El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La velocitat de propagació supera l’1 mentre creix l’alerta per moderar la mobilitat
  • CA

La velocitat de propagació del virus ha superat aquest divendres la barrera de l’1 i se situa en l’1,01, un valor que preocupa mentre creix l’advertència des del Govern perquè la mobilitat es limiti malgrat que ja es permet canviar de comarca tot i que amb la condició que no es barregin bombolles de convivència. A més a més de l’augment de la velocitat de propagació es registra un agument de l’índex de positivitat, que passa de 4,67 a 4,87%, encara per sota del 5% recomanat per l’OMS. El risc de rebrot puja dos punt sfins a 192. Els nous contagis confirmats per PCR i TA ses ituen avui en 1.334.

La pressió hospitalària puja amb 18 pacients més als hospitals, si bé surten 17 persones de les UCIs, on ara hi ha 406 malalts de Covid-19. Pel que fa a la incidència acumulada a 14 dies, baixa una mica fins a 191,67. Només s’ha notificat un mort.

Pel que fa a la vacunació, ja hi ha 659.636 persones vacunades amb primera dosi i 319.017 amb la segona. S’espera que la setmana que ve es reprengui la vacunació amb AstraZeneca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa