El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern vol pressupostos en els “pròxims dies” i diu que el Hard Rock no serà un “escull”
  • CA

El Govern de Pere Aragonès vol tenir pressupostos en els “pròxims dies” i ha assegurat que el projecte del Hard Rock no serà un “escull” ni una “línia vermella” per tancar un acord amb el PSC, Junts i els comuns pels comptes del 2023. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat que no volen retardar “més del necessari” l’aprovació dels pressupostos, que ja no arribaran per l’1 de gener. El projecte del Hard Rock és una condició que han posat el PSC i Junts per continuar amb les converses, mentre que els comuns s’hi oposen.

Plaja ha replicat al PSC que “sí que ve d’un dia i de dos” després que la portaveu dels socialistes al Parlament, Alícia Romero, asseguré que ja “no ve de 30 dies” mentre hi ha pressupostos abans d’acabar el primer trimestre. “No estem lluny d’aconseguir un acord amb els tres grups amb qui estem parlant”, ha dit Plaja. D’aquesta manera, el Govern redobla la pressió sobre l’oposició després que aquest dilluns Pere Aragonès tanqués un acord amb sindicats i patronals per introduir les seves demandes al projecte de pressupostos.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la reunió del Consell Executiu al Palau de la Generalitat del 6 de desembre del 2022, en què el Govern treballa perquè no celebra el dia de la Constitució espanyola / Arnau Carbonell Vidal (Govern)
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la reunió del Consell Executiu / ACN

La portaveu del Govern també ha tranquil·litzat a Junts, que havia reclamat reunions sectorials amb l’executiu per negociar partides concretes, tal com ja han fet el PSC i els comuns. Tot i que ERC vol un acord a quatre bandes, fonts de Presidència han reconegut a l’ACN que la intenció del Govern es portar els comptes al Parlament tan bon punt li surtin els números. Plaja ha garantit que els pressupostos es negociaran “matí, tarda i nit” perquè tirin endavant.

El Govern respon a les crítiques de l’ANC

Després de la manifestació de l’ANC contra el nou delicte de desordres públics que substituirà la sedició en la qual els manifestants han demanat la dimissió del Govern, Plaja ha avisat a l’entitat que “no s’equivoqui d’adversari” i ha reclamat “unitat” a tot l’independentisme. “Si dirigíssim tots els esforços cap a objectius compartits, en comptes de confrontar-nos, segur que aniríem més de pressa i més lluny”. La portaveu del Govern ha lamentat que una part de l’independentisme es dedica a “criticar per criticat” tot el que fa ERC.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Erc MAFIA ESPAÑOLA a desembre 06, 2022 | 16:00
    Erc MAFIA ESPAÑOLA desembre 06, 2022 | 16:00
    Aragones la querida andaluza del ILLA ARRIBA ESPAÑA
  2. Icona del comentari de: Nap a desembre 06, 2022 | 16:29
    Nap desembre 06, 2022 | 16:29
    Un puto govern que es diu d’esquerres, que a la més mínima es rendeix davant la dreta catalana de junts i el feixisme espanyol del psoe. Ja es veu com us interessa més la cadira que la conservació del territori. De fet no em sorprén res després del tema dels jocs d’hivern. Sou una colla de covards pro-nyordos
  3. Icona del comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a desembre 06, 2022 | 22:04
    1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya desembre 06, 2022 | 22:04
    La santa aliança tripartit - Junts, per imposar el "Hard Rock" i acabar de convertir Catalunya en un país de cambrers, traficants, meuques, crupiers, vigilants de seguretat, xoriços, especuladors i empleats d'hotel amb sous miserables, fa vomitar. Volem la llista electoral alternativa i que l'ANC i el Consell de la República li donin suport

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa