El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Lluís Puig participa telemàticament en una comissió al Parlament
  • CA

El diputat de Junts exiliat Lluís Puig ha pogut participar aquest dijous telemàticament a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) que se celebra al Parlament de Catalunya. La Mesa del Parlament va aprovar dimarts que pogués fer-ho a través d’un acord que va tenir el suport de Junts i la CUP, els vots en contra del PSC i l’abstenció d’ERC. Puig ha fet una piulada al respecte.

El president de la comissió, el socialista Jordi Terrades, ha mostrat la seva disconformitat en acceptar la presència telemàtica de Puig. “La decisió discrecional podria vulnerar drets d’altres diputats”, ha advertit. A més, el diputat ha brandat l’informe jurídic de la cambra catalana que plantejava dubtes sobre la celebració de la comissió en format híbrid, fet que només es va permetre durant pandèmia. “No es respecta el principi general de presencialitat d’acord amb la normativa vigent i la jurisprudència”, ha dit Terrades.

La comissió de Cultura es va aturar ahir per qüestions tècniques

Puig havia de participar ahir a la Comissió de Cultura, presidida per la cupaire Dolors Sabater, que va suspendre la sessió perquè no hi havia mitjans tècnics per complir l’acord de la Mesa i per tant no es podia garantir la participació de Puig. Aquest dijous, en canvi, els mitjans tècnics estaven preparats i Puig ha pogut connectar-se a la sessió, que ha començat amb la compareixença de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín.

Els dos membres d’ERC a la Mesa del Parlament es van abstenir dimarts en la reunió de la Mesa a l’hora de votar un acord sobre la petició del diputat exiliat Lluís Puig de poder participar de forma telemàtica en les comissions parlamentàries. La participació telemàtica de Puig a les comissions es va salvar amb el vot de la CUP.

En una compareixença al Parlament, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va dir que l’informe que es va demanar als lletrats sobre aquesta qüestió “ha plantejat dubtes sobre la seva viabilitat”. Així doncs, els republicans van considerar que “per buscar totes les garanties i evitar que es puguin vulnerar els drets de Puig, la millor via seria una reforma del reglament, per garantir els seus drets sempre en una comissió on faci falta”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juliol 28, 2022 | 11:15
    Ricard juliol 28, 2022 | 11:15
    El "socialista" castellanista ha expressat la disconformitat que un senyor que va permetre un referendum legal pugui votar com a diputat. Seria interessant saber quins arguments hi ha per pactar, a la diputació, al govern central o a l'ajuntament del vent del pla, amb un partit estranger que opta per fer el fatxenda d'emmordassar als catalans. Vergonyós.
    • Icona del comentari de: De vergonya en vergonya a juliol 28, 2022 | 15:27
      De vergonya en vergonya juliol 28, 2022 | 15:27
      Tot va començar quan un batxiller foll (que mai vam votar, va ser posat a dit pel predecessor Miss Catalunya per ser el més ruc i no li faria ombra) va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat
  2. Icona del comentari de: Una pregunta a juliol 28, 2022 | 15:23
    Una pregunta juliol 28, 2022 | 15:23
    Ha tingut prou temps la molt poc honorable Laura Hagrid Borràs d'apuntar a l'acta el vot a distancia de Puig o com era previsible ha volgut ser cessada abans de fer-ho?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa