El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alsina no dimiteix i espera que Aragonès la cessi
  • CA

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, no ha enviat la seva dimissió al president de la Generalitat Pere Aragonès. Alsina, que milita a Junts des del passat cap de setmana i exercia com a independent des de la seva entrada a l’executiu, va posar el càrrec a disposició del partit tal com ho van fer la resta de consellers que en formen part. La titular d’Acció Exterior, però, segons diverses fonts, no ha fet arribar la seva voluntat d’abandonar a Aragonès, l’únic amb potestat per conformar el Consell. Segons el seu entorn, però, el seu càrrec està a disposició del president, i espera la decisió de nomenar un nou conseller o consellera que la substitueixi.

Una “decisió poc responsable”

Alsina va ser una de les grans defensores, juntament amb el conseller d’Economia Jaume Giró, de romandre al Govern. En una recent entrevista a Catalunya Ràdio, de fet, va qüestionar l’utilitat de la sortida del Consell, tot instant la militància a plantejar-se si “renunciar ens apropa o ens allunya de la independència”. Tant ella com Giró, però, van defensar que en cas de victòria del “no” en la consulta a la militància de Junts, acatarien la decisió.

Per Alsina, de fet, abandonar el Govern era “una decisió poc responsable”. Els arguments de la consellera passaven perquè una sortida de Junts de l’executiu servia per “trencar la unitat independentista a la seva última trinxera”. La crisi, raonava en aquest mateix mitjà, significa “perdre tot el sacrifici i esforç de tantes persones aquests darrers anys” per aplicar el mandat del referèndum de l’1 d’Octubre.

Campanya interna

Entre els càrrecs del partit, i ja com a militant de Junts, Alsina ha estat una de les principals veus de la campanya pel “sí”, és a dir, per romandre al Govern. En un acte el passat dimarts a Girona, va titllar el trencament de “salt al buit”; i va alertar contra una decisió que deixaria “desprotegits” els càrrecs municipals de la formació a només vuit mesos de les eleccions municipals.

Durant la campanya, Alsina ha reiterat la voluntat del partit de “fer efectiva la independència”, una tasca que, segons ha defensat, s’assoliria més fàcilment des de dins del Govern que des de fora. El Consell Executiu, va etzibar, era “l’única trinxera que permet treballar de manera conjunta” entre les principals forces independentistes. El resultat final, en les seves pròpies paraules, suposa “posar el comptador a zero i tornar al 2012”.

Més notícies
El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, durant la seva intervenció a la Diada / Jordi Play
Òmnium retreu a ERC i Junts la falta de “sentit d’estat”
Notícia: Òmnium retreu a ERC i Junts la falta de “sentit d’estat”
Comparteix
L'entitat lamenta que els partits del Govern "no hagin estat a l'altura del moment polític" i reclama "noves sensibilitats" dins l'independentisme
L'exvicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, i el president del Govern, Pere Aragonès | ACN
Puigneró acusa Aragonès de no voler “un Govern independentista”
Notícia: Puigneró acusa Aragonès de no voler “un Govern independentista”
Comparteix
L'exvicepresident de la Generalitat afirma que "així ho han entès els militants de Junts"
El secretari general de Junts Jordi Turull descarta la moció de censura: 'no és el moment'
Turull es planta davant Aragonès: “O qüestió de confiança o eleccions”
Notícia: Turull es planta davant Aragonès: “O qüestió de confiança o eleccions”
Comparteix
El secretari general de Junts rebutja l'estratègia dels republicans, però descarta la moció de censura
La conseller de la Presidència, Laura Vilagrà / ACN
ERC no es planteja “en aquests moments” obrir el Govern a altres partits
Notícia: ERC no es planteja “en aquests moments” obrir el Govern a altres partits
Comparteix
La consellera de presidència Laura Vilagrà confirma la intenció del president Pere Aragonès de conformar un Govern monocolor

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doncs al club dels traïdors dos anyets i després a fer la mà a octubre 08, 2022 | 18:02
    Doncs al club dels traïdors dos anyets i després a fer la mà octubre 08, 2022 | 18:02
    La militància instrumentalitzada i interessada li haurà durat els dies per fer campanya pel sou. Quin fàstic de personatges repulsius que hi ha en la política.
  2. Icona del comentari de: Ricard a octubre 08, 2022 | 18:05
    Ricard octubre 08, 2022 | 18:05
    Quan les coses costen poc...
  3. Icona del comentari de: Victor a octubre 08, 2022 | 18:53
    Victor octubre 08, 2022 | 18:53
    Que li pregunti ara a Borràs com s'ho farà per avançar més ràpidament cap a la independència. A veure què diu.
  4. Icona del comentari de: Anònim a octubre 09, 2022 | 11:31
    Anònim octubre 09, 2022 | 11:31
    Ah El souet.
  5. Icona del comentari de: almogaver.cat a octubre 09, 2022 | 13:53
    almogaver.cat octubre 09, 2022 | 13:53
    Ja sap que les preses malaconsellen? No es pot anar per la vida (s'hauria d'anar) com la perfecta Balet de Cambra. Obsequiosa i afalagadosa amb el poder, i altanera i mesquina, amb els subalterns. El moment, possiblement li arribarà, però requereix moderar i/o dissimular l'ambició. Perquè podria acabar com la ximple "del pinganillo" Sra. Álvarez o la més ximple encara, Sra. Arrimades. Rodetes que ja no engranen en política. Pertànyer a JxC requereix, honor i abnegació; disciplina i fe: en l'alliberament d'una Catalunya Sobirana. Sempre és té l'alternativa del lerrouxisme i el Barcelonisme; El San Cugatismo i la Santa Margarida i los Monjismos; etc. ja assajats als 70. Productes genèticament manipulats pels transgènics, Jibaro-cacic local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa