El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El sindicat de comandaments de Mossos signa la pau amb Elena
  • CA

Una reunió de dues hores aquest dimarts a la tarda entre la junta directiva de l’influent Sindicat de Comandaments dels Mossos d’Esquadra (SICME), el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el director general de la policia, Pere Ferrer, ha calmat la tempesta després del cessament del comissari Josep Maria Estela com a cap del cos. Després dels retrets d’ahir per part del SICME, avui el sindicat ha emès un altre comunicat en què redueix a “relació professional amb disparitat d’opinions”, el relleu d’Estela pel comissari Eduard Sallent.

De fet, SICME admet que l’objectiu de la reunió només era parar l’orella a les “explicacions del cessament” i “exposar les inquietuds que ha generat la decisió”. En el comunicat, tot i que l’organització policial evita la polèmica i la crítica per la decisió també remuga amb el benentès que tot i saber que la decisió és purament governativa calia tenir present que podia afeblir “l’estabilitat del cos”. Un comunicat que suposa un cert gir de guió en la batalla desfermada.

“Disparitat d’opinions”

“Una vegada escoltats els seus arguments es pot desprendre que la decisió ha estat conseqüència d’una relació professional amb disparitat d’opinions”, sentencia el sindicat en el comunicat. Ara bé, sí que retreuen que la decisió “anava en contra de l’estabilitat”. Una característica que el sindicat es vanta que sempre ha “reclamat per tal de poder dur a terme tots els projectes i reptes que el Cos de Mossos d’Esquadra té per davant”. “En aquest sentit, hem aconseguit un compromís d’estabilitat a la Prefectura de la Policia, que és un dels objectius que ens havíem fixat”, destaca la direcció sindical.

Així mateix, el comunicat reclama “que no es posi en dubte la professionalitat i honorabilitat tant del comissari Josep Maria Estela, com del comissari Eduard Sallent”. És a dir, mostren equidistància entre el relleu i el rellevat. D’aquesta manera “agraeixen la tasca duta a terme pel comissari Josep Maria Estela, i desitgen sort al comissari Eduard Sallent i la resta de Prefectura en aquesta nova etapa”.

Avís de filtracions

El sindicat, però, demana que no s’avivi el foc obert al comissariat del cos amb un estira i arronsa de crítiques i publicacions. “En aquesta línia, no tolerem filtracions ni acusacions interessades”, alerten. “Entenem que és responsabilitat del Departament d’Interior allunyar al Cos del focus mediàtic, i que aquest ha de ser un objectiu primordial pel benefici de la institució”, recomana el SICME de forma expeditiva. . 

Finalment, el sindicat dels galons albira que la nova Prefectura de “ben segur treballaran amb la dedicació i vocació de servei que sempre han demostrat, i que caracteritza al Cos de Mossos d’Esquadra”. El SICME va ser el primer sindicat d’aquestes característiques que va criticar la decisió de rellevar Estela just quan es va escampar el rumor, però no s’havia produït la notícia. El fet que 24 hores després i acabada la reunió d’Elena es mostri absolutament comprensiu amb la decisió.

Més notícies
Dos camions de bombers aparcats dins del parc de Sant Feliu de Buixalleu, en una imatge de l'octubre del 2021 / ACN
El cas Bombers obliga Interior a reestructurar l’administració del cos
Notícia: El cas Bombers obliga Interior a reestructurar l’administració del cos
Comparteix
La conselleria pren als responsables del cos el control sobre les tasques de comptabilitat i munta un sistema per monitoritzar-les
La portaveu del grup parlamentari de Junts, Mònica Sales / ACN
Junts exigeix explicacions al conseller Elena per la crisi als Mossos
Notícia: Junts exigeix explicacions al conseller Elena per la crisi als Mossos
Comparteix
El cap d'Interior ja ha demanat comparèixer al Parlament a petició pròpia
El conseller Elena es disposa a enraonar després de la interpel·lació d'Espadaler/Parlament de Catalunya (Jordi Garcia Monte)
Elena avisa els Mossos: “No permetré ingerències policials en la política”
Notícia: Elena avisa els Mossos: “No permetré ingerències policials en la política”
Comparteix
El conseller d'Interior tanca la polèmica per la crisi de la Prefectura
El ja excomissari en cap dels Mossos d' Esquadra, Josep María Estela, en un acte de l'Exèrcit/EP
Estela s’incorpora a la comissaria de Lleida entre aplaudiments
Notícia: Estela s’incorpora a la comissaria de Lleida entre aplaudiments
Comparteix
Estela ja s'ha incorporat al seu nou destí com a cap de la Regió Policial de Ponent, a la comissaria de Lleida

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a octubre 19, 2022 | 08:22
    Observador octubre 19, 2022 | 08:22
    Han vist que s'ensorava la barraca i quedarien al carrer. I si voleu evitar filtracions, poseu tela asfàltica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa