El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La xifra de morts a les carreteres catalanes es redueix en un 23%

Un total de 135 persones han perdut la vida en 127 accidents de trànsit a la zona interurbana de Catalunya el 2021, segons dades provisionals del Servei Català de Trànsit que s’han donat a conèixer aquest dissabte. Això suposa un descens del 23% en el nombre de víctimes mortals respecte el 2019. Amb tot, és superior als 105 morts del 2020, un any marcat pel confinament pandèmic. Del total de víctimes mortals, el 47% són de col·lectius vulnerables: 46 motoristes, 4 ciclistes i 14 vianants, mentre que en el mateix període de 2019 havien mort 49 motoristes, 9 ciclistes i 12 vianants.

Les dades de sinistralitat també indiquen que la meitat de les víctimes mortals han perdut la vida en cap de setmana o festiu i que 8 de cada 10 morts són homes. Per demarcacions, la mortalitat a Girona i Lleida ha augmentat. Durant la nit de Cap d’Any no s’ha registrat cap mort a la xarxa viària interurbana catalana ni hi ha hagut cap accident greu.

Amb tot, el cos policial adverteix que la boira intensa es manté en alguns trams de l’AP-2 (Castelldans-Soses) i de l’A-2 (Bellpuig-Soses), així com també a la C-35 (Vidreres-Llagostera). De fet, només aquest divendres es van produir tres accidents múltiples que van causar tres morts i diversos ferits a l’autopista AP-2 al seu pas per les Garrigues, en una zona amb molta boira.

A la mateixa zona, on hi havia boira molt densa, s’hi van produir dos accidents més, un d’ells en sentit Barcelona, també múltiples. En total, en els 3 accidents que hi va haver a la zona, s’hi van veure implicats més d’una vintena de vehicles, entre els quals diversos camions, i l’autopista va estar tallada durant hores en els dos sentits de la marxa, amb desviaments per la sortida 5 en sentit Barcelona i per la sortida 8 en sentit Lleida. El Servei Català de Trànsit i els Mossos d’Esquadra investiguen per què el Ministeri de Transports no va activar la matinada de divendres la senyalització antiboira a l’autopista AP-2 al seu pas per les Garrigues.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa