El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dos adults i una nena moren en un accident múltiple a l’AP-2
  • CA

Un accident múltiple a l’AP-2, a l’alçada de Castelldans (Les Garrigues) en sentit Saragossa, al quilòmetre 156, té un balanç de tres morts d’una mateixa família: un home i una dona de 38 i 37 anys i una nena que anaven a la mateixa furgoneta. Un altre menor que viatja al mateix vehicle està en estat crític. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, cap a tres quarts de cinc del matí, s’han registrat el que es valorava com a cadena d’accidents en un tram de carretera molt afectat per la boira.

Cap a les nou del matí, Trànsit ha confirmat, per causes que encara s’estan investigant, que s’ha produït una col·lisió múltiple amb diversos vehicles implicats. Com a conseqüència de l’accident, han mort el conductor del vehicle i una passatgera posterior, menor d’edat. Els altres dos ocupants de la furgoneta, un d’ells també menor, han resultat ferits crítics i han sigut evacuats a l’Hospital Arnau de Vilanova. La passatgera davantera ha mort posteriorment a l’hospital.

Un dels camions implicats en l'accident múltiple a l'AP-2 a Castelldans (Garrigues), el 31 de desembre del 2021 / ACN
Un dels camions implicats en l’accident múltiple a l’AP-2 / ACN

A la mateixa zona, on hi ha boira molt densa, s’han produït dos accidents més un d’ells en sentit Barcelona, també múltiples. En total, en els 3 accidents, s’hi ha vist implicats més d’una vintena de vehicles, entre els quals diversos camions, i l’autopista es troba tallada en els dos sentits de la marxa, amb desviaments per la sortida 5 en sentit Barcelona i per la sortida 8 en sentit Lleida.

A més de les tres víctimes mortals, hi ha nou ferits: el nen en estat crític, una altra víctima que està greu i la resta, més lleus. El Servei d’Emergències Mèdiques ha activat vint unitat terrestres, un helicòpter i un equip de psicòlegs per fer una primera assistència. El total de persones afectades són dotze. La carretera continua tallada i es van desviaments per la sortida 8 a l’Albi cap a Lleida i per la sortida 5, Soses, en sentit Barcelona. El sinistre fa enfilar fins a 134 les víctimes en el balanç provisional de l’any 2021 a la xarxa interurbana de Catalunya.

El Servei Català de Trànsit i els Mossos d’Esquadra investiguen per què el Ministeri de Transports no ha activat la matinada d’aquest divendres la senyalització antiboira a l’autopista AP-2 al seu pas per les Garrigues, on s’han produït tres accidents múltiples que han causat tres morts i diversos ferits. Segons la poca visibilitat que hi havia a la zona a aquella hora, d’entre 150 i 75 metres, s’haurien d’haver posat en marxa les tres primeres de les quatre fases del protocol, amb panells, senyals lluminosos i focus. No obstant, el Ministeri, titular de la via i gestor des de l’1 de setembre passat quan es van aixecar els peatges, no ha avisat al Servei Català de Trànsit i diu que la visibilitat havia baixat “puntualment” a 11 metres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa