El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC es desmarca de l’esmena d’ERC i demana executar la B-40
  • CA

La portaveu del PSC en el Parlament, Alícia Romero, ha explicat aquest dimarts que analitzaran l’esmena d’ERC a la seva moció sobre el projecte de la Ronda Nord a la B-40 al Vallès (Barcelona), però ha avisat: “No és temps d’estudi, és temps d’executar”.

En roda de premsa des del Parlament, ha detallat que PSC-Units estudiarà si és possible “encaixar” les esmenes a la seva moció que han presentat tant Junts com ERC, que ha proposat estudiar totes les opcions de millora viària possibles al Vallès, incloent-hi la Ronda Nord.

Albert Batet, Marta Vilalta i Alícia Romero als passadissos del Parlament / V. Pagès
Albert Batet, Marta Vilalta i Alícia Romero als passadissos del Parlament / V. Pagès

Altres discrepàncies

Romero ha insistit que mantenen altres discrepàncies amb el Govern en la negociació de Pressupostos, a més de la B-40, com l’increment de tarifes de serveis socials, la llei de la ciència, les llistes d’espera i l’acció exterior: “Aquest és un escull. Veurem si hi ha un acostament en aquesta moció. De moment, l’esmena que hem vist no reflecteix el que nosaltres volem”.

No obstant això, la portaveu ha mantingut que una eventual falta d’acord amb ERC sobre les esmenes a aquesta moció, que es votarà el dijous en el Parlament, no té per què suposar la fi de les negociacions sobre els comptes, encara que ha advertit que tampoc poden allargar-se “eternament”.

Sense sensació d’ultimàtum

Preguntada per si el Govern els ha traslladat que aquesta és la seva última oferta sobre la Ronda Nord, Romero ha sostingut que no té “sensació d’ultimàtum per part d’ERC”, després de parlar aquest dilluns amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que li va traslladar que ERC presentaria aquesta esmena.

“En tot cas intenten fer altres pressions, però com a mínim amb aquestes esmenes no tinc aquesta percepció”, ha expressat Romero, que ha afegit que els socialistes no se senten pressionats i que, en tot cas, qui hauria de sentir-se així és el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Sobre l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona, que PSC també defensa en la moció, ha sostingut que aposten per ampliar l’enclavament i que una majoria parlamentària el secunda: “Volem l’ampliació. És clar. Modernitzar vol poder dir moltes coses”, ha dit, en al·lusió a les esmenes d’ERC.

No es posiciona sobre els decrets llei

Quant als dos decrets llei que el Govern porta al ple d’aquesta setmana, el PSC està acabant de fixar la seva posició en funció del que faci el Govern, “que no busca els suports per a aprovar els decrets llei i no negocia”, ha criticat Romero.

“El Govern o ha de canviar l’actitud i buscar suports o, si no, evidentment tindrà moltes dificultats”, ha afirmat, preguntada per si creu que el Govern d’ERC amb 33 diputats i amb els Pressupostos prorrogats podrà acabar la legislatura.

Més notícies
Pla mitjà de Jordi Cuixart, Josep Rull, Jordi Sànchez i Oriol Junqueras durant el seu trasllat a Madrid pel judici de l'1-O l'1 de febrer de 2019 | ACN
Sànchez acusa Junqueras de prioritzar l’hegemonia d’ERC per sobre de la unitat
Notícia: Sànchez acusa Junqueras de prioritzar l’hegemonia d’ERC per sobre de la unitat
Comparteix
El dirigent de Junts diu que el líder dels republicans està "obsessionat" i veu impossible arribar enlloc si l'independentisme no va a la una
La ponent del cas Pegasus, la liberal Veld, en el moment de presentar el seu informe/Natzaret Romero
Bufetada a Espanya de la ponent de la comissió Pegasus a l’Europarlament
Notícia: Bufetada a Espanya de la ponent de la comissió Pegasus a l’Europarlament
Comparteix
Esborrany de les conclusions reclama a l'Estat que "aclareixi" i protegeixi les víctimes de l'espionatge
L'advocat Andreu Van den Eynde atén la premsa davant el Consell d'Europa, a Estrasburg / ACN
Els presos d’ERC demanaran l’absolució total i “immediata” al Suprem
Notícia: Els presos d’ERC demanaran l’absolució total i “immediata” al Suprem
Comparteix
L'advocat Andreu Van den Eynde està enllestint l'escrit final per respondre a la petició del tribunal
L'expresident d'Òmnium, Jordi Cuixart, en una roda de premsa a Ginebra / ACN
Cuixart descarta demanar la revisió de la pena i anirà a Europa
Notícia: Cuixart descarta demanar la revisió de la pena i anirà a Europa
Comparteix
Òmnium considera que revisar la sentència de l'1-O no repara les vulneracions de drets i vol que el TEDH condemni Espanya

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fideli a gener 24, 2023 | 13:03
    fideli gener 24, 2023 | 13:03
    inquisició i màfies manen
  2. Icona del comentari de: Ricard a gener 24, 2023 | 18:12
    Ricard gener 24, 2023 | 18:12
    Senyors racistes del PSOE, si volen executar la b40 ho tenen fàcil: executin el tram Abrera-Terrassa, de competència del govern central, on sembla que manen vostès. Després d'anys de retards injustificats vostès mandregen. Ho fan perquè és una obra a Catalunya? El seu racisme arriba a aquest extrem?
  3. Icona del comentari de: mala peça a gener 25, 2023 | 11:50
    mala peça gener 25, 2023 | 11:50
    aquesta meuca, és pilota derl miguel yzeta primer, i ara del vILLAno, com a tal, pràctica l'antidemocràcia, i com a tal, no dialogarà mai, IMPOSARÀ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa