La xef Maria Nicolau no ho ha tingut fàcil, però ha arribat a ser una de les cuines catalanes de millor trajectòria. Simpàtica i esbojarrada, ha compartit els seus consells amb els fans en dos llibres de cuina que estan fent un munt de vendes. Aquesta setmana, ha acompanyat l’Arnau París del Cuines en un programa que han aprofitat per gravar una entrevista ràpida i molt divertida. D’aquests qüestionaris hilarants, que a ella li escauen perquè entra al joc sense pensar-s’ho dues vegades.
Què li han preguntat exactament? Hi ha hagut temes tan sorprenents com: “Maria, quin plat extingiries si fossis la dictadora d’un país?“. Ella ho ha tingut clar i ha respost que prohibiria que ningú no cuinés la ceba escalivada. Pel que fa als seus gustos culinaris, ha dit que el seu plat fetiche són els llardons i que la seva recepta preferida és la de l’escudella de Nadal: “Però amb els galets grossos, que semblen el cap d’un nadó”. Diu que sempre cuina el mateix a casa seva pel dia de Nadal. Ara bé, deixa clar que cap dels seus seguidors no està convidat.
Quina és la recepta estrella de Maria Nicolau?
Si cada dia hagués de menjar el mateix ingredient, té clar quin seria? Creu que el pa. I si hagués de ser ella un ingredient? Curiosament, l’all. I com ho justifica? “Perquè pico, però soc dolceta quan em cous”. Maria Nicolau no s’ha atrevit a confessar quina és la cosa més estranya que ha menjat mai, però: “Això no es pot dir, ara“.
També ha sorprès quan ha dit quin creu que és el plat estrella que prepararia en una festa infantil. Pocs haurien escollit això, però ella creu que faria amanides de fruites: “Fruites i moltes més fruites tallades“. En canvi, per a un sopar de farra amb els amics? Té una recepta personal de pollastre fregit que sempre triomfa: “El típic pollastre marinat i arrebossat del sud dels Estats Units per menjar a dues mans”.

Unes confessions que han fet gràcia als usuaris d’Instagram, que han aplaudit que s’hagi mostrat sincera i divertida com ja acostuma a fer sempre.