleccions municipals del 28 de maig. L’exconsellera de Drets Socials Violant Cervera se suma a l’exconsellera de Recerca i Universitats Gemma Geis, l’exconseller d’Empresa Ramon Tremosa, l’exconsellera d’Acció Exterior Victòria Alsina i l’exconseller de Territori Damià Calvet. Si Geis serà l’alcaldable a Girona substituint a Marta Madrenas, Cervera ho farà com a número 2 a Lleida, mentre que Tremonsa, Calvet i Alsina acompanyaran Trias a Barcelona.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, amb els candidats del partit a Barcelona, Xavier Trias, i Sant Cugat, Josep Maria Vallès / Bernat Vilaró (ACN)
El secretari general de Junts, Jordi Turull, amb els candidats del partit a Barcelona, Xavier Trias, i Sant Cugat, Josep Maria Vallès / Bernat Vilaró (ACN)

La marxa del Govern, una oportunitat

Junts ha vist com una oportunitat la marxa de l’executiu català de Pere Aragonès, situant a dues de les seves cares més visibles a les llistes municipals. L’objectiu? Aconseguir Barcelona, amb Trias; Lleida, amb Postius i Cervera; i Girona, amb Gemma Geis. Ni tan sols en la millor època de Convergència i Unió van assolir aquestes tres capitals de demarcacions, que és on Junts té més possibilitats de guanyar.

Castells, Fonollosa i Impulsem

A més, s’hi sumen a altres actius, com la coalició de Marc Castells a Igualada, o la de Xavier Fonollosa a Martorell, que són dirigents històrics de Convergència i que han marxat del PDeCAT amb l’objectiu de sumar tot l’espai convergent. L’estratègia municipalista del partit, encapçalada pel secretari general, Jordi Turull, i el secretari de Política Municipal, David Saldoni, és clara: reunificar tot l’espai que havia representat Convergència i Unió.

Una línia que també han seguit també amb els pactes d’Impulsem Penedès i Impulsem Lleida, que reforcen el partit arreu del territori amb unes 240 llistes entre les dues coalicions. Junts vol reimpulsar-se després de la sortida del Govern a partir de les eleccions municipals i amb el turullisme que ha guanyat pes intern al partit, sobretot després de les victòries internes en totes les executives veguerials el passat octubre.

Més notícies
Laura Borràs, un cas claríssim de persecució política
Notícia: Laura Borràs, un cas claríssim de persecució política
Comparteix
"Tant l’Estat com el sector immobilista català necessiten eliminar de l’àmbit polític totes aquelles figures referencials que amb la seva sola existència qüestionen l’statuo quo i resten vots a la reedició del tripartit"
Uns activistes despleguen una pancarta al ple del Parlament contra els macroprojectes que han facilitat l'acord de pressupostos amb el PSC
Data de publicació: dimarts 14 de febrer del 2023, 17:49
Localització: Barcelona
Autor: Gerard Artigas
Treuen una pancarta contra els macroprojectes quan parlava ERC al Parlament
Vídeo: Treuen una pancarta contra els macroprojectes quan parlava ERC al Parlament
Comparteix
L'han desplegat dos activistes dins de l'hemicicle mentre es debatien les esmenes els pressupostos i quan Marta Vilalta acabava la seva intervenció
Sessió de control al Govern al Parlament 14/12/22 / Mireia Comas
El Parlament tomba les esmenes a la totalitat amb retrets independentistes
Notícia: El Parlament tomba les esmenes a la totalitat amb retrets independentistes
Comparteix
El PSC allarga la mà al Govern per al que queda de legislatura i reivindica "governar des de l'oposició"
La portaveu adjunta del PSC Alícia Romero (Europa Press)
El PSC s’ofereix al Govern i reivindica “governar des de l’oposició”
Notícia: El PSC s’ofereix al Govern i reivindica “governar des de l’oposició”
Comparteix
Alícia Romero demana a l'executiu que vagi a buscar els acords en el que quedi de legislatura

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Roc a febrer 14, 2023 | 21:00
    Roc febrer 14, 2023 | 21:00
    I Tarragona?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa