La Guàrdia Civil, derrotada per l’aplicació del Consell per la República

Els analistes del cas Volhov admeten que no poden accedir al seu contingut

La Guàrdia Civil admet, negre sobre blanc, la seva derrota davant l’app del Consell per la República. L’institut armat reconeix que és incapaç de hackejar l’aplicació per a mòbils i tauletes del Consell per la República. Així ho certifica el comandant en cap interí de la Unitat de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil a Catalunya, en l’atestat número 2920, en el marc de lOperació Volhov. De fet, és l’informe policial que obre la peça separada amb què s’investiga Josep Lluís Alay, cap de l’oficina del president a l’exili Carles Puigdemont. Un atestat que ha servit de base per embolicar Alay en una estrambòtica trama russa del Procés.

L’atestat, bàsicament, és l’anàlisi de l’extracció d’informació dels dos mòbils requisats a Josep Lluís Alay durant la seva detenció el passat octubre, en la ràtzia ordenada pel jutjat d’instrucció 1 de Barcelona contra noms relacionats amb el Procés sense responsabilitats institucionals, com ara l’editor Oriol Soler o els empresaris David Madí o Xavier Vendrell, entre d’altres. Els mòbils de Josep Lluís Alay van ser analitzats per l’empresa israeliana Cellebrite, utilitzada per a l’intrusió de les comunicacions informàtiques i cel·lulars. De fet, és l’empresa utilitzada per als casos de terrorisme internacional, narcotràfic i crim organitzat. Un informe, al qual ha tingut accés el Món, de 704 pàgines, analitza i extreu tota la informació de canals com Telegram o Signal.

La part de l’atestat on fa referència a l’aplicació del Consell per la República/QS

Ara bé, tot i els recursos esmerçats, la Guàrdia Civil ha d’admetre que no ha pogut entrar en l’aplicació del Consell per la República, en concret, i segons l’institut armat, la tercera versió. En aquest marc, els analistes de la Guàrdia Civil expliquen al jutge Joaquín Aguirre, que dirigeix la instrucció, que el Consell és una “entitat que propugna valors com ser un estat independent en forma de república, emparats en allò votat el Primer d’Octubre pel poble de Catalunya”. A continuació, destaquen que “no ha estat possible accedir a aquesta aplicació”. Una diferència substancials en les altres instal·lades a l’aparell de Joep Lluís Alay que l’atestat desgrana fil per randa. En conseqüència, el comandant informa que “desconeix el contingut de l’aplicació”.

No és la primera vegada que la Guàrdia Civil es queda amb un pam de nas amb els sistemes informàtics de l’entramat del Procés. És famós l’informe número 2018-005605-188, incorporat a la causa especial per rebel·lió del Tribunal Suprem, un atestat sobre la investigació de la web del referèndum del Primer d’octubre i el seu suport informàtic. Amb més d’una quinzena d’investigats i testimonis així com la intervenció de totes les seves comunicacions va servir per reunir 123 pàgines d’informe amb una conclusió contundent: no han pogut determinar totes les persones implicades en l’articulació del sistema informàtic del referèndum. Un informe que, a més, no permetia acreditar la despesa pública en la web del referèndum.

Comentaris

  Anònim 07/09/2021 7:10 pm
  Jo no estaria tant convençut del que diu la GC
  MHP 07/09/2021 9:35 pm
  Tampoc té gaire interès el que pugui contenir aquesta web, no fa faltata perdre gaire temps
  Pepet 07/09/2021 10:19 pm
  Tots els èxits i grans i contínues victòries de Waterloo, en què es tradueixen realment a part de fer bullir l'olla? Això és una presa de pèl de grans dimensions. Queda algun curt de gambals que es cregui aquesta pallassada?
  Guillem Ben-Aviat 07/09/2021 11:18 pm
  Ha ha ! No falla ! Tot és publicar alguna cosa sobre el Consell per a la República i el MHP Puigdemont i tot el botifleram nerviós supurant bilis.
   Gonzalo 08/09/2021 3:40 pm
   Este mensaje lo tienes como un copia y pega, no? Antes que el tuyo, solo hay 3 comentarios.....
  Locualo 07/09/2021 11:44 pm
  De batalla en batalla hasta la derrota final......pobres ifascindepes.....jajaja
  èxits i grans i contínues victòries de Waterloo? 08/09/2021 7:31 am
  Tu ets borni o cec? Waterloo només és un xiringuito corruptgent per mantenir l'ego i la butxaca d'un poc honorable batxiller que la va ben cagar quan va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat. Aquests xiringuitos els coneixem com "menjadores", sempre han sovintejat a La Famiglia...
   girigall 08/09/2021 9:16 am
   Burro!
  Manel 08/09/2021 10:33 am
  Puigdemont i els Consell de la República, es ara mateix, el millor que tenim, la resta de politics i partits, ens han venut, amb el capallanet i el seu escolanet, nomes se salva la CUP, de moment.
   potser si que és el millor... 08/09/2021 12:55 pm
   ... però només pels corruptgents que necessitan un gurú perquè son fluixos de ment, no tenen criteri ni enteniment. per la majoria de indepes ja no serveix, va renunciar a la independència quan va suspendre la dui en segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat, només és un batxiller que s'ha tornat foll, el poder emborratxa als dèbils de ment.
  Què ha aplicat el consell per la república? 08/09/2021 12:57 pm
  Ens ho pots explicar Quico o algun becari corruptgent dels molts que comentan? Una App és només fum virtual i aquesta sembla que només serveix per cobrar i fer propaganda, venedors de fum per babaus...
   Pregunta 08/09/2021 2:49 pm
   I per a tu què és el Govern actual de la Generalitat?
    Jo t'ho responc! 08/09/2021 9:25 pm
    "el Govern actual de la Generalitat?" és el que hem votat. Majoria independentista, com de fa més de 10 anys anant cap enlloc, però ara tenim un President no corruptgent... També tindrà 10 anys per intentar resoldre l'atzucac?

Nou comentari