El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La fiscalia demana arxivar la denúncia contra l’alcaldessa de l’Hospitalet

El ministeri públic ha demanat el sobreseïment de la causa oberta contra l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, la socialista Núria Marín. La Fiscalia considera que el cas obert al Jutjat d’Instrucció número 2 de la ciutat arran d’una denúncia per la gestió del Consell Esportiu té “nul·la” relació amb l’alcaldessa. Així ho ha comunicat el ministeri públic al jutjat a través d’un escrit.

Segons l’escrit del fiscal, al que ha tingut accés El Món, “en cap moment es fa referència ni a la denúncia ni a la documentació aportada per sostenir la possible participació de Núria Marín en els fets que es posen en coneixement dels agents de l’autoritat”. Fins i tot, retreu que no és sinó als folis 704 i següents de la causa quan, com a conseqüència del resultat de les indagacions policials i les successives deduccions que es duen a terme, apareix el nom de Marín”.

Sense omissió de perseguir delictes

En aquest sentit, interpreta que la denuncia que Marin hauria comès un possible comissió d’un delicte d’omissió del deure perseguir delictes previst a l’article 408 del Codi Penal, com a conseqüència de la seva inacció una vegada va ser informada pel denunciant de “possibles irregularitats relacionades amb la gestió i la destinació de l’import de les subvencions concedides al Consell Esportiu de l’Hospitalet del Llobregat, per part del consistori.

El fiscal especifica que el dia tres de febrer de 2020, el denunciant va sol·licitar a Marín una “reunió per informar-la de possibles anomalies en la gestió del Consell d’Esports”. Així el fiscal recorda que just l’endemà la reunió es va materialitzar i li va ensenyar a l’alcaldessa la documentació amb les irregularitats pretesament comeses. Dos dies després, el denunciant -per iniciativa de la investigada- va mantenir una nova reunió, amb la secretària de l’Alcaldessa. “Pocs dies després”, prosegueix l’escrit, “l’alcaldessa va demanar explicacions a dos dels denunciats/investigats, que neguen qualsevol irregularitat en la seva gestió”.

L'escrit de la fiscalia on es demana l'arxiu de la causa contra Núria Marin
L’escrit de la fiscalia on es demana l’arxiu de la causa contra Núria Marin

L’alcaldessa va fer el que havia de fer

Arran de la contradicció de les versions que se li ofereixen, Marin, seguint la versió de la fiscalia, va ordenar una auditoria per tal d’esclarir la veracitat dels fets de què va ser informada. Aquesta decisió “va semblar tranquil·litzar el denunciant”. De fet, el 25 de febrer li comunica que ja “s’ha encarregat una auditoria a una empresa” i insisteix que en farà el seguiment. Finalment, el 16-6-20 (un mes i mig després d’interposar la denúncia davant de la Unitat de Delinqüència Fiscal i Econòmica del Cos Nacional de Policia, el denunciant va dimitir i li va enviar a Marín un correu electrònic, amb la documentació que li havia mostrat mesos enrere. Marin va respondre que no podia investigar el cas perquè ja estava judicialitzat.

“Sembla raonable concloure que l’actitud, el comportament i les decisions adoptades per Marín”, afirma la fiscalia, “no poden tenir encaix en la idea d’un desistiment de funcions palès, manifesta i total: després d’escoltar el denunciant i mantenir una conversa amb els possibles responsables de les irregularitats, l’alcaldessa va ordenar una auditoria dels comptes del CELH, complint amb l’obligació de controlar la bona fi de les subvencions concedides”. Així subratlla que Marín, quan va rebre la documentació va adoptar “l’única decisió que li era exigible: remetre-la al Jutjat d’instrucció ja que, efectivament, era allà on havia de ser”. D’aquí que en demani l’arxiu.

La fiscalia entèn que fer responsable de tots els contractes a un alcalde és un “raonament excessiu”. En tot cas, el ministeri públic alerta que de ser així “qualsevol primer edil en blanc” seria encausat “per presumpció extensiva, de les denúncies o querelles que es puguin interposar contra qualsevol autoritat o funcionari d’àmbit local tot i mancar indicis que permetin deduir el contrari”.

Més notícies
L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín | ACN

La fiscalia s’oposa a l’arxivament de la causa contra Núria Marín

Notícia: La fiscalia s’oposa a l’arxivament de la causa contra Núria Marín
Comparteix
L'alcaldessa de l'Hospitalet està acusada de no haver denunciat les presumptes irregularitats al Consell Esportiu
Imatge d'arxiu d'un cordó policial dels Mossos / ACN

Mor apunyalat després d’una baralla entre ferrovellers a l’Hospitalet

Notícia: Mor apunyalat després d’una baralla entre ferrovellers a l’Hospitalet
Comparteix
Els Mossos investiguen la mort d'un jove per una ganivetada al pit
Nens entrant a l'escola / EP

Marín defensa la immersió lingüística a l’Hospitalet: “No cal patir pel castellà”

Notícia: Marín defensa la immersió lingüística a l’Hospitalet: “No cal patir pel castellà”
Comparteix
L'alcaldessa defensa que els alumnes aprenguin el "màxim" català a l'escola per tenir "les mateixes oportunitats" que la resta
Els Mossos investiguen una agressió per arma blanca a l'Hospitalet / Arxiu

Un ferit per arma blanca en un atracament a l’Hospitalet

Notícia: Un ferit per arma blanca en un atracament a l’Hospitalet
Comparteix
Els Mossos busca una banda de lladres com a presumptes autors de l'apunyalament

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Joan de l'Os a maig 18, 2022 | 17:24
  Joan de l'Os maig 18, 2022 | 17:24
  Només faltaria no és independentista i és del PSOE, el partit campió de l'espanyolisme a Catalunya. Cap delicte, és "un dels seus". Endevant i visca el pacte amb Junts, una estratègia guanyadora, per assolir l'alliberament nacional.
  • Icona del comentari de: Molt hona la ironia a maig 18, 2022 | 19:59
   Molt hona la ironia maig 18, 2022 | 19:59
   Jx€ va regalar la DIBA a Núria Marín, havia guanyat ERC, però les menjadores com el Port de Barcelona que fa més de 40 que presideix un corrupthent, son prioritaries a la independència pels corruptgents...
   • Icona del comentari de: Pregunta freqüent a maig 18, 2022 | 23:11
    Pregunta freqüent maig 18, 2022 | 23:11
    Les cúpules d'Erc, Junts i Cup viuen de la menjadora de la cal viva. Suposo que tots ho tenim clar?
  • Icona del comentari de: Si a maig 18, 2022 | 23:09
   Si maig 18, 2022 | 23:09
   Tens rahó, però tant podrit com aprovar els pressupostos i recolzar el gobierno als de la cal viva, la tortura i el terorisme. Tots fan el mateix, no et sembla? Fora sectarisme, obrim el cervell. Cal tornar a trencar la disciplinaobediènciacompra dels partits part del estado i aixecar la DUI entre tots.
 2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 18, 2022 | 17:54
  Pere Llimonera i Citronell maig 18, 2022 | 17:54
  Home! es que ella és del PSOE collons! Una intocable. La justicia espanyola és admirable.
 3. Icona del comentari de: Gracias por los servicios prestados a maig 18, 2022 | 18:39
  Gracias por los servicios prestados maig 18, 2022 | 18:39
  Nuria, la fiscalía "te lo afina"...
 4. Icona del comentari de: Anònim a maig 18, 2022 | 18:39
  Anònim maig 18, 2022 | 18:39
  Un altre lladre a qui li afinan, deu ser parenta dels borbonia S.L.
 5. Icona del comentari de: De quién depende la fiscalia? a maig 18, 2022 | 19:56
  De quién depende la fiscalia? maig 18, 2022 | 19:56
  Doncs això, país podrit, justícia podrida...
  • Icona del comentari de: Exacte a maig 18, 2022 | 23:17
   Exacte maig 18, 2022 | 23:17
   Justpífia espanola.
 6. Icona del comentari de: Medieval a maig 18, 2022 | 23:04
  Medieval maig 18, 2022 | 23:04
  Hòstia, i és que no hi ha res com ser de la Família.
 7. Icona del comentari de: Pregunta freqüent a maig 18, 2022 | 23:16
  Pregunta freqüent maig 18, 2022 | 23:16
  Milèssima mostra de que la Fiscalía espanola no és fiscalía, és màfia. Ara, seria bo que els del 52% independentista passessin del estado mafiós i concentressin els esforços en alliberar-nos, que per això ens van demanar el vot, o no?
 8. Icona del comentari de: Antonio momplet Pérez a maig 19, 2022 | 14:48
  Antonio momplet Pérez maig 19, 2022 | 14:48
  Si hay sobreseimiento es que nunca hizo nada censurable penalmente y el tema del escarnio público donde lo cobrará por actuación sobreescribir algo que nunca sucedió

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa