Els dos pobles que han batut els seus rècords històrics de temperatura màxima

A l'interior, del prelitoral i alguns punts del litoral feia dos anys que el termòmetre no pujava tant

Les localitats d’Alcanar i Canaletes han batut els rècords històrics absoluts de temperatura màxima. Concretament, amb 36 graus, la localitat del Montsià ha superat els 35,6 graus que va assolir el poble el 4 d’agost del 2018, en una estació que fa 30 anys que recull dades. De la seva banda, el municipi penedesenc, amb 19 anys de xifres acumulades, ha assolit aquest dijous els 38,7 graus, igualant els que va fregar el 29 de juny del 2019.

A banda, municipis de l’interior, del prelitoral i alguns punts del litoral feia dos anys en què el termòmetre no marcava una temperatura tan alta, des del 28 i 29 de juny de 2019.  

Previsiblement es produirà una desinflada de la calor a partir de dilluns vinent per l’arribada d’una massa d’aire més fresc. El fet que l’onada de calor s’acabi pel vent i no per la pluja preocupa els bombers, que alerten del “risc extrem” més alt en anys. 279 municipis de 24 comarques estan sotmesos a restriccions severes per evitar el risc extrem d’incendi. Ho va anunciar aquest dimecres el secretari general d’Interior, Oriol Amorós, que va parlar d’”una onada de calor excepcional” que durarà cinc dies i ja s’ha publicat al DOGC.

Nou comentari