Un delicte de revelació de secrets planeja sobre els investigadors del Volhov

Gonzalo Boye reclama la identificació dels guàrdies civils que han participat en la instrucció del que cas que afecte Josep Lluís Alay

Gonzalo Boye, advocat de Josep Lluís Alay –cap de l’oficina de Carles Puigdemont–, ha registrat dos escrits per un possible delicte de revelació de secrets arran de les publicacions sobre les investigacions al seu client quan tenien caràcter secret en el marc de l’operació Volhov. En concret, es refereix les filtracions sobre el contingut del telèfon mòbil intervingut a Josep Lluís Alay i sobre el buidat que n’ha fet la Guàrdia Civil amb l’empresa israeliana Cellebrite. Una instrucció de la qual que el mateix fiscal de l’operació Volhov ha demanat l’arxiu perquè la considera prospectiva i que vulnera drets.

El fet que periodistes del New York Times tinguessin accés al contingut de la investigació abans que el magistrat Joaquín Aguirre, titular del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, aixequés el secret de les actuacions és un indici prou sòlid per demanar no només la investigació dels fets sinó la identificació de tots els guàrdies civils que han participat en l’operatiu així com els responsables de la cadena de custòdia de les proves.

En un dels escrits, als quals ha tingut accés El Món, Gonzalo Boye reclama la identificació certificada de les persones del jutjat que han tingut accés a la peça separada de Josep Lluís Alay amb anterioritat al 2 de setembre d’enguany. Així mateix, reclama la identificació dels membres de la Guàrdia Civil que també hi hagin tingut accés i hagin elaborat els dos atestats sobre el contingut del telèfon mòbil. De fet, en el segon escrit, la defensa d’Alay reclama el sumari i les resolucions que el jutge Joaquín Aguirre ha dictat durant la instrucció, abans d’aixecar-ne el secret. Uns documents necessaris per poder garantir el dret a la defensa a la vista que en aquesta peça “s’han comès irregularitats que necessiten dels oportuns recursos i accions legals per part d’Alay”.

En aquest sentit, Gonzalo Boye sol·licita que es “dedueixi” una peça per la “possible comissió d’un presumpte delicte de revelació de secrets. L’argument és ben simple: “No havent tingut les parts accés a la peça separada, la mateixa –com podem acreditar documentalment– estava en poder, com a mínim, de Michael Schwirtz i José Bautista periodistes del New York Times que, almenys en el que aquesta representació coneix, no són part del present procediment”.

“Si bé ja estem acostumats a les filtracions que es produeixen al voltant d’aquest procediment, la gravetat del que ha passat –així com l’existència de proves documentals d’aquesta violació del secret de les actuacions– obliguen que es procedeixi conforme a dret i fins les darreres conseqüències sigui quin sigui el responsable final de la comissió del delicte”, conclou l’escrit de Gonzalo Boye.

Comentaris

  Ferran 07/09/2021 6:06 pm
  No tendría que planear. Debería de caerles encima como una montaña.
  Claro claro 07/09/2021 6:14 pm
  Claro que si rey, ahora mismo preparamos todo... Juajuajuajua Juajuajuajua Juajuajuajua! Que asco que le tengo al cabeza huevo!
   JordiP 07/09/2021 7:54 pm
   És clar. Li tens fàstic perquè t'està donand una sèrie de disgustos que et pots morir. Fote't. El cabezahuevo sí que en sap. I la veritat acabarà clara com l'aigua Font Vella. I, espero, un càstic considerable caurà sobre el cap dels pocasoltes que han protagonitzat la filtració. Delicte, delicte!
    Un seguidor del Boyado 07/09/2021 9:08 pm
    Gonzalo Boye Tuset (Viña del Mar, Chile, 3 de abril de 1965) es un empresario, abogado y exeditor chileno de la revista Mongolia. En 1996 fue condenado por la Audiencia Nacional a 14 años de prisión por colaborar con ETA en el secuestro del industrial Emiliano Revilla y actualmente se encuentra acusado de blanqueo de capitales para el narcotraficante Sito Miñanco. Le tengo asco por esto y por traidor al país que lo acogió, pero no te preocupes... a cada cerdo le llega su San Martín...
   666 07/09/2021 11:23 pm
   Menudo bastardo cobarde , Ñordo, estás hecho !
  Babaus 07/09/2021 6:21 pm
  UN no res planeja enlloc! Lliris a la ma i rodes de molí per galetes.
  Layetana 07/09/2021 6:22 pm
  Bueno, pues ya sabemos cómo va a terminar esto, no? Exacto. En nada
  Pedro 07/09/2021 10:47 pm
  Siempre que quiero reírme un poco, vengo al mon.
  Luisnomeacuerdo 07/09/2021 11:38 pm
  Vaya vaya , antes los lazinazis, incluyendo al míster proper y quico el ñapas se reian de todo esto y ahora parece que ya no les hace tanta gracia. Se acabó el recreo a los fascistas independentistas golpistas.
  MHP 08/09/2021 7:50 am
  "Planeja" quina xorrada, el mafiós Boye te que anar vivint del aire, te que buscar-se feina per que sembli que fa alguna cosa. I mentrestant, babaus, aneu pagant, que la bona vida surt molt cara.
  remigio III 08/09/2021 10:34 am
  Sembla que la mentida i la falsa prova és la manera de desfer-se d’un enemic intel·ligent. Com confiar, per moltes xapes i togues que porten, amb els uniformats si es basen en mentides creades per ells mateixos per a atacar el contrari? Amb mentides han tancat joves, acusat de terrorisme i… Etc. Com ja va dir aquell" la justícia és una xirigota". Una xirigota que malmet la vida d'innocents. No es pot prendre com una xirigota. Es deu castigar segons el mal que fan.

Nou comentari