El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Plaja contradiu Junts: “Sí que coneixen la reunió entre Vilagrà i Bolaños”
  • CA

La portaveu del Govern de la Generalitat, Patricia Plaja, ha explicat que els consellers de Junts sí que coneixien la reunió entre la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre de la Presidència del govern espanyol, Félix Bolaños, que s’ha de celebrar avui. Segons Plaja, es va comunicar ahir al Consell Executiu. “Els membres del Govern ho sabien i per això ho anuncio en roda de premsa”, ha dit Plaja en una entrevista a Ràdio 4 i La 2.

Junts es va queixar ahir que no estaven al cas de la trobada entre Vilagrà i Bolaños a Madrid i va qüestionar que sigui una reunió entre executius. Plaja, en aquest sentit, ha dit que és “evident” que és una trobada entre governs, ja que, a parer seu, Vilagrà hi va representant la Generalitat i com a consellera de la Presidència.

Laura Vilagrà i Félix Bolaños a la reunió sobre el Catalangate / Govern

La reunió constata el bloqueig entre governs

Sobre la reunió, la portaveu no ha volgut predir si de la reunió d’avui en sortirà una trobada entre Aragonès i Pedro Sánchez. Una trobada que està prevista des de fa setmanes, després de l’esclat del cas d’espionatge a dirigents independentistes amb el programari Pegasus.

Plaja creu que la trobada no serà en va. “No és la foto per la foto”, ha dit i creu que la reunió constata el bloqueig de les relacions entre els dos executius, tot i afirmar que “hi ha reunions tècniques” sense consellers i ministres.

La taula de diàleg, pendent de data

En referència a la taula de diàleg, la portaveu ha volgut remarcar que no està morta, però que no es donen les condicions per reunir-la, ja que, al seu parer, no hi ha les condicions d’igualtat adients i un “mínim marc de confiança”. Ha admès també que la taula no està donant els fruits que voldria el Govern i que no s’esta donant el calendari, ja que en un principi la taula s’havia de reunir a principis d’any.

Més notícies
Albert Batet (Junts) replica el discurs de Pere Aragonès durant el debat de política general / Jordi Borràs
Malestar a JxCat per la reunió de Vilagrà-Moncloa: “No en sabíem res”
Notícia: Malestar a JxCat per la reunió de Vilagrà-Moncloa: “No en sabíem res”
Comparteix
La CUP també expressa les seves sospites sobre la cimera anunciada per demà a Madrid
Laura Vilagrà i Félix Bolaños a la reunió sobre el Catalangate / Govern
El Govern viatja a Madrid per veure si pot desbloquejar el diàleg
Notícia: El Govern viatja a Madrid per veure si pot desbloquejar el diàleg
Comparteix
L'executiu català s'espera que després de les eleccions andaluses es reprengui el diàleg
Pere Aragonès i Pedro Sánchez han coincidit al Cercle d'Economia / Europa Press
Aragonès aposta pel diàleg tot i la desconfiança entre ERC i el PSOE
Notícia: Aragonès aposta pel diàleg tot i la desconfiança entre ERC i el PSOE
Comparteix
El president ha anunciat que en els pròxims dies es querellarà contra l'empresa del programari d'espionatge Pegasus, NSO, i no descarta fer-ho contra el CNI i el govern espanyol
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, durant la seva conferència al Club Siglo XXI de Madrid / S.C.
Gabriel Rufián: “Defensaré la taula de diàleg encara que ens espiïn”
Notícia: Gabriel Rufián: “Defensaré la taula de diàleg encara que ens espiïn”
Comparteix
El portaveu republicà a Madrid diu, en referència a JxCat, que "n'hi ha que estan enfadats perquè ERC parla amb el PSOE perquè voldrien parlar-hi ells per repartir-se càrrecs com a la Diputació"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: És clar que Jx€ coneix la reunió a juny 22, 2022 | 10:31
    És clar que Jx€ coneix la reunió juny 22, 2022 | 10:31
    Igual que els catalans coneixem al montapollos crispador Batet. Els corruptgents són així de deslleials, també ho han estat amb la taula per demanar l'amnistia i exercir l'autodeterminació, quan perden el poder fan el que calgui per recuperar les menjadores. Tites, tites, tites...
  2. Icona del comentari de: DUI a juny 22, 2022 | 11:46
    DUI juny 22, 2022 | 11:46
    Erc Junts i Cup, aixequeu la DUI o plegueu.
    • Icona del comentari de: Aquest cartuxo ja està cremat a juny 22, 2022 | 14:01
      Aquest cartuxo ja està cremat juny 22, 2022 | 14:01
      S'el va carregar el batxiller foll fa 5 anys suspenent la DUI en 8 segons abans de fugir deixant-ho tot i tothom enmerdat quan tot el País estava mobilitzat al carrer.
  3. Icona del comentari de: A la deriva a juny 22, 2022 | 13:28
    A la deriva juny 22, 2022 | 13:28
    Junts té una actitud d'oposició i no de govern. S'ha convertit en una formació que no inspira confiança. Sempre posant pals a les rodes i disposats a la bronca, en comptes de treballar.
  4. Icona del comentari de: Miren a juny 22, 2022 | 14:47
    Miren juny 22, 2022 | 14:47
    El troll d'ERC no para. La veritat és que estan tan identificats amb el govern espanyol que veuen que poden mentir tot el que vulguin, i aqui no passa res.
    • Icona del comentari de: Si nena, a juny 22, 2022 | 16:31
      Si nena, juny 22, 2022 | 16:31
      iluminans, quines mentides? Com quan Miss Catalunya ens va dir "feume confiança" i ens donar una costellada de 3 respostes sense cap transcendència? Com quan el batxiller foll va trigar setmanes a donar el resultat que vam votar i guanyar sota les porres delspiolines, 8 segons a suspendre la DUI i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat?...
  5. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 22, 2022 | 16:45
    Pere Llimonera i Citronell juny 22, 2022 | 16:45
    "Mare meva", que razón tenia Félix Rubén García Sarmiento... ya entonces, preveía el supremacismo y el panorama en Catalunya, imagino... / ... ... ... / ... "¡Cómo! exclamó el santo. ¿Es ley que tú vivas / de horror y de muerte? / ¿La sangre que vierte / tu hocico diabólico, el duelo y espanto / que esparces, el llanto / de los campesinos, el grito, el dolor / de tanta criatura de Nuestro Señor, / no han de contener tu encono infernal? / ¿Vienes del infierno? / ¿Te ha infundido acaso su rencor eterno / Luzbel o Belial?"... ... / ... ... / ... ¿La sangre? Yo vi más de un cazador / sobre su caballo, llevando el azor / al puño; o correr tras el jabalí, / el oso o el ciervo; y a más de uno vi / mancharse de sangre, herir, torturar, / de las roncas trompas al sordo clamor, / a los animales de Nuestro Señor. / ¡Y no era por hambre, que iban a cazar!" / Francisco responde: "En el hombre existe / mala levadura. / Cuando nace, viene con pecado. Es triste. / Mas el alma simple de la bestia es pura. ... ... ... / ... ... / ... y manso comía. / Mas empecé a ver que en todas las casas / estaban la Envidia, la Saña, la Ira, / y en todos los rostros ardían las brasas / de odio, de lujuria, de infamia y mentira. / Hermanos a hermanos hacían la guerra, / perdían los débiles, ganaban los malos, / hembra y macho eran como perro y perra, / y un buen día todos me dieron de palos. / Me vieron humilde, lamía las manos / y los pies. Seguía tus sagradas leyes, / todas las criaturas eran mis hermanos: / los hermanos hombres, los hermanos bueyes, / hermanas estrellas y hermanos gusanos. / Y así, me apalearon y me echaron fuera. / Y su risa fue como un agua hirviente, / y entre mis entrañas revivió la fiera, / y me sentí lobo malo de repente; / mas siempre mejor que esa mala gente. ...
  6. Icona del comentari de: Junts, junqueristes pel pinso? a juliol 07, 2022 | 18:05
    Junts, junqueristes pel pinso? juliol 07, 2022 | 18:05
    Junqueritis de pocavergonyes i lladres fins quan, juntaires? Foteu als collons al ridicul Aragones el tontorron, i tota la colla de ferrovials per la nomina

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa