El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vilagrà i Bolaños es reuniran de nou per preparar la cita entre presidents
  • CA

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre espanyol de la Presidència, Félix Bolaños, es tornaran a reunir aquest divendres per preparar la cita pendent entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president espanyol, Pedro Sánchez, confirmen fonts del Govern. Les mateixes fonts indiquen que en aquesta trobada està previst que puguin abordar “les noves condicions i garanties necessàries que va exigir el Govern per reprendre relacions entre el govern de la Generalitat i el govern espanyol”. La trobada tindrà lloc a les 11 hores al Palau de la Generalitat.

El Govern i el govern espanyol van anunciar el passat 22 de juny, després d’una reunió a Madrid de més de dues hores que treballarien un acord per definir les garanties concretes per restablir el diàleg. En la trobada també s’havia acordat que Aragonès i Sánchez es reunissin abans de marxar de vacances. Després de la reunió Vilagrà va recordar que existia una acumulació de fets que havien “deteriorat la confiança entre els dos governs” i que “persisteix el conflicte polític”. El diàleg futur haurà d’abordar “la fi de la judicialització del conflicte polític” amb les “garanties” de respecte de “drets individuals i col·lectius del país”. “Els problemes no se solucionen sols”, va advertir Vilagrà.

El govern espanyol va vendre la primera reunió com una mostra de normalitat de les relacions

Per la seva banda, el ministre de la Presidència va dir que el Govern i el govern espanyol estaven disposats a reprendre “el futur de diàleg”, però va advertir que la Moncloa també apostava “pel diàleg entre catalans de diferents sensibilitats polítiques”. “Volem unir el que durant una dècada es va separar”, va dir Bolaños. El ministre espanyol va advertir que “les dificultats no poden ser un pretext per abandonar el diàleg; molt al contrari, les dificultats s’aborden amb més diàleg”.

L’anunci de la trobada va ser pràcticament per sorpresa i això va agafar JxCat fora de joc. El president del grup parlamentari de JxCatAlbert Batet, va expressar el malestar de la seva formació per la reunió entre Vilagrà i Bolaños. “No sabíem res d’aquesta reunió, no s’ha plantejat als òrgans de coordinació entre els dos partits”, va lamentar Batet. “Alguns volen passar de la taula del diàleg a la tauleta i nosaltres aquí ja no hi cabem”, va reblat. El Govern, però, es va defensar de les crítiques i va contradir la versió de Junts, en el sentit que sí que havien comunicat que hi hauria una reunió.

Bolaños rep Vilagrà a la seu del ministeri de la Presidència a Madrid / EP

La trobada va generar una nova fricció entre els dos socis de Govern, que van exhibir les seves diferències públicament. Finalment, però, en una reunió de coordinació entre les dues formacions es va pactar abordar les diferències en privat i es va acordar que es facilitaria la màxima informació sobre aquestes trobades. Des de JxCat es considerava que no hi havia motius per trobar-se amb la Moncloa perquè no ha atès les demandes pel que fa al Catalangate. Els republicans en canvi van dir que no és que s’haguessin descongelat les relacions entre els dos executius.

Més notícies
Albert Batet (Junts) replica el discurs de Pere Aragonès durant el debat de política general / Jordi Borràs
Malestar a JxCat per la reunió de Vilagrà-Moncloa: “No en sabíem res”
Notícia: Malestar a JxCat per la reunió de Vilagrà-Moncloa: “No en sabíem res”
Comparteix
La CUP també expressa les seves sospites sobre la cimera anunciada per demà a Madrid
La portaveu del Govern, Patrícia Plaja / ACN
Plaja contradiu Junts: “Sí que coneixen la reunió entre Vilagrà i Bolaños”
Notícia: Plaja contradiu Junts: “Sí que coneixen la reunió entre Vilagrà i Bolaños”
Comparteix
Junts va qüestionar ahir que sigui una reunió entre executius
El president del Govern, Pere Aragonès, i la consellera Laura Vilagrà, aplaudeixen després que el Parlament aprovi els pressupostos de l'executiu el 23 de desembre de 2021 (Horitzontal)
Vilagrà envia una carta al govern espanyol: “La seva deslleialtat m’indigna”
Notícia: Vilagrà envia una carta al govern espanyol: “La seva deslleialtat m’indigna”
Comparteix
La consellera convoca la delegada del govern espanyol a Catalunya a Palau per demanar-li explicacions
El president espanyol, Pedro Sánchez, en una compareixença al Congrés / ACN
Vilagrà exigeix a Pedro Sánchez que doni la cara: “No es pot amagar més”
Notícia: Vilagrà exigeix a Pedro Sánchez que doni la cara: “No es pot amagar més”
Comparteix
El president espanyol encara no ha fet cap esment al Catalangate i delega la responsabilitat en el ministre de Presidència

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Erc fusió dins el Psoe.Gal a juliol 06, 2022 | 16:22
    Erc fusió dins el Psoe.Gal juliol 06, 2022 | 16:22
    Quese besen, que se besen, els dosnazional.psoecialestes
  2. Icona del comentari de: Josep a juliol 06, 2022 | 17:49
    Josep juliol 06, 2022 | 17:49
    A preparar la tauleta d,en patufet aragones clon d,en montilla tontilla.
  3. Icona del comentari de: Erc.Ferrovial, la llufa als catalans a juliol 06, 2022 | 18:33
    Erc.Ferrovial, la llufa als catalans juliol 06, 2022 | 18:33
    Chiquilin Aragones, hi vas a recollir el Reis Mags. ninet del Junqueras?
  4. Icona del comentari de: Rosa a juliol 06, 2022 | 20:30
    Rosa juliol 06, 2022 | 20:30
    Quanta comèdia per a no res. Tenim unes tòtiles al govern que no saben fer res més que el papallona. Quant de temps porten amb la comèdia de la taula? Un any i mig Que han aconseguit a part de fer el ridicul? Res de res. ER deixeu d'enganyar la gent i comenceu a treballar d'una vegada, que per això el poble us paga el sou,!.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa