El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Biden anuncia sancions “devastadores”: “Putin ha escollit la guerra”

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha tornat a comparèixer per valorar la invasió russa d’Ucraïna. En aquest marc, el president dels EUA ha anunciat “sancions mai vistes” contra Rússia que espera que siguin “devastadores”. “Putin és l’agressor, ell ha escollit aquesta guerra i ell i el seu país assumiran les conseqüències”, ha reblat. Biden assegura que l’economia russa pagarà “un cost sever” i que les sancions que plantegen els EUA i la Unió Europea deixaran el país “més dèbil”.

En paral·lel, Biden ha tornat a explicar que l’exèrcit nord-americà no entrarà en la guerra entre Rússia i Ucraïna, però ha reiterat com ja va fer aquest dimecres que defensarà “cada centímetre” de territori que pertanyi a l’OTAN. Biden ha condemnat les “ambicions” de Putin de “reestablir l’antiga URSS” i ha urgit a aturar-lo amb sancions. Per això ha anunciat que, entre d’altres mesures, els EUA congelaran els comptes de quatre bancs russos.

El president dels Estats Units ja va comparèixer aquest dimarts per anunciar les sancions contra Rússia després de que Vladimir Putin, president del país, reconegués la independència de les autoproclamades repúbliques del Donbass i hi enviés tropes. “Qui es pensa que és que li dona dret a anomenar països nous a territoris que pertanyen als seus veïns?”, es va preguntar. En aquell moment, Biden ja va lamentar que considerava aquell acte com l'”inici invasió russa d’Ucraïna” i va recordar que els aliats protegirien “cada centímetre de territori de l’OTAN”.

De fet, Biden va ser el primer en reconèixer que Rússia i Ucraïna estaven en un punt crític i va començar a enviar tropes a l’est d’Europa per protegir als aliats de l’OTAN en cas d’atac. A part, tot i que va recordar que la via del diàleg sempre havia sigut la prioritària, des del govern dels Estats Units també es va repetir que “no era la única opció”. Així doncs, no estranya que Biden hagi criticat les actuacions de Rússia i es posi a maniobrar per entrar al territori rus si la situació empitjora més.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ja a febrer 24, 2022 | 21:33
  Ja febrer 24, 2022 | 21:33
  Putin ha escollit la guerra per que és el que vol la OTAN. Ara els de les armes guanyareu mts diners i morirà molta gent. Però us la pela.
 2. Icona del comentari de: Pregunta a febrer 24, 2022 | 21:34
  Pregunta febrer 24, 2022 | 21:34
  Putin ha escollit la guerra per que és el que vol la els EUA pagaran el cost de la seva guerra a Europa?
 3. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 24, 2022 | 21:51
  Gonzalo febrer 24, 2022 | 21:51
  Habéis leído bien, laZisnaZis? La OTAN defenderá cada centímetro de su territorio. Así que tonterias, las justas. El pelomocho no ha soltado ninguna sandez por Twitter?
  • Icona del comentari de: ton c. a febrer 25, 2022 | 19:25
   ton c. febrer 25, 2022 | 19:25
   tranquil home l´OTAN, ja ha dit que no intervindrà militarment, més clar.
 4. Icona del comentari de: fat boy a febrer 25, 2022 | 11:53
  fat boy febrer 25, 2022 | 11:53
  Si, si, pero aqui ningu ha trencat les relacions diplomatiques amb Russia. Propers passos, invasio de Taiwan i Corea del Sud per la Xina, d'Estonia, Letonia i Lituania per Russia, i de Xipre per Turquia. Ja s'han adonat que l'OTAN no te mitja hostia. L'unica cosa bona es que potser organitzaran una nova Division Azul i a veure si els donen pel sac a tots, com la primera.
 5. Icona del comentari de: A dormir a febrer 25, 2022 | 19:29
  A dormir febrer 25, 2022 | 19:29
  Que se vaya a la cama con el chocolate caliente, que es lo único que pá que sirve.
 6. Icona del comentari de: Martí a febrer 25, 2022 | 21:49
  Martí febrer 25, 2022 | 21:49
  Otan cierre por cagarrines i putinisme real

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa