El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Laura Borràs: “La primera turullista soc jo”
  • CA

La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, ha dit que la primera turullista és ella, després de ser preguntada pels resultats a les eleccions internes de Junts per Catalunya, en les quals els afins a Jordi Turull van guanyar en gairebé totes les demarcacions. “Què vol dir es llistes els afins a Jordi Turull? Qui ha decidit que les persones que han obtingut el favor no són afins a Laura Borràs?”, ha dit la presidenta suspesa del Parlament, en una entrevista al Diari Ara. Borràs ha assegurat que encara que hi hagi diverses sensibilitats, el partit “té una ànima en moviment”.

Alhora, creu que la independència s’hauria d’haver culminat el 3 d’octubre, quan tothom estava als carrers. Amb això, Borràs assegura que s’ha d’implementar el referèndum del Primer d’Octubre amb la mateixa fórmula que com es va organitzar-se: “Unitat, determinació i eficàcia”.

Critica el Govern de Pere Aragonès

També ha criticat l’acció de l’executiu que encapçala Pere Aragonès tot recordant que “els partits seriosos quan contreuen acords els compleixen”. En ple debat sobre el futur de la coalició entre Junts i ERC, Borràs ha assegurat que “la qüestió no és entrar o sortir del Govern sinó que amb aquest govern no s’avança cap a la independència i no es compleixen els compromisos signats”. D’altra banda, la presidenta de Junts ha recordat que Aragonès es va comprometre en el discurs d’investidura a culminar la independència.

“Si això és així i ell ho va dir, amb l’acord que ERC ha signat amb Junts ha de poder ser així”, ha dit. Segons Borràs, el debat de política general de la setmana que ve, al qual assistirà com a convidada, servirà per “visualitzar quin és el rumb polític que segueix el Govern”.

La sortida del Govern, un fracàs

La dirigent de Junts ha admès que la sortida del Govern seria un fracàs i ha demanat a ERC que faci “tot el possible per complir” la seva part dels “acords signats”. En aquest sentit, ha recordat que el pacte de govern deia que hi havia d’haver “una direcció estratègica del moviment i unitat a Madrid” i ha lamentat “algú que defensa tant el diàleg amb l’estat espanyol li costi tant dialogar amb els independentistes catalans”, en referència a ERC.

Més notícies
Laura Borràs i un dels assessors que s'han cessat / ACN
Vergés cessa quatre dels sis assessors de Laura Borràs
Notícia: Vergés cessa quatre dels sis assessors de Laura Borràs
Comparteix
Els altres dos es mantenen al servei de la Mesa
Jordi Sànchez / ACN
Jordi Sànchez es disputa amb borrasistes el corrent socialdemòcrata de Junts
Notícia: Jordi Sànchez es disputa amb borrasistes el corrent socialdemòcrata de Junts
Comparteix
També hi haurà eleccions a les vegueries i a les comarques, així com al corrent liberal i el d'esquerres
Laura Borràs a Argelers / Mireia Comas
Borràs vol que cada conselleria faci accions per a una “desconnexió” de l’Estat
Notícia: Borràs vol que cada conselleria faci accions per a una “desconnexió” de l’Estat
Comparteix
La presidenta de Junts evita posar una data per a la independència però recorda que "sempre és necessari acotar i posar-te un termini"
Laura Borràs, presidenta de Junts / ACN
Borràs carrega contra el Govern: “No avança cap a la independència, recula”
Notícia: Borràs carrega contra el Govern: “No avança cap a la independència, recula”
Comparteix
La presidenta de Junts demana redirigir el rumb del Govern per complir el mandat de l'1-O

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No cola a setembre 25, 2022 | 11:12
    No cola setembre 25, 2022 | 11:12
    Aquest ego que sempre exibeix sembla que s'ha reduït una mica. Deu ser que el sector juntaire que confon el món real amb tweeter ha perdut totes les eleccions territorials internes. De tota manera, ha quedat clar que des del minut 1 aquesta dona menteix, no ha fet res del que va prometre i sempre ha acatat el que li mana españa, es deu pensar que la gent és tonta i no ho veu.
    16
    Icona de dislike al comentari de: No cola a setembre 25, 2022 | 11:12 10
    Respon
  2. Icona del comentari de: Sense vergonya a setembre 25, 2022 | 11:15
    Sense vergonya setembre 25, 2022 | 11:15
    El caos monumental de Junts, una barreja d'interessos i discursos populistes, impacta negativament en la política catalana. Això si, la culpa de tot sempre és d'ERC, i no dels incompetents de Junts i dels extremadament incompetents afins i amics de Borràs.
  3. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a setembre 25, 2022 | 11:43
    Doctor Strangelove setembre 25, 2022 | 11:43
    Realment n'Hagrid Borràs farà bons als ex presidents del Parlament, i mira que n'hi ha hagut de ben dolents, com un tal Benach que es dedicava a escriure articles a "Mundo Deportivo"! Doc.
  4. Icona del comentari de: Això és que Turull és poc turullista a setembre 25, 2022 | 11:51
    Això és que Turull és poc turullista setembre 25, 2022 | 11:51
    Lo més normal seria que el més turullista de tots fos Turull. Però no, resulta que lo més del turullisme és la choni Borràs. Quin lloc ha d'ocupar Turull al turullisme?, el 312, el 556....?, sempre darrere de la choni?, cap?.
  5. Icona del comentari de: 'direcció estratègica del moviment i unitat a Madrid” a setembre 25, 2022 | 12:06
    "direcció estratègica del moviment i unitat a Madrid” setembre 25, 2022 | 12:06
    Algú pot explicar com és que regalessin la DIBA i molts ajuntaments al PSC quan havia guanyat ERC? Putos hipòcrites mentiders, amb aquesta colla no es pot pactar res.
  6. Icona del comentari de: Capità a setembre 25, 2022 | 12:49
    Capità setembre 25, 2022 | 12:49
    Creu que la independencia s'hauria d'haber implementata el 3 d'octubre. I per que no es va fer? Donem les gracies al govern de Junts(amb suport d'Erc) i al llavors president, en Puigdemont que ens va trair a tots i ara va de victima i de que es el que mes fa per el moviment quan es el que mes l'ha trait.
    • Icona del comentari de: Observador a setembre 26, 2022 | 08:20
      Observador setembre 26, 2022 | 08:20
      Té tota la raó, això passa per saltar-se la Democràcia i posar a dit al capdevant a "hereus triats a dit" com marca la tradició corruptgent.
  7. Icona del comentari de: Sup Marcos a setembre 25, 2022 | 13:07
    Sup Marcos setembre 25, 2022 | 13:07
    Esta señora sabe donde está? se le ve muy perdida, cada día cambia de discurso, de opiniones, no sabe ya donde meterse, pero si que ha perdido credibilidad. No la quieren los de su partido, y no tiene la decencia de largarse, demuestra que está en polit. por el sueldo y privilegios, y no por cumplir por lo que se le votó, es una ER mas del montón.
  8. Icona del comentari de: almogaver.cat a setembre 25, 2022 | 15:16
    almogaver.cat setembre 25, 2022 | 15:16
    L'objectiu estatal és clar com l'aigua. Batre i prohibir fer política "de per vida" la MHPP Sra. Laura Borràs. Juntament amb el president Puigdemont, "Són" els enemics a batre. I en això està; l'estat espanyol (el deep i l'altre també). Després venen en aquest libidinós i malaltís anhel: d'ER. i PS; Comuns i Cup. No importa el que digui la MHPP Sra. Borràs, sempre s'interpreta i s'interpretarà,pot ser com: Una Icono-atropia? (Sempre interpretant, imatge, ètica, intenció i llenguatge, en el sentit més hostil i barroer possible contra la persona). És una gens honesta i malaltissa persecució amb buscabregues professionals i aprenents de l'embòlica que fa fort i qui la diu més grossa. Dia si i dia també, es va, contra la MHPP Sra. Laura, JxC i el President Puigdemont. I això senyors, no és casual. Això; és premeditat. Tinguem ho en conte, a l'hora fe fer nostra valoracio. El que detecta l'estat i ER. iPS. principalment,que sense la MHPP Sra. Laura Borràs i el President Puigdemont, JxC, durarà menys, que un ninot de neu.
    • Icona del comentari de: S'ho han guanyat a pols a setembre 26, 2022 | 15:35
      S'ho han guanyat a pols setembre 26, 2022 | 15:35
      Si, són enemics de la independència de Catalunya , ho han demostrat reiteradament. Amb vedets no anirem enlloc...
    • Icona del comentari de: Què té d'honorable la xoni Borràs? a setembre 26, 2022 | 18:20
      Què té d'honorable la xoni Borràs? setembre 26, 2022 | 18:20
      Haver fragmentat factures per evitar el control parlamentari de com gastava els minsos recursos de Catalunya amb un amic? Tenim conceptes diferents del que és la honorabilitat...
  9. Icona del comentari de: Sisco a setembre 25, 2022 | 21:43
    Sisco setembre 25, 2022 | 21:43
    Mentre cobrin de nosaltres ja els hi va bé montar i montar i tornar a montar trifulques, i aixi van subsistint. Es l'unic que han fet fins avui.
  10. Icona del comentari de: El cit campejador a setembre 26, 2022 | 12:25
    El cit campejador setembre 26, 2022 | 12:25
    Más que turullista, lo que es esta señora es una turuleta, y por lo que corre por ahí, un poco farlopera. Debería empezar a vigilarse el tabique.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 26, 2022 | 16:41
      Pere Llimonera i Citronell setembre 26, 2022 | 16:41
      No llegeixis premsa afí al PSOE i PP, está manipulada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa