El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC titlla de “lent” el Govern d’Aragonès pels pressupostos
  • CA

El PSC ha titllat el Govern de la Generalitat de Pere Aragonès de “lent” per tal com s’està desenvolupant els pressupostos de la Generalitat. En aquest sentit, la portaveu socialista, Alícia Romero, culpa a Esquerra Republicana de no tenir els comptes a l’1 de gener i explica que demà tornaran a tenir una reunió “tècnica” per abordar els pressupostos. Tot i la trobada de demà, Romero ha lamentat que no hi vagin consellers, ja que considera que seran qui “decidiran”.

Amb això, Romero assegura que encara no han rebut la documentació dels comptes, tot i demanar-li diversos cops a l’executiu català. “Estem estenent la mà al Govern per aprovar els pressupostos, que són més importants que mai per la guerra d’Ucraïna. Calen uns pressupostos i estem disposats a parlar-ne”, ha assegurat Alícia Romero, qui ha demanat tenir els comptes “quan abans millor”. De fet, considera que “serà difícil” tenir-los a principis de desembre, tal com volia el Govern i ha reivindicat la negociació del govern espanyol pels pressupostos de l’Estat amb els grups parlamentaris.

Torna a posar pressa al Govern

En aquest sentit, la portaveu socialista assegura que els altres grups parlamentaris no tenen molta més documentació que ells. “Si no accelerem el ritme crec que les dates no es podran complir”, ha opinat en roda de premsa al Parlament. De fet, Romero ha recordat la solitud del Govern, qui no ha pogut portar dos decrets llei al ple del Parlament d’aquesta setmana, ja que els republicans estan en minoria a la Mesa del Parlament.

D’altra banda, Esquerra Republicana ha portat al Consell de Garanties Estatutàries el debat de la proposta de lectura única de la Proposició de llei de modificació de l’article 8 de la llei 5/2020, que modifica el Fons Nuclear. Aquesta modificació amplia el radi del Fons Nuclear, fet que el PSC ho reivindica. Per això, els socialistes han titllat de “filibusterisme” als republicans i expliquen que amb aquesta proposta “incrementem els recursos dels fons, modifiquem la governança i ampliem els municipis”.

No es mulla sobre el 25.4 a Jové i Salvadó

Pel que fa a la possible aplicació de l’article 25.4 del Reglament del Parlament als diputats d’Esquerra Republicana Jové i Salvadó en relació a l’obertura de judici oral per presumpta corrupció, els socialistes no s’han mogut mullar i Romero assegura que ha de ser la Mesa qui ha de decidir-ho

Més notícies
'Masterchef' expulsa la clara preferida en la semifinal - TVE
La preferida de ‘Masterchef’, expulsada per sorpresa en la semifinal
Notícia: La preferida de ‘Masterchef’, expulsada per sorpresa en la semifinal
Comparteix
Els teleespectadors del concurs culinari de TVE s'han quedat amb la boca oberta en veure que Isabelle Junot ha quedat fora de la gran final
'Crims' torna a fer rècord d'audiència - TV3
‘Crims’ no té sostre: Carles Porta aconsegueix un altre rècord històric
Notícia: ‘Crims’ no té sostre: Carles Porta aconsegueix un altre rècord històric
Comparteix
El cas Girona-Madrid ha permès que TV3 torni a fer unes dades espectaculars
Carol Rovira presentarà 'Eufòria Dance' - TV3
Carol Rovira presentarà ‘Eufòria Dance’, la nova aposta de TV3
Notícia: Carol Rovira presentarà ‘Eufòria Dance’, la nova aposta de TV3
Comparteix
La cadena buscarà el millor ballarí del país en tres gales, les que començaran a emetre's el pròxim desembre
El president de Rússia, Vladimir Putin, en un acte oficial / EP
L’Eurocambra estudia declarar Rússia com un Estat promotor del terrorisme
Notícia: L’Eurocambra estudia declarar Rússia com un Estat promotor del terrorisme
Comparteix
Fins ara només els parlaments d'Estònia, Letònia, Lituània i Polònia han fet el pas a la UE, mentre els EUA es resisteixen a fer-ho

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb illa la democràcia perILLA a novembre 22, 2022 | 12:34
    amb illa la democràcia perILLA novembre 22, 2022 | 12:34
    clar romero, s'ha d'anar tan ràpid com el miguel izeta va crear el tripartido del 155, fer l'impossible per empresonar persones innocents, participar a actes o manifestacions de la ultradreta, passar de donar suport al dret a decidir a ser antidemòcrata, o enterrar el psc, no?
  2. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a novembre 22, 2022 | 13:26
    Tripartit no, gràcies novembre 22, 2022 | 13:26
    La gran companyia de teatre "El Tripartit" presenta el sainet "El PSOE-sc Titlla de Lent el Govern de Vichy pels Pressupostos", dins el cicle "Dissimulem que no ens vegin el Llautó", amb Alicia Romero com a primera actriu que ha fet una gran interpretació sense que se li escapés el riure
    • Icona del comentari de: De quin tripartit parles, Jordi? a novembre 22, 2022 | 18:45
      De quin tripartit parles, Jordi? novembre 22, 2022 | 18:45
      Del de la Diputació de Barcelona que va guanyar ERC i vau regalar al PSC a canvi de menjadores com el Port de Barcelona que fa 40 anys presideix un corruptgent, avui Damià Calvet?
  3. Icona del comentari de: ERC lents? a novembre 22, 2022 | 17:59
    ERC lents? novembre 22, 2022 | 17:59
    Seran hipòcrites, Sánchez a Madriz no va pas gaire ràpid. Quina diferència hi veu Alicia Romero???

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa