La Junta Electoral de Barcelona ha estirat les orelles al PSC i a JxCAT de la Diputació de Barcelona, on tenen un acord de govern, per vulnerar la neutralitat política en campanya. En concret, la Junta ha declarat que la “campanya realitzada per la Diputació de Barcelona sobre l’aprovació del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona incorre en la prohibició de l’art. 50.2 LOREG. En una resolució, a la que ha tingut accés El Món, la Junta Electoral ha ordenat a la Diputació retirar de la seva pàgina web i de les xarxes socials les publicacions relatives a aquesta campanya d’acord amb el que s’estableix a la llei.

La decisió de la Junta s’esdevé després que el grup d’ERC a la Diputació denunciés la presentació el passat dia 28 de gener d’enguany davant dels mitjans d’una campanya de mèrits sobre els diners que es repartiran durant els propers 3 anys sobre els serveis que finança la institució. Els republicans veien un acte de propaganda electoral encobert.

La JEZ considera que a la campanya “s’inclouen valoracions i una comparació entre la gestió actual de la Diputació i la realitzada en el passat; a més de destacar la tasca realitzada pel govern de la Diputació”. “Es tracta”, conclou, “d’actuacions que contradiuen frontalment la prohibició de l’art. 50.2 LOREG i el principi d’objectivitat de l’procés electoral i d’igualtat entre els competidors (art. 1 de la Instrucció 2/2011)”.

El líder dels republicans a la Diputació i alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ha valorat en el seu compte de Twitter que si bé “Junts i PSC de cara en fora es discuteixen…mentrestant a la Diputació de Barcelona segueixen posant-se d’acord. Ara, saltant-se la llei electoral per fer propaganda en campanya utilitzant la institució”.

La resolució de la JEC que estira les orelles a Núria Marín i JxCAT/QS

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ramon a febrer 04, 2021 | 18:48
  Ramon febrer 04, 2021 | 18:48
  Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE-ERC)
 2. Icona del comentari de: Ja ho deia Pitàgores a febrer 04, 2021 | 19:54
  Ja ho deia Pitàgores febrer 04, 2021 | 19:54
  JxCat + PSOEcat = CORRUPCIÓ + CORRUPCIÓ => corrupció assegurada
 3. Icona del comentari de: ALEX a febrer 05, 2021 | 10:41
  ALEX febrer 05, 2021 | 10:41
  No és el mateix dir que aquest pacte l,ha signat Junts x Cat o els aldaldes del Pdcat que governen els municipis.
  • Icona del comentari de: Què vols dir? a febrer 05, 2021 | 12:25
   Què vols dir? febrer 05, 2021 | 12:25
   Què els alcaldes que hi ha a les llistes corruptgents no son corruptgents?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa