El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gerard Figueras renuncia a ser alcaldable de Junts a Vilanova i la Geltrú
  • CA

L’exsecretari general de l’esport, l’exdiputat al Parlament i exsecretari d’Acció Exterior amb l’exconsellera Victòria Alsina, Gerard Figueras, ha comunicat la seva renúncia com a alcaldable de Junts a Vilanova i la Geltrú. Ho ha fet a través d’una carta, a la qual ha tingut accés EL MÓN, dirigida a la militància de Junts per Catalunya a la capital del Garraf. Figueras havia d’encapçalar la llista del partit de Borràs i Turull en les properes eleccions del 27 de maig del 2023 a Vilanova, on Junts hi té tres regidors i comparteix govern municipal amb Esquerra Republicana, qui té l’alcaldia.

Nou directiu del DiR

Figueras ha argumentat la seva renúncia a motius professionals, i és que després de la sortida de Junts del Govern de la Generalitat havia fitxat per la directiva dels gimnasos DIR. “La sobtada i imprevista sortida del Govern el passat mes d’octubre ha propiciat noves responsabilitats professionals en el camp de l’empresa privada que són incompatibles amb les obligacions i la dedicació que requereix exercir correctament de cap llista”, assegurava per carta el ja exalcaldable de Junts a Vilanova i la Geltrú a la carta.

Jaume Carnicer serà el candidat

Un cop formalitzada la renúncia, l’Executiva Local del partit li ha demanat de “forma unànime” al regidor de Junts, Jaume Carnicer, que encapçali la llista a les properes eleccions municipals. Carnicer és el regidor del 1r Sector, Mercats Municipals i Ambulants, Economia Social i Solidària i Transparència, Govern Obert i RSC del govern municipal de la capital del Garraf. A més, és Patró Major de la confraria de pescadors de Vilanova.

Jaume Carnicer, regidor de Vilanova i la Geltrú | Ajuntament
Jaume Carnicer, regidor de Vilanova i la Geltrú | Ajuntament

El proper dijous 24 de novembre Junts per Catalunya de Vilanova i la Geltrú celebrarà una assemblea extraordinària perquè doni el vistiplau a la candidatura de Carnicer i sigui el cap de llista. En les anteriors eleccions, qui va encapçalar la llista va ser la regidora Blanca Albà, que va substituir Neus Lloveras i va ser alcaldessa durant 8 anys i presidenta de l’AMI durant els fets d’octubre del 2017.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un tiroteig a Virginia l'any 2019 / ZUMA Wire/DPA
(Foto de ARCHIVO)
01/6/2019 ONLY FOR USE IN SPAIN
Sis morts en un tiroteig en un centre comercial dels EUA
Notícia: Sis morts en un tiroteig en un centre comercial dels EUA
Comparteix
El tirador hauria estat abatut per la policia de Chesapeake (Virginia), que encara investiga l'incident
La ministra de Defensa, Margarita Robles, posa en dubte l'informe preliminar de l'Eurocambra sobre Pegasus / Europa Press
Robles posa en dubte l’informe preliminar de l’Eurocambra sobre Pegasus
Notícia: Robles posa en dubte l’informe preliminar de l’Eurocambra sobre Pegasus
Comparteix
La ministra de Defensa remarca que es tracta d'un "esborrant" basat en "especulacions"
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el primer ple del Parlament després de la ruptura amb Junts, amb els consellers del nou Govern a la primera fila de l'hemicicle / Francesc Xavier Subias Salvó (Parlament de Catalunya)
Els pressupostos s’encallen a Catalunya mentre ja estan assegurats a Madrid
Notícia: Els pressupostos s’encallen a Catalunya mentre ja estan assegurats a Madrid
Comparteix
Pedro Sánchez ja sap que podrà comptar amb Bildu i el PDeCAT i que és molt a prop del sí d'ERC | A Barcelona els tractes no avancen i els possibles socis es queixen de "lentitud" del Govern
Els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín | ACN
Els eurodiputats de Junts exigeixen a Metsola “un aclariment immediat”
Notícia: Els eurodiputats de Junts exigeixen a Metsola “un aclariment immediat”
Comparteix
Puigdemont, Comín i Ponsatí recorden que l'Eurocambra mai ha qüestionat la seva condició d'eurodiputats i demanen "respecte"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a novembre 23, 2022 | 10:23
    ciutadà novembre 23, 2022 | 10:23
    Una persona amb seny i dignitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa