El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cinc dones més denuncien “humiliacions i intimidacions” de Dalmases
  • CA

El mateix dia en què el cas Dalmases arriba al Parlament, El Periódico publica nous casos de persones que han patit “humiliacions i intimidacions” per part del diputat de Junts per Catalunya. L’informe que revelava una actitud “incorrecte” de Francesc de Dalmases amb la periodista del FAQ’s de TV3 va ser el detonant. Tot i que Dalmases va dimitir com a vicepresident de Junts, encara manté el seu escó a la cambra catalana i, això, ha provocat que s’alcin noves veus per denunciar la seva conducta vexatòria.

La setmana passada, dues diputades ja van pronunciar-se i afirmaven haver patit pressions i intimidacions per part de Dalmases. Aquest dijous, El Periódico revela el testimoni de cinc persones, algunes de les quals han mantingut amb el diputat una relació professional i personal, però altres, no. Totes demanen mantenir l’anonimat, però han denunciat al diari haver patit “assetjament laboral”, “abús de poder”, “maltractament psicològic” i una insistència indesitjada de Dalmases per trobar-se amb elles.

Laura Borràs i Francesc de Dalmases durant el ple / ACN

Dalmases va comptar amb la “connivència” de Borràs

Defineixen Dalmases com una persona “arrogant i prepotent”. De primeres, “intenta alabar-te”, però si no penses o actues com ell voldria, “comença a desprestigiar-te en públic i en privat”. Una extreballadora detalla que, durant l’etapa en què la presidenta de Junts, Laura Borràs, va ser consellera de Cultura -entre juny de 2018 i març de 2019-, va ser víctima de “‘mobbing’, d’humiliacions i intimidacions”. A més, el testimoni revela que Dalmases, va comptar amb la “connivència” de Borràs durant aquests mesos perquè, tot i que mai va tenir cap càrrec en el Departament de Cultura, hi “interferia en el dia a dia” pel seu “afany de poder”. “Em ridiculitzava”, i recorda que li deia a la Borràs: “Aquesta subordinada teva què m’està dient?”. La van convidar a marxar, però finalment la van acabar acomiadant. L’afectada assegura que va necessitar teràpia psicològica.

El Periódico recull el testimoni d’una altra dona que assegura haver mantingut una relació sentimental amb Dalmases quan encara no era diputat i que la va tractar com “un drap brut”. L’afectada assenyala que l’exvicepresident de Junts va exercir “abús de poder i maltractament psicològic”.

Contactava per xarxes socials

La majoria dels testimonis detallen que les primeres interaccions amb Dalmases havien tingut lloc a través de les xarxes socials. Una d’elles relata que utilitzava el seu càrrec per influenciar sobre les dones que li interessen, que compartia amb ella informacions de caràcter polític i que “insistia a quedar”, tot i que després no es presentava o trigava mesos a marcar una data.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Que és fàcil fer un anònim a novembre 03, 2022 | 09:03
    Que és fàcil fer un anònim novembre 03, 2022 | 09:03
    Els anònims no m'agraden. L'acusat queda indefens. Recorden altres èpoques. La premsa anti Junts s'hi acarnisserà. I s'utilitzarà contra Borràs. Ara mateix a tv3 en parlen i surt més Borràs que Dalmases.
  2. Icona del comentari de: Roger de Sarria a novembre 03, 2022 | 09:17
    Roger de Sarria novembre 03, 2022 | 09:17
    I la senyoa Borras es la Cruela de Vil esta clar.
  3. Icona del comentari de: Vaja per on! a novembre 03, 2022 | 09:57
    Vaja per on! novembre 03, 2022 | 09:57
    Una mentida repetida mil vegades acaba passant per veritat. Tota aquesta farsa que sura quan convé a cert sector contrari a Borràs és més vell que l'anar a peu. Ni Borràs ni Dalmases ni ningú de Junts són sants de la meva devoció, però la campanya i els mitjans que s'hi presten se'ls olora a una hora lluny.
  4. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a novembre 03, 2022 | 10:37
    Doctor Strangelove novembre 03, 2022 | 10:37
    Aquí ja s'estan barrejant massa coses, i això de l'anonimat fa tuf! Trobo que això és més aviat premsa groga i no aporta res! I consti que no sóc precisament un defensor d'en Dalmases.
  5. Icona del comentari de: Ramon a novembre 03, 2022 | 12:10
    Ramon novembre 03, 2022 | 12:10
    No defenso ni de bon l'actitud de DeDalmases amb la periodista d'un equip d'un programa de televisió, les coses s'han de dir, fer bé i com cal, fins i tot quan son per a manifestar que amb algú no hi estem d'acord, però, que ara tot d'una surtin "víctimes", una de les quals una relació "sentimental"... Uf ! No trobaven les actituds prou greus quan les van sofrir per a denunciar-les aleshores ? Si fos així haguessin pogut evitar-ne d'altres. Ja sabem que les víctimes d'humiliacions i altres actituds incorrectes sofreixen i no solen denunciar els seus agressors després dels fets per diversos motius, però, tampoc tot s'hi val i menys en casos tant delicats i divulgats als mitjans altrament dit mediàtics. Per una altra banda quan greus acusacions d'aquesta mena, al capdavall es demostra que no son pas certes, com en el cas del també diputat i periodista Eduard Pujol, no es divulga prou la veritat i "l'acusat" o assenyalat esdevé víctima.
  6. Icona del comentari de: Santi a novembre 03, 2022 | 13:06
    Santi novembre 03, 2022 | 13:06
    És repugnant veure totes aquestes injúries fetes d'amagat. Haurien de portar a judici la gent que es dedica a difamar anònimament. Què més inventaran per atacar Dalmases i Laura Borràs? Covards, doneu la cara!
  7. Icona del comentari de: almogaver.cat a novembre 03, 2022 | 13:23
    almogaver.cat novembre 03, 2022 | 13:23
    El Sr. Dalmases, simplement es va equivocar de personatge. (al meu entendre) aquella malparlada Sra. només fou com una cridanera gosseta faldera. Al que realment hagués hagut de fer-li l'esbroncada fou al que es va amagar el director del programa que fou el Sr. MaSS. Personalment, al Sr. Mas li haguera dit quelcom mes si hagués tingut l'oportunitat de fer-ho. Però el programa paga tornar-lo a veure. No cal mirar tot el programa escolliu els minuts que vulgueu; si tres, cinc o Deu minuts i en la part que l'atzar us doni i veureu tota una enteresa temple i educació, i la sra. Puig i les seves palmeres, realment fent el ridícul una vegada i una altra, en el manipulat intent d'intentar fer contradir i difamar a la MHPP Sra. Laura Borràs.El programa s'ha retirat del YouTube, però es pot veure a TV3 a: Laura Borràs. Seria una aberració que el Parlament em suspengues És evident una orquestrada campanya, entre l'estati ER; ràdios i digitals; palmerus i polítics. de tombar a la MHPP Sra. laura Borràs
  8. Icona del comentari de: Ricard a novembre 03, 2022 | 17:58
    Ricard novembre 03, 2022 | 17:58
    Quanta merda. Mirin, si això que diuen les senyores han passat, i segons elles suposa un delicte, que ho denuncïin. Si no ho fan elles que ho faci el comitè d'empresa, si n'hi ha. I si no, si els plau, que callin. Ser un maleducat no és delictiu. Si hi ha res més esperem una acció valenta i no covarda.
  9. Icona del comentari de: Guillem Cortès Miret a novembre 04, 2022 | 10:50
    Guillem Cortès Miret novembre 04, 2022 | 10:50
    per mi aquet cas es una caça de bruxes, crec que sen fa un gra masa i crec que una advertencia a una periodista per unas preguntes poder, ofensives a la Sra.Borras no nià per tant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa