Argimon: “Sanitat ampliarà avui o demà el topall de 55 anys amb AstraZeneca”

Planteja "donar més aire" dins dels territoris amb menys incidència

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha donat per fet que entre avui i demà el govern espanyol eliminarà el topall de 55 anys per a la vacuna d’AstraZeneca. Argimon ha confirmat que la vacunació es reprendrà dimecres i ha donat per fet que serà sense aquesta limitació d’edat. Ha posat en valor que l’Agència Europea del Medicament va ser clara en afirmar que la vacuna és “segura i efectiva” i ha dit que ell mateix es vacunaria amb aquest vaccí si li toqués. “Fer un ‘Palomares’? El faria”, ha dit a TV3. D’altra banda, ha explicat que durant Setmana Santa es vacunarà poc perquè els sanitaris també necessiten descansar. Argimon ha valorat que els casos de trombes que s’han donat arreu d’Europa són pocs i “infreqüents”, tot i això ha avalat que s’han de continuar estudiant. “Però en principi creiem que hem de seguir vacunant perquè és una vacuna segura”, ha defensat. Ha apuntat que una de les possibles diferències amb el Regne Unit, on no s’han registrat aquests casos estranys, és que s’està vacunant gent més gran i no tan jove com a Europa. També ha confirmat que aquells que van rebre la primera dosi d’AstraZeneca en rebran la segona del mateix vaccí.

Sobre el límit d’edat, Argimon s’ha mostrat convençut que Catalunya no haurà d’actuar pel seu compte ja que aquest topall s’eliminarà en les reunions previstes a escala estatal aquest cap de setmana. Ha afegit que no tindria sentit no fer-ho perquè “no té cap raó de ser no estar vacunant gent més gran de manera molt ràpida”. El criteri del Govern no és que la vacuna d’Oxford estigui disponible també entre els 55 i els 65 anys sinó sense cap limitació d’edat a partir dels 18 anys. 

Planteja “donar més aire” dins dels territoris amb menys incidència

Argimon també ha plantejat “donar més aire” dins dels territoris amb menys incidència de la covid. Ha descartat confinar àrees amb incidències molt elevades, com la Vall d’Aran, i ha dit que en tot cas si s’ha de plantejar alguna discriminació “hauria de ser en positiu” en les zones “en verd”. En general, ha confiat “no anar enrere” en les mesures per Setmana Santa i ha afirmat que “tant de bo” es pogués ampliar horaris en la restauració i relaxar altres mesures, però ha insistit que “dependrà de les dades epidemiològiques”. Ha reconegut també que és “molt discriminatori” que la restauració dels centres comercials no pugui obrir i espera que això canviï “de seguida que es pugui”.

Tot i això, ha defensat que si es manté el tancament d’aquests bars i restaurants és per mantenir l’esperit que es pugui anar al centre comercial a comprar però no “a passar el dia”. “Però penso que sí, hauríem de tenir la mateixa consideració que la resta“, ha manifestat. Sobre relaxar les mesures en els territoris amb millors indicadors, que actualment es concentren a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, Argimon ha explicat que s’està parlant amb les entitats municipalistes per tal de decidir si es poden prendre mesures “internament dins de cada comarca” en aquelles on els indicadors de la covid-19 són més bons.

Comentaris

  feticher 19/03/2021 4:46 pm
  Si ho he escoltat bé, el Dr. Argimón ha dit que ara, en ser menys les infeccions no cal fer tants cribatges. És increïble aquesta manca de raonament per part d'un metge, i no cal ser metge per veure que el bo és el recíproc: menys infeccions, més cribatges, a menys que, tot i proclamar que cal anticipar-se al virus, fem com a l'estiu de l'any passat, quan es va popiciar la segona onada, amb menys cribatges, quan anava en augment el número de contagiats (recordeu el Segrià).
  Arpat de Buda 19/03/2021 11:50 am
  No vacunar per setmana santa o fer-ho poc demostra que som un país miniatura i inconscient. Suggereixo que demanin voluntaris per vacunar, excepcionalment, als capellans, com a treballadors essencials aquella setmana.
  Clara 19/03/2021 11:41 am
  Hem après a llegir entre línies. Pel que sigui aquesta vacuna està gafada i la gent és molt aprensiva. De moment, si és tan segura com diuen, que passin TOTS els polítics, militars, bisbes... a fer cua per posar-se-la. És l'únic que podria aportar una certa credibilitat. Molts preferim la mascareta a la vacuna de les incerteses.
  Bot 19/03/2021 11:38 am
  Maçoneria de la farmamàfia

Nou comentari