El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Escrivá, sobre la massacre de Melilla: “S’ha d’entendre el Marroc”
  • CA

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha assegurat que Espanya té “l’empatia més gran i sensibilitat” amb el fenomen migratori i que fa “un esforç considerable” per acollir les persones que arriben. Tot i així, ha justificat que el Marroc ha de gestionar una situació “complexíssima” i fa una tasca “gens fàcil”. “Hem d’entendre la situació que viu el Marroc”, ha assenyalat.

El ministre ha qualificat la massacre de Melilla d'”episodi dramàtic” i ha instat a esperar el resultat de les investigacions en curs. Segons ha explicat, les persones que van aconseguir saltar la tanca estan al CETI de Melilla, on els responsables vetllen perquè la seva situació sigui “la millor possible”.

El ministre ha justificat l’actuació del Marroc perquè aquest país té “una quantitat d’estats fallits per guerra i amb crisis de fam” que fa que la situació sigui “complexíssima”, perquè molts migrants passen per allà per intentar saltar la tanca i arribar a Europa.

El ministre assegura tenir “màxima sensibilitat” amb l’actuació a Ceuta d’ara fa un any

Tot això ho ha comentat al Fòrum Social Pere Tarrés, a Barcelona, durant un dinar-col·loqui on ha assistit com a convidat. Quan li han preguntat sobre Melilla ha justificat les actuacions del Marroc, i quan li han preguntat pel fet que la justícia andalusa hagi condemnat les expulsions en calent de menors fetes a Ceuta ara fa un any ha demanat esperar perquè les actuacions estan “judicialitzades”.

Escrivá no ha quantificat quants menors es van retornar, però ha tornat a justificar-se dient que era una “enorme situació d’estrès i dificultat” que van haver d’enfrontar les forces de seguretat de Ceuta i la delegació del govern espanyol a aquesta ciutat autònoma. “Tinc la màxima sensibilitat per les persones que van gestionar una situació com la que vam veure a Ceuta“, ha assegurat per tancar el tema.



Més notícies
Els diputats dempeus al Parlament pels morts de Melilla / ACN
El Parlament vota a favor de condemnar la massacre de Melilla
Notícia: El Parlament vota a favor de condemnar la massacre de Melilla
Comparteix
Ho ha fet a través de la Junta de Portaveus, amb els vots favorables d'ERC, Junts, la CUP i els Comuns
Fernando Grande Marlaska, ministre de l'Interior, un departament que marca distàncies amb les maneres de fer del CNI/MdI
Marlaska lamenta ara les morts de Melilla però insisteix que lluiten contra màfies
Notícia: Marlaska lamenta ara les morts de Melilla però insisteix que lluiten contra màfies
Comparteix
Mentre lamentava "profundament" les morts dels migrants, Marlaska desitjava també una ràpida recuperació als agents de la Guàrdia Civil ferits
Immigrants arribats a Melilla / EP
Els immigrants de Melilla fugen d’una guerra on Espanya hi ven armes
Notícia: Els immigrants de Melilla fugen d’una guerra on Espanya hi ven armes
Comparteix
La majoria dels que van intentar saltar el mur provenen de la zona de Darfur, al Sudan, un conflicte que ha causat desenes de milers de morts
Immigrants arribats a Melilla / EP
Més de 50 eurodiputats reclamen investigar la massacre de Melilla
Notícia: Més de 50 eurodiputats reclamen investigar la massacre de Melilla
Comparteix
Les ONG calculen 38 morts i més de 80 ferits, tot i que les xifres oficials del Marroc només n'admeten 23

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fart de Caspanya a juliol 01, 2022 | 18:31
    Fart de Caspanya juliol 01, 2022 | 18:31
    Ets un miserable i una mala persona, Ministro
  2. Icona del comentari de: Joan de l'Os a juliol 01, 2022 | 19:41
    Joan de l'Os juliol 01, 2022 | 19:41
    Perfecte síntesi de la hipocresia del socialisme, per això han arribat gairebé a ser irrellevants en el panorama polític europeu. A Espanya encara no, fruit del seu aïllament i retard respecte el panorama occidental. Res de nou. Gran compressió retòrica envers els desvalguts, i agents principals de la seva repressió, dominació, expulsió o allò que convingui, aquesta és la seva manera de fer, amb els migrants africans i amb les minories basca i catalana, a cop de GAL, espionatge, policia paral·lela i garrotades. Ara de moment han externalitzat la feina bruta amb el Marroc
  3. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 01, 2022 | 19:45
    ciutadà juliol 01, 2022 | 19:45
    Per justificar accions com aquesta s'ha de ser tan..... son of a bitch com els agressors.
  4. Icona del comentari de: Cat a juliol 01, 2022 | 20:25
    Cat juliol 01, 2022 | 20:25
    Assessins
  5. Icona del comentari de: fat boy a juliol 01, 2022 | 23:17
    fat boy juliol 01, 2022 | 23:17
    Tambe diuen que lamenten que assassinesin el Companys pero entenen perfectament al Franco. Res de nou.
  6. Icona del comentari de: remigio III a juliol 01, 2022 | 23:19
    remigio III juliol 01, 2022 | 23:19
    Els crims no s'han d'entendre, s'han de combatre. Aquests crims recorden fidelment les clavegueres de l'estat. Segurament també són actes per la defensa de l'estat. Pactar amb el dimoni sols és obrir-se la porta a l'infern. Aquest individu reclama inclòs Mauritània, Algèria, la República Sahrauí i a no tardar Granada. Quan ja ho tinga tot ens reclamarà la sang.
  7. Icona del comentari de: Lleida a juliol 02, 2022 | 12:56
    Lleida juliol 02, 2022 | 12:56
    Que coi hem d'entendre, que tracten a éssers humans com a ninots, els peguin, els matin i no els atenguin quan agonitzen. Això?
  8. Icona del comentari de: Jordi B. Miró a juliol 03, 2022 | 22:28
    Jordi B. Miró juliol 03, 2022 | 22:28
    Justificar una actuació d’aquest tipus és vergonyat, Desenes de persones han mort. Desenes. Imaginem que Els nostres fills hagin de fugir per fam i guerra. I que siguin assassinats a la frontera, per policies semse escrúpols, amb màxima violència, esclafats. Què diríem, quin dolor sentiríem. No es pot justificar. Per molt complexa que sigui la situació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa