El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marlaska envia el cap dels GEO a controlar Ceuta
  • CA

Nomenament interessant del ministre de l’Interior al Cos Nacional de Policia. Fernando Grande Marlaska ha nomenat el comissari principal Javier Daniel Nogueroles Alonso, des del 2017 cap del Grup Especial d’Operacions, els GEO, com a nou cap superior de la ciutat autònoma de Ceuta. Un destí complicadíssim i on la policia estatal ha tingut una de les intervencions més preocupants i inquietants per l’èxode d’immigrants. De fet, comandaments i la sotsdelegada del govern espanyol estan sota investigació judicial pel retorn de menors emigrants i per la gestió de seguretat de la crisi. La decisió del ministre d’enviar un “GEO”, la unitat d’elit de la policia espanyola, assimilable als GEI dels Mossos d’Esquadra no és gratuïta en una situació de seguretat fràgil com la que viu Ceuta des de la passada primavera.

L'excap dels GEO (segon per l'esquerra) en un acte de col·laboració amb els Marines /DGP
L’excap dels GEO (segon per l’esquerra) en un acte de col·laboració amb els Marines /DGP

Nogueroles Alonso va néixer a San Fernando (Cadis) i va ingressar el 1992 a la Policia Nacional, directament a la categoria d’inspector. Va pujar a inspector en cap l’any 2007 i a comissari el 2013. Des del mes de juny que és comissari principal.
Al llarg de la seva trajectòria professional ha assumit diferents responsabilitats operatives a Policia Judicial i, sobretot, a Seguretat Ciutadana, àrea en què ha ocupat la direcció de diferents Unitats d’Intervenció Policial, entre elles la de Madrid, on com un “botes” exercir el comandament durant gairebé quatre anys.

De fet, no serà la seva primera experiència en terres africanes de domini espanyol. Després del seu ascens a comissari, va exercir el càrrec de cap regional d’Operacions a la Prefectura Superior de Melilla i, posteriorment, va ser nomenat cap de règim interior a l’Escola Nacional de Policia a Àvila. Des del 2017 ocupava el càrrec de cap de GEO/GOES, la unitat més valorada de la policia espanyola. Nogueroles ha cursat un màster en Criminologia Aplicada i Investigació Policial i posseeix diferents condecoracions, entre les quals destaquen quatre creus al Mèrit Policial, tres amb distintiu vermell i una amb distintiu blanc, així com creus de la Guàrdia Civil, l’Armada, Institucions Penitenciàries o la Policia Municipal de Madrid.

Agents dels GEO en un entrenament de rescat d'ostatges en un avió Patricia Galiana / Europa Press
Agents dels GEO en un entrenament de rescat d’ostatges en un avió Patricia Galiana / Europa Press

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa