El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els presos d’ERC demanaran l’absolució total i “immediata” al Suprem
  • CA

Els presos polítics d’ERC demanaran l’absolució total i “immediata” al Tribunal Suprem, segons ha explicat a l’ACN l’advocat dels presos republicans, Andreu Van den Eynde, el mateix dia que finalitza el termini perquè acusacions i defenses remetin al tribunal la seva opinió sobre els efectes de la reforma del Codi Penal en les sentències del judici de l’1-O. Fonts de la defensa d’ERC han explicat a El Món que encara estan enllestint l’escrit de defensa, però ha confirmat que el sentit general del text serà per reclamar l’absolució, tal com ja va explicar aquest diari fa dues setmanes.

En unes declaracions fetes davant de la seu del Consell d’Europa a Estrasburg (França), Van den Eynde ha assegurat que la derogació del delicte de sedició i la reforma del de malversació impliquen una “revisió automàtica” de les condemnes i, en conseqüència, “la declaració de la inexistència de qualsevol responsabilitat penal” per als presos polítics. “Això és el que demanarem al Suprem, i esperem que així ho confirmi”, ha avançat el lletrat.

Els presos polítics a la sortida de la presó de Lledoners després dels indults / Europa Press

La justícia europea té pendent revisar la sentència del Procés

Pel que fa a la batalla judicial a Europa, Van den Eynde ha confiat que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) comenci a estudiar la sentència de l’1-O “el més aviat possible” perquè es tracta d’un cas “paradigmàtic de lesió de drets polítics i fonamentals”. L’advocat considera que els líders independentistes han sigut víctimes de “presons i condemnes arbitràries i inhabilitacions desproporcionades” que han tingut unes conseqüències “molt greus i que encara no han obtingut reparació”.

Precisament aquest és l’argument que l’expresident d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha fet servir en el seu escrit al Tribunal Suprem, on assegura que no demanarà la revisió de la seva pena i que anirà directament al TEDH per aconseguir que la justícia europea condemni Espanya perquè no “persegueixi més la dissidència política”. La defensa de Cuixart creu que la revisió de la sentència “no reconeix, ni repara, ni estableix garanties de no repetició de la vulneració de drets fonamentals” de l’estat espanyol i, per tant, opta per buscar justícia a Europa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a gener 24, 2023 | 10:12
    Català gener 24, 2023 | 10:12
    Es un gest de dignitat. I prou, perquè el govern estatal no el farà cap cas.
  2. Icona del comentari de: Tela a gener 24, 2023 | 10:25
    Tela gener 24, 2023 | 10:25
    S'ha de ser molt mesquí per entregar-se a l'enemic i pretendre tenir ascendència a qui has traït.
  3. Icona del comentari de: Not agalles a gener 24, 2023 | 10:59
    Not agalles gener 24, 2023 | 10:59
    Uns cagats que fan la gara-gara als botxins que els van condemnar.
  4. Icona del comentari de: fideli a gener 24, 2023 | 11:01
    fideli gener 24, 2023 | 11:01
    Ego te absolvo a peccatis tuis in nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti Miserabilis
  5. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 24, 2023 | 12:55
    Pere Llimonera i Citronell gener 24, 2023 | 12:55
    ... Que "demanaran l’absolució total i “immediata” al Suprem"... ¡Agárrate... Casi naa! ... Saltan con cualquier cosa, de buenas a primera, como si naa; para entretener al rebaño... ¿Cómo N0 va a estar Catalunya hecha unos zorros? ... ¿Cómo N0 van a arruinarla si están completamente idos y en una burbuja, en un Universo paralelo? ... ¿Cómo N0 van a ir los partidos separatas suprematas de pena, dando trompos, sin ideas ni dirección, sin nadie al timón realmente, arrastrando a toda Catalunya con ellos en sus delirios y fantasías; y hacia atrás continuamente? ... ¿Cómo no va a haber marcha atrás, si van de culo, cuesta arriba y contra el viento; solo que el adoctrinamiento, la abducción y la "Sumisión Química", N0 les dejan a algunos verlo? ... Muchos abducidos, SÍ que lo ven ahora, pero se hacen los suecos porque viven muy bien de ello, con sus mangoneos, Chiringuitos, "Industria del Catalanismo" y SueldaZ0s, etc.; y N0 valen ni sabrían hacer otra cosa, mas que vivir de la política y del cuento... Muchos, si se quedan sin el chiringuito, se quedan en la calle... al pvtv carrer... Pero, a otros, aunque cada vez quedan menos, a los mas cándidos y crédulos de los adoctrinados y abducidos, a esos, ciertamente aun, el adoctrinamiento, la abducción y la "Sumisión Química", N0 les dejan ver mas allá de sus fantasías supremacistas e imposturas ombliguistas; y por lo mismo, los arboles, N0 les dejan ver el bosque... "De debò ho sento molt, però Algú ho havia de dir!" ... "Apa, Siau!"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa