El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ucraïna eleva a 2.000 els civils morts des de l’inici de la invasió
  • CA

Ucraïna ha actualitzat la xifra de víctimes de la invasió russa a Ucraïna i l’ha elevat fins a 2.000. Aquests són els civils ucraïnesos que han mort des de l‘inici de l’ofensiva russa. El servei d’emergències d’Ucraïna ho ha fet públic en un missatge oficial a Facebook en què també ha denunciat els atacs que continuen produint-se contra edificis residencials, hospitals, llars d’infants i infraestructures de transport.

Aquest dimecres Rússia ha continuat amb la seva ofensiva sobre Khàrkiv, la segona ciutat d’Ucraïna. Hi han llançat coets que han impactat contra una universitat i contra el servei de seguretat d’Ucraïna. Segons el Servei d’Emergències d’Ucraïna, aquest dimecres prop de les 8 del matí diversos coets han impactat contra la universitat de Khàrkiv, concretament contra el departament de sociologia. També han rebut impactes els edificis del Servei de Seguretat i la Direcció Principal del ministeri de l’Interior ucraïnés. Almenys tres persones han resultat ferides, però les autoritats han recalcat que encara s’ha d’aclarir el nombre de víctimes mortals i ferits.

Quatre milions d’ucraïnesos podrien fugir en els pròxims dies

Aquest dimarts l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) va xifrar en 136 les morts, però ja va advertir que “les xifres reals” podrien ser “molt més altes”. En paral·lel, va advertir del gran èxode que s’està vivint al país i que podria portar a la “crisi migratòria més gran del segle”. Aquest dimarts eren 660.000 les persones refugiades que van fugir d’Ucraïna, mentre que aquest dimecres ja es xifren en 800.000 i s’espera que quatre milions més d’ucraïnesos abandonin el país en els pròxims dies.

La promesa incomplerta de Putin

El president rus, Vladimir Putin, es va comprometre amb el seu homòleg, Emmanuel Macron, a no atacar la població civil i protegir les infraestructures. Aquest dimarts, però, ja va quedar demostrat que el govern rus incompliria la promesa després que les tropes russes ataquessin Kíev bombardejant la torre de televisió i alguns edificis residencials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa