El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC creu que si Junts surt del Govern el partit es trencaria
  • CA

Esquerra Republicana està convençuda que Junts per Catalunya continuarà al Govern i la coalició es mantindrà. Segons diverses fonts de la direcció consultades per l’ACN, els republicans estan treballant per recuperar la bona relació amb Junts i confien que el sector de Jordi Turull, el secretari general del partit, i del conseller d’Economia, Jaume Giró, s’acabarà imposant al que promou la sortida del Govern. Segons ERC, Junts té números de trencar-se en cas que decideixi sortir de la coalició, perquè els partidaris de quedar-se al Govern s’enfrontarien amb el sector que prefereix una sortida.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, va mostrar-se confiat que Junts optarà per continuar a Palau en declaracions a l’ACN. Junqueras va assenyalar que ha tingut contactes amb “pràcticament tots els seus dirigents” i no tenen “cap intenció” de deixar el Govern malgrat que públicament s’ha posat un ultimàtum a ERC si no compleix l’acord d’investidura. Segons el president d’ERC, el conseller Giró i la consellera Victòria Alsina aposten per continuar dins del Govern, la mateixa posició que té la consellera de Drets Socials, Violant Cervera.

Assenyalen Borràs i Puigdemont com els promotors de la sortida del Govern

Així, ERC creu que si Junts no va optar per sortir del Govern en el moment que la presidenta del partit, Laura Borràs, va quedar suspesa de les seves funcions com a presidenta del Parlament no ho faran ara. Per això veuen poc probable una sortida de l’executiu aquesta tardor. La formació republicana sosté que són Borràs i el president a l’exili, Carles Puigdemont, els qui promouen la sortida del Govern amb una campanya interna. Tot i així, creuen que el sector turullista acabarà imposant “seny” al partit després que guanyés múscul en les eleccions territorials.

ERC sosté que Junts aporta indicis contínuament que seguiran en el Govern malgrat que Borràs insisteix que és “perfectament possible” una sortida. Un d’aquests indicis, diuen, és que el conseller d’Economia ha preparat els pressupostos per a l’any que ve i els vol negociar amb el PSC i els Comuns -tot i que Pere Aragonès i ERC tanquen la porta als socialistes- i ha reiterat que aposta per seguir dins del Govern. La seva actitud aporta “calma” al Govern segons les fonts d’ERC i es contraposen amb les “contradiccions” del vicepresident, Jordi Puigneró, que segons els republicans debiliten el sector partidari de la ruptura.

Els republicans insisteixen que aquestes “contradiccions” es deuen a les “tensions” i “discrepàncies” que hi ha dins de Junts i adverteixen que si els consellers de Junts que no són diputats surten del Govern no tindran cap espai mediàtic o de poder.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: L'única via a la llibertat: sant Kalashnikov a setembre 26, 2022 | 12:58
    L'única via a la llibertat: sant Kalashnikov setembre 26, 2022 | 12:58
    Deixa't d'hòsties, coi de botifler mort de gana, i fes la independència ara! Si volguéssim un govern d'esquerres encara dins d'espaÑa, si ens importessin tres punyetes les esquerres, votaríem el PSC i acabàrem! NO ens importen una merda les esquerres perquè volem el que voti el nostre país independent un cop feta la feina (amb els morts que calguin, preferentment tots espanyols de merda, però si també hem de morir matant, que així sigui! Tot abans de seguir sent merdespaÑistaÑols ). Parafrasejant l'única intervenció bona del fasticborbó emèrit: "¡porquè no te callas!"
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 26, 2022 | 16:22
      Pere Llimonera i Citronell setembre 26, 2022 | 16:22
      A ver, Kalashni... ¡N0 hi ha ??! ... y ademas cada ves mas Catalanes pasan de las fantasías y supremacismo independenciero... El Movimiento del Nacional Catalanismo inventa patrias se está quedando en 4GaT0s4... En el ViaCrucis separata ese de hace unos Domingos que festejan no sé qué fantasías inventadas había toda clase de elementos ??????, pero N0 había tanta gente, N0 pasaban de 100.000, muy probablemente... por mas que se fantasee y se inventen y eXageren enormemente las cifras, ya "N0 C0La"...
  2. Icona del comentari de: Dui o plegueu a setembre 26, 2022 | 13:14
    Dui o plegueu setembre 26, 2022 | 13:14
    Ens importeu una merda tots els partits. Aixequeu la DUI o plegueu.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 26, 2022 | 16:33
      Pere Llimonera i Citronell setembre 26, 2022 | 16:33
      "Plegueu"... "Plegueu"... Si de todas formas el Junqueras es un Santo Varón. Pone cara de seriedad, de maLa h0stia y tal, como en la F0To, pero luego es un cacho pan... y a pesar de sus carencias, lacras y lagunas; y a pesar de ser un hombre equivocado -como todo el Nacional Catalanismo separata supremata-, peca con prudencia... N0 sé por qué algunos separatas suprematas critican tanto a Mossèn Junqueras, la verdad; con todas las cosas que ha dicho y hecho por Catalunya; erróneamente, claro, y que le han llevado a la ruina moral y física; pero es que así son las erradas "certezas, ética, virtud y dones" de los independencieros... es casi normal que, como indepa que es, diga todo tipo de cosas que le saltan a las seseras, de buenas a primeras... Además, el Junqueras, que dice que es secesionista "desde los 8 años", debió haberse pegado un buen G0Lpe entonces y todavía le duran las secuelas... He oído rumores de que le quitaron las 'ruedecitas laterales' que se ponen en la rueda de atrás para que los chicos aprendan a montar en Bici; y a la primera vuelta que dio, a los 8 segundos, se metió un piñ0 que le dejó aturdido y con la vista obnubilada... y ahí sigue... con sus cosas independencieras y por eso dice las cosas que dice y tira de fantasías, inventos históricos, imposturas culturales y toda clase de aberraciones que le asaltan las molleras de sopetón... Como todo buen asceta de Religion imp0sible en su cueva, suelta su CHaRLa y cree que tiene mas razón que un Santo; porque el Junki, aun en su nube, sigue siendo separata pero ahora algo menos fantasioso; y aunque con carencias, tiene algo mas de seso que todos los sectarios y totalitarios que escriben salvajadas de comentarios ridículos por aquí... El Junqueras N0 es responsable de nada de lo que le acusan tantos; es un buen separata; adoctrinado desde pequeñito (a los 8 años ya era independenciero) y completamente abducido... y para demostrarlo tengo la siguiente prueba: han llegado a mis manos por casualidad unos versos apócrifos de un personaje y un caso que se me antoja pudiera parecer similar al del luctuoso evento que provocó la equívoca carrera política del Junki ... ... ... / A los ocho años se metió una hostia, / quedáronle los sesos desviados, / un ojo del otro para cada lado, / y se tomó las cosas a lo bestia. / Insistía en dar charlas con mucha constancia, / repasar libros de Historia, comer helados; / criando manteca entre mantecados, / leyendo a deshoras se le fue la ciencia. / Como a Don Quijote se le fue la Olla; / Olla en que untaba pan y sobrasada. / Se untaba de Historias de Caballerías; / confundiendo Historia, Mitos, T0nterías / descompuso la Historia en Historia errada. / y "contigo, mi amor, pan y cebolla" / dijo a su 'Olla Catalana'. Vea el lector, / que la Historia errada que le descompuso, / descompuso en historias a la Historia misma; / y saque provecho, que del mal uso / de pasquines, manuales, televisor / y medios "subvencionados", llega el sofisma. ... Apa, Adéu!
  3. Icona del comentari de: Colla d'ineptes a setembre 26, 2022 | 13:21
    Colla d'ineptes setembre 26, 2022 | 13:21
    Segurament tindrien tenssións per que encar hi queda algú quevol la Independència, però no es trenca tant fàcilent una menjadora, he Junqueras? Els partits esteu controlats per cúpules covardes i venudes, autonomistes iborbòniques cobrant la pagueta.
  4. Icona del comentari de: Joan de l'Os a setembre 26, 2022 | 13:43
    Joan de l'Os setembre 26, 2022 | 13:43
    Quina ceba en si Junts entra o surt del govern, es veu ben clar que als d'ERC només els preocupa que no tambalegi el seu tinglado i que així s'asseguri la gestoria de la Generalitat i el seu contingut autonomista. Allò que preocupa a l'independentisme no militant d'uns ni altres és justament que es mantingui un govern que no fa altra política que la de rendició i sotmissió a l'ordre nacional espanyol. Això no és objecte de reflexió per part d'ERC? Nomes els interessa fer bondat davant del PSOE ?
    • Icona del comentari de: Anònim a setembre 27, 2022 | 16:29
      Anònim setembre 27, 2022 | 16:29
      Diba, Diputacions, consells comarcals, més de 40 traïcions als ajuntaments.... Més de 3.000 juntaires endollats a la Generalitat. Qui dius que està preocupat pel pinso? Foteu el camp ja sociovergents!
  5. Icona del comentari de: rd a setembre 26, 2022 | 13:43
    rd setembre 26, 2022 | 13:43
    erñ botiflers i mentiders, millor que us cuideu de vosaltres mateixos que prou feina teniu
  6. Icona del comentari de: Continua el frau convergent a setembre 26, 2022 | 13:50
    Continua el frau convergent setembre 26, 2022 | 13:50
    Que facin el que els surti dels ous i els ovaris però que deixin treballar als altres. Tanta brama cada dia ja cansa. Llàstima que no tindrem la sort que surtin
    • Icona del comentari de: Hahahaha a setembre 27, 2022 | 16:01
      Hahahaha setembre 27, 2022 | 16:01
      Treballar? Hahahahah
  7. Icona del comentari de: Cat a setembre 26, 2022 | 13:53
    Cat setembre 26, 2022 | 13:53
    L'especialista en emmerdar-ho tot i trencar-ho tot però no fotre res és el reietó de waterloo. Ja ho ha fet fer a mes de 40 ajuntaments traint els pactes de govern. De fet el que fa més bé és trair la resta res de res.
  8. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a setembre 26, 2022 | 13:54
    Pere LLimonera i Citronell setembre 26, 2022 | 13:54
    Lo peor en el Credo del Nacional Catalanismo es la FRiKaDa insostenible insostenibilidad y 'La insoportable levedad del ser' separata supremata inventa patrias de Nacional Catalanismo fascistoide y Anti-Democrático... y lo peor: mas insostenible que eso son las piruetas mentales quiméricas y los enmarañados fractales sofísticos neuronales estrujaM0LLeras que se inventan algunos en sus flipadas y excesos de kaLimotxo y Ratafia para intentar justificar su Movimiento supremacista y fantasioso; pero bueno, supongo que detrás de todo está el vil metal; y la Pela es la Pela, y el Euro es aun mas que la Pela... Apa, Siau... Derecho son los únicos Claro que es una FRiKaDa, "Fran BCN", porque el conflicto lo mantiene esta gente flota en su Burbuja y cuando se pinche esta y dejen de flotar y caigan al suelo se van a pegar un M0RRón de pelotas... los partidos ultra-Derechistas del supremacismo independenciero se encuentran lastrados, mas aun encadenados a sus fantasías e imposturas Históricas y, peor aun, a sus creencias primarias, reaccionarias, fantasiosas y primitivas encarnadas y su Movimiento (también llamado 'Procés'); y ademas cada partido tiene sus propia Fe, conformándose así en Sectas de fanáticos radicales de un mismo credo fantasioso, dividido por esas creencias sectarias, totalitarias y simplistas en su comportamiento, modus operandi y ficción ideológica... y Ni Opium, ni la ANZ van a arreglar nada tampoco, los partidos que respetan la Democracia y el Estado de que pueden solventar todos los problemas con que los fantasiosos suprematas han infectado Catalunya hasta arruinarla y quebrarla socialmente... FRiKaDa, "
    • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a setembre 26, 2022 | 14:32
      Luisnomeacuerdo setembre 26, 2022 | 14:32
      Gracias, por estar de vuelta, Pere, te echaba de menos, ojete de gamba.
    • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a setembre 26, 2022 | 16:30
      Luisnomeacuerdo setembre 26, 2022 | 16:30
      Si amigos, soy Pere Llimonera pidiendo mas democracia, democracia a la española claro está.
  9. Icona del comentari de: Stort a setembre 26, 2022 | 13:54
    Stort setembre 26, 2022 | 13:54
    ERC te una obsesio amb junts. Orientat cap a l’independencia
  10. Icona del comentari de: Junco a setembre 26, 2022 | 14:06
    Junco setembre 26, 2022 | 14:06
    I jo feliç, no hem trencat Espanya, peró hem trencat als sociovergents, ha valgut la pena! per aixó 3 anys al trullo no son rés...
    • Icona del comentari de: Queda feina a setembre 27, 2022 | 16:02
      Queda feina setembre 27, 2022 | 16:02
      Ara trencarem els Ercsociates.
  11. Icona del comentari de: Jm a setembre 26, 2022 | 14:17
    Jm setembre 26, 2022 | 14:17
    Tant ERC com JUNTS , son uns inutils com partit… no representan a ningu, bueno si a tots els que tenen a la menjadora
  12. Icona del comentari de: Seguiu-los votant a setembre 26, 2022 | 14:38
    Seguiu-los votant setembre 26, 2022 | 14:38
    Amenaces i advertiments als socis, són part del guió de l'espanyolisme que aquests traïdors al país i a la nació posen en escena de manera alternativa. Després del Primer d'Octubre no van declarar la independència i van muntar la farsa-paròdia al Parlament, que ningú no va votar ni firmar. I tant l'avui eurodiputado español Puigdemont com l'alt funcionari espanyol, Fra Junqueras, van decidir a través de les ordres de Madrit seguir apoltronats al servei de l'estado castellano-español que fa 308 anys que que ens ocupa i espolia. Les comedies de la fugida, els falsos empresonaments i l'avui desastre del Govern de Catalunya (que no oblidem que és un govern espanyol) ho han posat de manifest de manera reiterativa. I tot i així, les respectives claques segueixen bramant amb vehemència contra els altres, que són i fan exactament el mateix que ells. Part d'aquesta claca els vota per pura ignorància política i acarallotament, perquè creu que els seus "líders" (que en un país independent no els contractarien més que de peons o de "recaders") són una gran meravella de les meravelles; l'altra, en canvi, és interès absolut perquè cada mes suca de les paguetes dels pressupostos del estado o del partit, la qual cosa els converteix en còmplices d'aquests actes criminals i dels seus actors principals. I així, qui dia passa, any empeny. I a esperar final de mes per seguir fent bullir l'olla mentre la majoria del país viu de falses esperances de llibertat i de recuperar allò que un dia els va ser arrabassat per la força de les armes i l'opacitat de poder d'un poble invasor com Castella, del qual la gran majoria de nacions que van ser colonitzades, espoliades, oprimides i salvatgement tractades pels sanguinaris de l'altiplà i els seus monarques i virreis, se n'han pogut alliberar. Però a Catalunya, mentre hi segueixi havent traïdors botiflers com Junqueras, Puigdemont i la resta d'exèrcit de la cinquena columna de connivents amb els estat-ocupants, això no passarà, dissortadament. Seguiu-los votant, doncs. I seguiu plorant i lluitant a les seves ordres contra els molins de vent mentals.
  13. Icona del comentari de: Seguiu-los votant a setembre 26, 2022 | 14:41
    Seguiu-los votant setembre 26, 2022 | 14:41
    Amenaces i advertiments als socis, són part del guió de l'espanyolisme que aquests traïdors al país i a la nació posen en escena de manera alternativa. Després del Primer d'Octubre no van declarar la independència i van muntar la farsa-paròdia al Parlament, que ningú no va votar ni firmar. I tant l'avui eurodiputado español Puigdemont com l'alt funcionari espanyol, Fra Junqueras, van decidir a través de les ordres de Madrit seguir apoltronats al servei de l'estado castellano-español que fa 308 anys que que ens ocupa i espolia. Les comedies de la fugida, els falsos empresonaments i l'avui desastre del Govern de Catalunya (que no oblidem que és un govern espanyol) ho han posat de manifest de manera reiterativa. I tot i així, les respectives claques segueixen bramant amb vehemència contra els altres, que són i fan exactament el mateix que ells. Part d'aquesta claca els vota per pura ignorància política i acarallotament, perquè creu que els seus "líders" (que en un país independent no els contractarien més que de peons o de "recaders") són una gran meravella de les meravelles; l'altra, en canvi, és interès absolut perquè cada mes suca de les paguetes dels pressupostos del estado o del partit, la qual cosa els converteix en còmplices d'aquests actes criminals i dels seus actors principals. I així, qui dia passa, any empeny. I a esperar final de mes per seguir fent bullir l'olla mentre la majoria del país viu de falses esperances de llibertat i de recuperar allò que un dia els va ser arrabassat per la força de les armes i l'opacitat de poder d'un poble invasor com Castella, del qual la gran majoria de nacions que van ser colonitzades, espoliades, oprimides i salvatgement tractades pels sanguinaris de l'altiplà i els seus monarques i virreis se n'han pogut alliberar. Però a Catalunya, mentre hi segueixi havent traïdors botiflers com Junqueras, Puigdemont i la resta d'exèrcit de la cinquena columna de connivents amb els estat-ocupants, això no passarà, dissortadament. Seguiu-los votant, doncs. I seguiu plorant i lluitant a les seves ordres contra els molins de vent mentals.
  14. Icona del comentari de: Sup Marcos a setembre 26, 2022 | 14:53
    Sup Marcos setembre 26, 2022 | 14:53
    El símbolo de la decadencia este es su representante.
  15. Icona del comentari de: fideli a setembre 26, 2022 | 19:36
    fideli setembre 26, 2022 | 19:36
    tu fes País i no españa, bocamoll
  16. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a setembre 26, 2022 | 21:19
    Tripartit no, gràcies setembre 26, 2022 | 21:19
    Jo crec que si es trenca ER-ex-C serà el mateix que si no es trenca: dos trossos de merda o una merda sencera
  17. Icona del comentari de: Eing? a setembre 26, 2022 | 21:25
    Eing? setembre 26, 2022 | 21:25
    Es trencaria ER suposo que volia dir?
  18. Icona del comentari de: Bruixots i fills de.. junquerae a setembre 27, 2022 | 07:20
    Bruixots i fills de.. junquerae setembre 27, 2022 | 07:20
    Adivino Junqueras, un bruixot panxut i ric. Fot el camp a España, traidor, venut, miserable, español
  19. Icona del comentari de: rsalva a setembre 27, 2022 | 12:02
    rsalva setembre 27, 2022 | 12:02
    Doncs estaria molt bé que els partits que vau aprovar la llei del referèndum de l'1 O però que la desobeïu us anéssiu trencant un a un, la vostra renúncia a fer efectiu el mandat democràtic és el principal obstacle per la independència
  20. Icona del comentari de: No cola a setembre 27, 2022 | 16:32
    No cola setembre 27, 2022 | 16:32
    Però si ja està trencat, només cal veure que els votants de la trapis perden totes les eleccions internes per golejada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa