El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Crítiques a ‘Cites Barcelona’ de TV3 pel seu rodatge en català i castellà

Cites Barcelona s’estrenarà a TV3 el pròxim 12 de juny, una data marcada al calendari dels fans de les dues anteriors temporades. En aquesta ocasió, la cadena pública ha necessitat el finançament d’altres plataformes per poder fer front a una sèrie molt costosa. Coproduïda per tots dos i rodada totalment a la capital catalana, aquesta versió modernitzada arriba sis anys després del final de l’una producció que va ser molt exitosa.

Feia mesos que se sabia que TV3 estrenaria en exclusiva els dos primers capítols, els quals emetrà íntegrament en català, mentre que Prime Video tindrà disponibles tots els episodis en una barreja entre català i castellà perquè així ho ha decidit la plataforma. Cada personatge ha mantingut el seu idioma durant el rodatge i TV3 el que farà serà doblar aquelles parts que, en la versió d’Amazon, han estat rodades en castellà. Això ha indignat moltíssim una part de l’audiència de la cadena, que han esclatat a Twitter després de la publicació del tràiler d’aquesta sèrie.

Els actors, junts al rodatge de 'Cites Barcelona' - TV3
Els actors, junts al rodatge de Cites Barcelona | TV3

Arnau Tordera d’Obeses incendia les xarxes amb un tuit que ha acabat esborrant

El cantant i líder d’Obeses, Arnau Tordera, va publicar un tuit incendiari que va aixecar molta polseguera a les xarxes: “Vergonya de TV3, vergonya de direcció, vergonya de guionistes, vergonya d’actors i vergonya absolutament tothom qui hi té alguna cosa a veure. Còmplices necessaris per a la minorització i l’extinció de la llengua catalana. Que aquesta culpa us turmenti sempre més”. Ara bé, poc després ha acabat esborrant aquest missatge.

Com ha justificat haver-se fet enrere d’aquesta manera? Amb un altre en què es mostra més o menys satisfet en haver sabut que TV3 ha doblat la part en castellà: “Esborro el tuit sobre Cites Barcelona (el nom més horrorós possible de la història) i TV3 perquè, segons diuen, aquí s’emetrà íntegrament en català. Estarem atents a això i a qualsevulla altra cosa, la dignitat es defensa amb urpes i dents”.

Davant d’això, hi ha hagut usuaris que han continuat amb la crítica i han publicat igualment més comentaris negatius cap a la cadena: “No esborris res, en comptes d’invertir recursos en més productes catalans, els inverteixen rodant el 50% en castellà i després haver de doblar-ho!”, “Íntegrament com la primera temporada? O com en totes les maleïdes sèries modernes que fa TV3 amb personatges que han de parlar castellà?”, “No afluixis, Arnau“, “Quin sentit té finançar TV3 i no és per promoure i dignificar la llengua catalana? L’oferta audiovisual en castellà ja la tenim i domina el panorama”, “Doncs per no respectar exclusivament el català, no ho penso mirar! A prendre pel sac”, han escrit alguns entre molts altres.

Més notícies
Carlos Cuevas i Clara Lago actuaran a 'Cites Barcelona' - TV3
‘Cites Barcelona’, la nova versió de l’exitosa sèrie de TV3
Notícia: ‘Cites Barcelona’, la nova versió de l’exitosa sèrie de TV3
Comparteix
Carlos Cuevas i Clara Lago participaran en aquesta producció que també s'emetrà a través de Prime Video
Beth recorda el seu pas per 'Operación Triunfo' - TV3
Beth parla d’OT i la cara fosca de la fama a TV3: “Molt desagradable”
Notícia: Beth parla d’OT i la cara fosca de la fama a TV3: “Molt desagradable”
Comparteix
La cantant està celebrant els 20 anys de la seva carrera musical amb una gira especial i un documental
L'Edu explica com viu fora d'Eufòria - TV3
L’Edu d’Eufòria es mulla i diu qui vol que guanyi aquesta segona edició
Notícia: L’Edu d’Eufòria es mulla i diu qui vol que guanyi aquesta segona edició
Comparteix
Un dels favorits de la primera fornada es mostra content per l'èxit que està aconseguint amb el nou disc
Elena Gadel dona detalls dels problemes amb el Carlos d'Eufòria - TV3
Elena Gadel dona detalls de la mala maror amb el Carlos d’Eufòria
Notícia: Elena Gadel dona detalls de la mala maror amb el Carlos d’Eufòria
Comparteix
L'actriu i membre del jurat del concurs de TV3 ha parlat sobre els problemes que van tenir per culpa de la valoració que li va fer

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 18, 2023 | 16:24
    Ricard maig 18, 2023 | 16:24
    Vull fer un reconeixement a la valentia del senyor Tordera, que es mulla per Catalunya, a diferència de moltes altres artistes que no gosen fer-ho prioritzant la clientela castellana que tenen en detriment de la catalana. Moltes Mercès.
  2. Icona del comentari de: Foteu el camp a madriz a maig 19, 2023 | 00:20
    Foteu el camp a madriz maig 19, 2023 | 00:20
    Que es el que no entén aquesta gent, que a Catalunya és el català, no el castellà.
  3. Icona del comentari de: Anònim a maig 19, 2023 | 02:15
    Anònim maig 19, 2023 | 02:15
    TV3 és un cagarro. Si et vols estalviar la xarnegada merdosa: “Su privacidad es importante para noso....”, etc en les seccions d’aquest digital com MónPeneta, MónBarcenyola o MónEsPorc, passat a Vilaweb
  4. Icona del comentari de: Ermessenda de Carcassona a maig 19, 2023 | 14:47
    Ermessenda de Carcassona maig 19, 2023 | 14:47
    Jo he deixat de mirar POLÒNIA perquè la meitat és en castellà. No entenc que els diners destinats a promocionar el català s’hagin d’invertir en castellà. No anem bé. També ha passat amb una novel·la mig escrita en castellà que ha rebut un premi de literatura catalana. Déu meu! Ens hem tornat bojos? Estem promocionant la llengua que ens esclafa!
  5. Icona del comentari de: Anònim a juny 12, 2023 | 23:03
    Anònim juny 12, 2023 | 23:03
    Bergonyós tot en castellà per TV3, unic cansl que tenim els catalans i ja veus, quin fracàs quina decrpció!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa