El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Plataforma Stop JJOO celebra l’adéu als Jocs d’Hivern: “Hem guanyat”

La caiguda de la candidatura olímpica per als Jocs d’Hivern del 2030 ha estat molt celebrada per alguns sectors de la societat, entre els quals la Plataforma Stop JJOO, que ha celebrat que ha “guanyat” amb aquest adéu definitiu. “Hem guanyat”, han celebrat a les xarxes socials tot i matisar que cal resoldre “incògnites” sobre quants diners públics “s’han llençat a la paperera” per negociar aquesta candidatura conjunta amb l’Aragó.

També han exigit saber on anirà a parar el pressupost dels Jocs Olímpics del 2030 i si s’invertirà als Pirineus. La plataforma, a més, ha advertit que seguirà organitzada perquè no vol Jocs “ni al 2030, ni al 2034 ni al 2038”. Per això el seu objectiu és aturar tots els macroprojectes i aconseguir més inversions per al territori, així com un altre model econòmic.

El portaveu de la Plataforma, Bernat Lavaquiol, ha reivindicat la força de la plataforma i la quantitat de xerrades, mercats, assemblees, debats, talls de carretera i mobilitzacions que s’han anat fent aquests últims mesos per evitar el projecte amb l’Aragó per als Jocs Olímpics. La manifestació més important va ser el 15 de maig, quan milers de persones van sortir a Puigcerdà a una concentració multitudinària contra els Jocs.

L’entitat anti-Jocs Olímpics, a més, ha rebut també el suport de cares conegudes com ara Kilian Jornet o l’alpinista Araceli Segarra, totalment en contra d’aquest macroprojecte als Pirineus.

El COE descarta definitivament una candidatura que ja havia descarrilat

No ha estat fins aquest dilluns quan s’ha sabut que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha descartat definitivament la candidatura de Catalunya i l’Aragó que feia temps que havia descarrilat. Davant la negativa de l’Aragó a pactar la candidatura, finalment el COE ha descartat tant la candidatura conjunta que s’havia plantejat com una candidatura en solitari per a Catalunya.

Més notícies
El portaveu de Junts, Josep Rius, en una roda de premsa / ACN

Junts acusa el COE de retirar la candidatura olímpica per criteris polítics

Notícia: Junts acusa el COE de retirar la candidatura olímpica per criteris polítics
Comparteix
Rius assenyala el govern de l'Aragó i l'executiu espanyol com a principals culpables
Notícia: Junts acusa el COE de retirar la candidatura olímpica per criteris polítics - Mobile
El president del COE, Alejandro Blanco, en una atenció als mitjans / ACN

El COE descarta definitivament els Jocs d’Hivern per al 2030

Notícia: El COE descarta definitivament els Jocs d’Hivern per al 2030
Comparteix
L'òrgan també nega la candidatura en solitari i treballarà per les del 2034
Notícia: El COE descarta definitivament els Jocs d’Hivern per al 2030 - Mobile
El president del COE, Alejandro Blanco, en una atenció als mitjans / ACN

El COE farà un últim intent per la candidatura conjunta pels Jocs Olímpics

Notícia: El COE farà un últim intent per la candidatura conjunta pels Jocs Olímpics
Comparteix
Blanco assegura que si no arriben a temps al 2030, presentaran el projecte per als del 2034
Notícia: El COE farà un últim intent per la candidatura conjunta pels Jocs Olímpics - Mobile
El president del govern de l'Aragó, Javier Lambán, al parlament aragonès / Cortes de Aragón

Lambán demana la dimissió del president del COE per “deslleialtat”

Notícia: Lambán demana la dimissió del president del COE per “deslleialtat”
Comparteix
L'acusa de ser el "responsable de frenar la recomposició" de les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol
Notícia: Lambán demana la dimissió del president del COE per “deslleialtat” - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Roba i malversar, junquerisme real a juny 20, 2022 | 18:07
  Roba i malversar, junquerisme real juny 20, 2022 | 18:07
  La malversacio deo govern l'ha pagara.Ferrovial.Erc?
  • Icona del comentari de: Roba estesa a juny 20, 2022 | 19:24
   Roba estesa juny 20, 2022 | 19:24
   Quin comentari més patètic de falsa bandera. N'estem farts del xovinisme espanyol.
 2. Icona del comentari de: mn a juny 20, 2022 | 18:07
  mn juny 20, 2022 | 18:07
  els jocs ñ ja s´els poden fotre a on els hi càpiguen
 3. Icona del comentari de: Se'ls fotin als ous el a juny 20, 2022 | 18:09
  Se'ls fotin als ous el juny 20, 2022 | 18:09
  Els meus precs eclectics a la Verge de Montserrat, la de la Pilastra, els déus Olímpics, en Banyetes i en Buda han estat escoltats!
 4. Icona del comentari de: Se'ls fotin als ous a juny 20, 2022 | 18:09
  Se'ls fotin als ous juny 20, 2022 | 18:09
  Els meus precs eclectics a la Verge de Montserrat, la de la Pilastra, els déus Olímpics, en Banyetes i en Buda han estat escoltats!
 5. Icona del comentari de: Francesc Font a juny 20, 2022 | 18:15
  Francesc Font juny 20, 2022 | 18:15
  Un cop més el nostres suposats dirigents, que res no dirigeixen, han perdut l’ocasió de donar un fort cop de puny damunt la taula. Quan el senyor Lambán va començar a embolicar la troca amb els "seus Jocs d’Hivern", el que calia era un cop de dignitat, deixar d’assumir el seu joc presentant alternatives impossibles i ser conscients que aquests jocs no tenen cap sentit a un Pirineu que haurà de fabricar neu a un cost descomunal. Ara bé, ¿quins interessos hi ha darrera de tot això? ¿Encara haurem de donar les gràcies al COE per haver retirat aquesta sospitosa, i estúpida, candidatura? Algun dia sabrem el costos ja invertits?
  • Icona del comentari de: Joan a juny 20, 2022 | 18:49
   Joan juny 20, 2022 | 18:49
   No ho sé. Lamban sempre ha tingut al darrere el suport i "l'encàrrec" del seu estat espanyol, nosaltres com sempre solament ens tenim a nosaltres, no tenim encara un estat propi. La qüestió és : Si som en un procés encetat per aconseguir precisament un estat propi, quin sentit tenia "organitzar" uns jocs olímpics amb Espanya ? A banda de si calen uns jocs per a ajudar els territoris de muntanya, cosa que s'ha de fer sempre amb olimpíades o sense.
 6. Icona del comentari de: No sé, no sé a juny 20, 2022 | 18:22
  No sé, no sé juny 20, 2022 | 18:22
  Per mi que ha fet més Lambán per carregar-se aquests jocs que totes les plataformes pirinenques juntes.
  • Icona del comentari de: Cal dir-ho a juny 20, 2022 | 18:59
   Cal dir-ho juny 20, 2022 | 18:59
   Coincideixo amb tu, l'estat espanyol ha utilitzat amb el govern català la mateixa "tàctica" de desgast que amb l'ampliació de l'aeroport del Prat de Llobregat (ningú ho havia demanat com ningú havia demanat de vell antuvi "l'ajut" d'Aragó als jocs Barcelona- Pirineus") o la taula de "diàleg" o les falses promeses del compliment dels pressupostos d'infraestructures i manteniments diversos, assignats a Catalunya... implicar-hi (?!) fins i tot elements externs en aquest cas el govern d'Aragó per a finalment no fotre res, fer descarrilar i així desgastar i desprestigiar el govern autònom català. Els catalans n'hem d'aprendre encara, ens deixem aixecar massa la camisa, Espanya no canvia governi qui governi a Madrid.
 7. Icona del comentari de: I n d e p e n d è n c i a a juny 20, 2022 | 18:41
  I n d e p e n d è n c i a juny 20, 2022 | 18:41
  L'estat espanyol ha aconseguit el seu objectiu, que els suposats jocs no siguin organitzats i gestionats sols pels catalans (sacrilegi espanyol), no sigui cas que "Espanya" no hi fos prou representada en els actes, amb poca presència de simbologia espanyola i de cantants tipus flamenc i de folklore espanyol durant l'esdeveniment i sobretot als actes d'obertura i clausura... Per una altra banda jo no havia entès encara, quin sentit té organitzar un esdeveniment l'any 2030 amb l'estat del qual et vols separar ( i que no li caiem gaire bé), quin sentit té "reforçar" encara més el turisme massificat com a eix de "l'economia" del nostre malaurat país. Les infraestructures, manteniment d'infraestructures, suport de tota mena, reforç, implicació des de l'administració pública, a l'agricultura i als municipis de muntanya, s'ha de fer sempre, independentment de si es fan "jocs" o altres esdeveniments.
 8. Icona del comentari de: Mentre ens discutim ells es queden els nostres diners. Ha guanyat Lambán a juny 20, 2022 | 19:07
  Mentre ens discutim ells es queden els nostres diners. Ha guanyat Lambán juny 20, 2022 | 19:07
  No amics no, ha guanyat Lambán. Burros, a vosaltres us han utilitzat per portar mala maror a Catalunya. No tindreu inversions al Pirineu. M'hi jugo un pèsol que a qui premiaran amb inversions serà a Lambán, a ell si que li construiran carreteres o el que vulgui. Us creieu que voldran invertir al Pirineu català. Per mi, vosaltres heu estat el col·laborador necessari per tal de fotres de Catalunya donant la culpa a Catalunya. són ells que no volen el prat, el quart cinturó, els jocs... Vinga el dinero pa Madrid, sou com un càncer intern. Prou regalar els diners que nosaltres hem pagat d'impostos. Ens diuen ben clar que som tant burros que no sabem decidir res i que ja ho fan ells o el Lambán per nosaltres.
 9. Icona del comentari de: Ha guanyat Lambán. Vosaltres hi heu perdut la dignitat a juny 20, 2022 | 19:15
  Ha guanyat Lambán. Vosaltres hi heu perdut la dignitat juny 20, 2022 | 19:15
  El Kilian i l'Araceli no contaminen, no... Són elitistes sols volen el Pirineu per a ells, per a tots els que poder participar en les SEVES curses, llavors omplen la muntanya de cotxes, de public i això està bé. Permeteu-me dir-vos que vosaltres sols hauríeu guanyat si en el referèndum hagués sortit NO ALS JOCS. Ara ha guanyat el Lambán i tots els espanyols que no volen destinar un euro a Catalunya... Ja ho invertiran a Madrid o a l'Aragó. El que sí és possible és que tot hagi sigut un procés ben preparat de descredit de Catallunya i vosaltres hi heu ben caigut. Al Pirineu, no; a Barcelona sí, oi? Prou van servir els jocs olímpics del 92 per a la ciutat. És clar que el món rural es foti.
 10. Icona del comentari de: Ricard a juny 20, 2022 | 19:36
  Ricard juny 20, 2022 | 19:36
  Un cop més a massa catalans els falta el sentit de la dignitat nacional. Són tan poca cosa que estan contents que uns estrangers, i no pas ells com a catalans, decideixin per les seves vides. Pobres desgraciadets que no es creuen capaços, per ells mateixos, de convèncer al conjunt dels catalans que no s'havien de fer els jocs peRrquè no era bo per Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa