El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rússia dona per acabades les operacions militars d’aquest dijous
  • CA

Les autoritats russes han donat per concloses les operacions militars d’aquest dijous, segons ha informat el Kremlin en un comunicat signat pel portaveu del ministeri de defensa rus. Al text informen que les forces armades han aconseguit “amb èxit” tot el que es plantejaven fer aquest dijous. Algunes d’aquestes operacions “exitoses” han estat la conquesta de la central nuclear de Txernòbil i el control de l’aeròdrom Hostomel, situat a prop de Kiev, la capital ucraïnesa.

El portaveu de defensa rus, Igor Konashenkov, ha assegurat en una roda de premsa que les tasques plantejades a les tropes russes en el primer dia d’atac a Ucraïna “s’han complert amb èxit”. Concretament, Konashenkov ha explicat que l’exèrcit rus ha fet caure quatre avions no tripulats, un helicòpter i quatre avions de caça militars que pertanyien a les forces armades ucraïneses. També s’han destrossat 83 infraestructures terrestres d’Ucraïna.

El portaveu del ministeri de defensa també ha detallat que les forces de les autoproclamades repúbliques que Putin va reconèixer dimarts, Donetsk i Lugansk, han trencat gràcies al suport de les tropes russes, el perímetre que vigilaven les tropes ucraïneses, el que els ha permès “avançar entre sis i vuit kilòmetres”.

D’aquesta manera Rússia s’ha fet amb el control aquest dijous de la ciutat de Jersón, al sud d’Ucraïna. Així, Rússia ha desbloquejat el canal de Crimea del Nord, que uneix la península de Crimea amb el riu Dniéper i ha permès restablir el subministrament d’aigua a la regió, que havia estat interromput per Ucraïna.

Aquest dijous de matinada, Vladimir Putin ha anunciat una “operació militar” a l’est d’Ucraïna i l’ha justificat dient que “no hi havia més remei”. A hores d’ara els líders europeus celebren una cimera per decidir noves sancions per Rússia. S’espera que siguin les sancions més dures de la història pel perill que suposa l’atac de Rússia a Ucraïna.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ??? a febrer 25, 2022 | 00:42
    ??? febrer 25, 2022 | 00:42
    Explicar el porqué de Chernobyl.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa