El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La UE restringirà els vols de Sud-àfrica i Botswana per la nova variant
  • CA

El govern espanyol preveu restringir l’arribada de vols procedents de Sudàfrica i Botswana arran de l’aparició d’una nova variant molt contagiosa del coronavirus de la Covid. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat, després de la proposta feta per la Comissió Europea i la decisió d’altres països, que portarà la qüestió al Consell de Ministres dimarts que ve i es demanarà als passatgers procedents de zones de risc una prova de detecció del virus, a més del certificat de vacunació.

Aquest divendres s’ha conegut que s’ha identificat el primer cas a Europa de la nova variant de Covid-19 a Bèlgica en una dona adulta jove no vacunada que va desenvolupar símptomes lleus semblants a la grip 11 dies després de viatjar a Egipte via Turquia. La pacient no va informar de cap enllaç amb Sud-àfrica ni amb altres països del sud d’Àfrica. Cap dels seus familiars ha desenvolupat símptomes. Es va dir que el pacient tenia una càrrega viral elevada en el moment del diagnòstic per part dels investigadors de les universitats, KU Leuven i UZ Leuven, avança el diari britànic The Guardian.

Un altre cas s’ha identificat fora del continent africà, però a Israel, país que ha imposat una prohibició de viatjar que cobreix la major part d’Àfrica després de la detecció de la nova variant B.1.1.529 a Sud-àfrica, que podria ser més contagiosa que la soca Delta. “Actualment estem a les portes d’un estat d’emergència”, ha dit divendres el primer ministre Naftali Bennett, segons un comunicat del seu despatx, abans d’ampliar la prohibició que va anunciar dijous sobre l’entrada d’estrangers de set països africans.

L’OMS ha advertit als països que no imposin precipitadament restriccions de viatge relacionades amb la nova variant B.1.1.529 de Covid, dient que haurien d’adoptar un “enfocament científic i basat en el risc”. Espanya s’ha sumat al grup de països que han tancat les fronteres preventivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa