El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Putin avisa Occident que no faci escalar el conflicte amb més restriccions
  • CA

El president rus, Vladímir Putin, ha tornat a amenaçar els “països veïns” d’Occident aquest divendres. Després d’assegurar que per ara no té “males intencions”, els ha advertit que fer “escalar la situació” amb restriccions tindria conseqüències greus. Segons l’agència russa Tass, Putin ha aconsellat els països veïns a “deixar les restriccions”, que ja han aconseguit enfonsar l’economia russa. Precisament aquest era l’objectiu que perseguia Brussel·les i al qual es va sumar també el president dels Estats Units, Joe Biden. A banda, Putin ha tornat a insistir que la invasió russa d’Ucraïna és una “resposta” a les “accions hostils contra Rússia” del país en la seva temptativa d’unir-se a l’OTAN.

El diàleg es reprendrà aquest cap de setmana

Putin també ha aprofitat la seva compareixença per informar aquest divendres que la tercera ronda de negociacions entre Rússia i Ucraïna es farà aquest cap de setmana. Així li ha traslladat també al canceller d’Alemanya, Olaf Scholz. Les dues parts involucrades en el conflicte han pactat tornar a dialogar per acostar posicions respecte a la guerra “aviat”, després que aquest dijous arribessin a l’acord de permetre corredors humanitaris que impliquen un alto al foc temporal en la cimera celebrada a Bielorússia.

En un comunicat, el govern alemany ha explicat que la conversa entre els dos màxims mandataris ha tingut una durada d’una hora -més o menys com la d’aquest dijous entre Macron i Putin– en què han intercanviat els seus punts de vista sobre la invasió d’Ucraïna. Scholz li ha expressat a Putin la seva “profunda preocupació” pel conflicte i li ha demanat aturar tots els combats “immediatament”.

Una vintena de nens ha mort pels atacs russos

Aquest divendres l’ONU ha elevat la xifra de víctimes mortals a 331 -gairebé una vintena de nens-, tot i advertir que la xifra real pot ser molt més alta. Segons l’oficina de Drets Humans de l’organisme, 675 persones han resultat ferides en aquests vuit dies de combats. La darrera xifra de morts que havia notificat l’ONU era 249, el que suposa que en un dia s’han comptabilitzat 102 morts més. El govern ucraïnés, però, eleva la xifra a més de 2.000 civils morts des del començament de l’atac rus, ara fa vuit dies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a març 04, 2022 | 17:34
    Ricard març 04, 2022 | 17:34
    Sembla que les restriccions couen.
  2. Icona del comentari de: Galdós, aquest Putin; galdosa, la Rusia! a març 04, 2022 | 17:51
    Galdós, aquest Putin; galdosa, la Rusia! març 04, 2022 | 17:51
    Clava un ganivet a la cuixa i encara li diu a la víctima, no et vull ni sentir xistar. I als que la volen ajudar, els amenaça de fer-los el mateix o pitjor mal que a la víctima. Bufff!
  3. Icona del comentari de: Putinades. a març 04, 2022 | 18:19
    Putinades. març 04, 2022 | 18:19
    El gran Juan Palomo, yo me lo guiso, yo me lo como.
  4. Icona del comentari de: JordiP a març 04, 2022 | 18:27
    JordiP març 04, 2022 | 18:27
    El cinisme del paio aquest és inenarrable. Els seus modals de gàngster no tenen parangó. Ara resulta que les sancions que se l'imposen per haver agredit un país lliure són provocacions occidentals i amenaça amb més pressió bèl·lica. És una postura absolutament mafiosa. Em recorda molt l'"argument" mafiós de la protecció: "me pagas una cuota y no tendrás ni accidentes ni robos". Ja podem anar preparant-nos, tot el món, per a les properes agressions i acusacions que el boig aquest ens dedicará properament. Quan comencen així no tenen aturada: és una fugida cap endavant i algun dia cal parar-los els peus. I quan arriba aquest dia, el seu furor desaforat els fa cometre qualsevol brutalitat.
  5. Icona del comentari de: Ferran a març 04, 2022 | 19:09
    Ferran març 04, 2022 | 19:09
    Y pretenderá una succión gratis?
  6. Icona del comentari de: Aaagh a març 04, 2022 | 19:47
    Aaagh març 04, 2022 | 19:47
    En mans de psicòpates, el putón, el bidón i la sumsum corda!
  7. Icona del comentari de: Ramon a març 05, 2022 | 20:50
    Ramon març 05, 2022 | 20:50
    Aquest Putin tindria que estar tancat, esta malament del cap, i per aixo ho paga el poble Ucraines. Que esperen els millionaris rusos i els capos de l'exercit a fer-lo fora ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa