El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Putin reconeix la sobirania del Donbass, una línia vermella per a Occident
  • CA

El president de Rússia, Vladimir Putin, ha reconegut aquest dilluns la sobirania de les autodenominades repúbliques de l’est d’Ucraïna, del Donbass. Els governs occidentals havien advertit Putin que es tractava d’una línia vermella en l’actual escalada de la tensió a Ucraïna. En les darreres hores les autoproclamades repúbliques a Donetsk i Lugansk li reclamaven amb especial èmfasi que fes el pas i els reconegués la independència, una qüestió a la qual finalment s’ha obert el president rus.

Putin considera que no té responsabilitat en l’actual escalada del conflicte, fins al punt que aquest dilluns durant una reunió del Consell de Seguretat Nacional ha assegurat que el seu govern està fent “tot el possible” per resoldre el conflicte de manera pacífica. El president rus ha passat la pilota a Occident i ha qüestionat les seves polítiques alhora que ha continuat reclamant garanties de seguretat que descartin amenaces sobre el territori rus. Per ara, però, el Kremlin no ha rebut cap resposta d’Occident sobre les garanties que reclama, pel que ha reconegut la independència d’aquestes autoproclamades repúbliques.

En aquest marc, aquest matí Putin s’havia compromés davant el Consell de Seguretat a escoltar les seves opinions sobre un possible reconeixement de la independència d’aquestes dues regions rebels, el que finalment ha portat a obrir la porta a un nou escenari que es preveu encara més tens. Putin ha pres la decisió aquest mateix dilluns i ho ha anunciat a la televisió russa, ja que considera que les negociacions per pacificar el Donbass estan estancades.

Els líders de Donetsk, Denis Pushilin, i Lugansk, Leonid Pasechnik, consideren necessari aquest nou estatus que els ha atorgat Moscou per tal de protegir la població i les infraestructures del que consideren una “agressió” de l’exèrcit d’Ucraïna. De fet, en els darrers dies han acusat Kíev de bombardejar indiscriminadament la zona, el que Ucraïna nega i atribueix als mateixos rebels. Aquests controlen la regió rebel del Donbass des de l’any 2014, en bona part gràcies al suport de Rússia, que ara podria reconèixer-los com a independents.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 21, 2022 | 20:17
    Ricard febrer 21, 2022 | 20:17
    Eaxactament igual que Hitler amb els Sudets, amb la diferència que ja hi ha hagut violència des de fa 8 anys.
  2. Icona del comentari de: Jaume a febrer 21, 2022 | 20:30
    Jaume febrer 21, 2022 | 20:30
    Si aquest senyor veies que el govern català va de debó i no de farol, no tardaria ni cinc minuts en reconeixer a una Catalunya independent, malaudarament els traidors d´ERC estan més ocupats negociant unes olimpiades espanyoles que no pas intentant trobar un camí a la indepèndencia.
  3. Icona del comentari de: Ferran a febrer 21, 2022 | 21:29
    Ferran febrer 21, 2022 | 21:29
    La Garrotxa , independent !
  4. Icona del comentari de: El Puton a febrer 21, 2022 | 21:42
    El Puton febrer 21, 2022 | 21:42
    En Josep Borrel li diu a en Putin/on què la UE aplicarà "sanciones devastadoras", "contundentes e inmediatas". En Putin/on "se ha hecho caquita"
  5. Icona del comentari de: Sor a febrer 21, 2022 | 22:41
    Sor febrer 21, 2022 | 22:41
    Els ucranianesos no deuen tenir cap interes a atizar el foc rus. Els atacs son obviament de falsa bandera. Molt teatru.
  6. Icona del comentari de: JordiP a febrer 21, 2022 | 23:15
    JordiP febrer 21, 2022 | 23:15
    Putin ja té el seu Gleiwitz.
  7. Icona del comentari de: Pep a febrer 22, 2022 | 06:46
    Pep febrer 22, 2022 | 06:46
    Ara, ja ha quedat demostrat que en perro sanches es tan fill d´espaÑola com en aznar. l´un a Irak i l´altre enviant tres chatarres-dexailles de les que suren al mar... per dir-li al MHP V. Putin *rindete putin*. españa segueix fen el ridícul. i aquest diari fen-li la rosca...
  8. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 22, 2022 | 11:34
    Pere Llimonera i Citronell febrer 22, 2022 | 11:34
    Esperemos que el Fachorrerío separata supremata de patrias inventadas corruptoGen no obligue un día a hacer lo mismo con varias zonas: Tabarnia, 'Terres del Ebre' y otras áreas, aislándolas y manteniendolas aparte las mas rancias y casposas aldeas de la 'Catalunya Profunda' admiradora de Regímenes de los años 30 del siglo pasado, de ficciones medievalistas, fantasías históricas e imposturas culturales...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa