El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Primer cas confirmat de la nova variant a Europa

S’ha identificat un primer cas a Europa de la nova variant de Covid-19 a Bèlgica en una dona adulta jove no vacunada que va desenvolupar símptomes lleus semblants a la grip 11 dies després de viatjar a Egipte via Turquia. La pacient no va informar de cap enllaç amb Sud-àfrica ni amb altres països del sud d’Àfrica. Cap dels seus familiars ha desenvolupat símptomes. Es va dir que el pacient tenia una càrrega viral elevada en el moment del diagnòstic per part dels investigadors de les universitats, KU Leuven i UZ Leuven, avança el diari britànic The Guardian.

Un altre cas s’ha identificat fora del continent africà, però a Israel, país que ha imposat una prohibició de viatjar que cobreix la major part d’Àfrica després de la detecció de la nova variant B.1.1.529 a Sud-àfrica, que podria ser més contagiosa que la soca Delta. “Actualment estem a les portes d’un estat d’emergència”, ha dit divendres el primer ministre Naftali Bennett, segons un comunicat del seu despatx, abans d’ampliar la prohibició que va anunciar dijous sobre l’entrada d’estrangers de set països africans i israelians.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit als països que no imposin precipitadament restriccions de viatge relacionades amb la nova variant B.1.1.529 de Covid, dient que haurien d’adoptar un “enfocament científic i basat en el risc”. Espanya s’ha sumat al grup de països que han tancat les fronteres preventivament. Una reunió d’experts a porta tancada des de Ginebra, convocada per l’OMS, ha començat aquest migdia per avaluar B.1.1.529 i designar-lo com una variant d’interès o una variant de preocupació, ha explicat el portaveu Christian Lindmeier.

Les autoritats mundials han reaccionat divendres amb alarma davant d’una nova variant de coronavirus detectada a Sud-àfrica, amb la UE i el Regne Unit entre els que reforçaven els controls fronterers mentre els científics intentaven esbrinar si la mutació era resistent a la vacuna.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 26, 2021 | 16:04
    Gonzalo novembre 26, 2021 | 16:04
    En Bélgica? A ver si hay suerte...
  2. Icona del comentari de: miquel puigpelat a novembre 26, 2021 | 20:50
    miquel puigpelat novembre 26, 2021 | 20:50
    La nova variant africana, ens entrarà en pastera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa