El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’exèrcit rus entra a Khàrkiv, la segona ciutat més gran d’Ucraïna
  • CA

Rússia ha entrat a Khàrkiv la segona ciutat més gran d’Ucraïna mentre intensifica el setge a Kíev. Ha estat una nova nit i matinada d’intensos bombardejos, trets i combats als barris perifèrics de la capital d’Ucraïna i en diversos territoris del país. El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha afirmat que Rússia envia aquest diumenge una delegació negociadora a Bielorússia per “intentar iniciar converses” amb representants ucraïnesos. Per l’altra banda, el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ja ha respost que estan oberts al diàleg, però que descarta fer-ho en un “país còmplice” com Bielorússia i ha reclamat un “territori neutral”.

Els míssils russos d’aquesta matinada han destruït un dipòsit de petroli a Vasylkiv, al sud-oest de Kíev, i un gasoducte a Khàrkiv. A més, Kíev segueix convertint-se en el principal camp de batalla, on l’exèrcit rus està utilitzant més efectius, però tal com explicava el president ucraïnès el dissabte, “encara no ha pogut amb la població de la ciutat”. AIxí doncs, mentre s’intensifica el setge a la ciutat, Putin continua amb el seu atac total “en totes direccions”, tal com ja va anunciar.

Pel que fa al govern ucraïnès, Zelenski segueix a la capital i afirma que no es rendiran, però que en cap moment s’han negat a la negociació, tal com han afirmat des del Kremlin. De fet, el president d’Ucraïna ha fet saber a les autoritats russes que està disposat a negociar, però no a Bielorússia com demana Putin, ja que Zelenski alega que “no negociarà en un territori aliat dels russos”.

Mentre segueixen els atacs a Ucraïna el nombre de refugiats a les fornteres creix. Ja són més de cent mil persones les que han demanat ajuda i han fugit cap als països fronterers, com Polònia o Rumania. Entre la gent que fuig hi ha dos combois -custodiats per la Policia Nacional- d’espanyols que residien a Ucraïna. Les últimes informacions d’aquestes persones és que ja han arribat a Polònia i estan llestos per tornar a casa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa