El sindicat majoritari en educació, USTEC, ha convocat aquest dimarts el personal laboral a la vaga d’aquest dimecres. Sota el lema Ens sobren els motius, USTEC ha denunciat que el personal laboral del departament sigui “invisible” per la conselleria que dirigeix Josep Gonzàlez Cambray i ha cridat a la vaga fins que es reverteixi la situació.

Els vuit punts que reclama el personal laboral del departament d’Educació, “imprescindible” pel funcionament de la comunitat educativa, coincideixen amb els de la convocatòria sindical unitària. Són els següents:

 1. Pla d’estabilitat per a tots els treballadors en abús de temporalitat que no obtinguin plaça en els processos selectius d’estabilització. Per als tècnics en educació infantil (TEEI) demanen plaça “immediata”.
 2. Augment del personal laboral a tots els centres. USTEC sosté que és imprescindible per poder atendre tot l’alumnat, especialment aquells amb necessitats especials d’aprenentatge
 3. Rebuig frontal a la subcontractació de serveis a empreses privades. El sindicat majoritari sosté que l’escola ha de ser de gestió pública
 4. Cobrir les substitucions del personal laboral des del primer dia: millora de la gestió i el funcionament de la borsa per garantir processos més àgils i transparents -rebuig al decret de plantilles tombat parcialment pel Suprem- i canvi de terços a mitjos per les substitucions.
 5. Etapa 0-3 gratuïta, pública i de gestió pública a partir d’un augment de dotació econòmica, equiparació de les ràtios a la normativa europea, implementació d’equips directius a les llars d’infants i contractació d’educadores per a les escoles rurals, on només hi ha tècnics.
 6. Compliment de l’horari i les funcions assignades
 7. Reversió de les retallades i inversió del 6% del PIB en educació
 8. Increment de les reunions amb el Comitè Intercentres i les Meses Tècniques. USTEC reclama “prou imposicions” i negociacions “reals” a les meses. El sindicat denuncia que les reunions a les meses són “merament informatives”.

Els directors collen Cambray

Aquest dilluns El Món va tenir accés a la carta de 300 directors de centres educatius catalans que avisaven que el sistema públic “pot arribar al col·lapse” si la conselleria no redreça la situació. Les direccions d’aquestes escoles i instituts carreguen durament contra la conselleria per la “manca de recursos humans i econòmics” que posen el sistema públic “en risc”. Assenyalen que calen més recursos així com “comunicació i confiança” entre els centres i departament. Els directors que han signat amb nom i cognom avisen que estan “cansats” d’haver de resoldre “situacions complicades” sense tenir la “complicitat” de la conselleria. Demanen una reunió urgent amb el conseller i avisen que faran sentir la seva veu si no es produeix aquesta trobada.

Els directors no concreten en aquesta missiva si els seus centres s’adheriran a la vaga d’aquest dimecres 25 de maig, però tot fa semblar que sí, ja que les seves reivindicacions són exactament les mateixes que les dels sindicats i les del personal laboral que finalment també s’hi adherirà.

Més notícies
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray / ACN

Carta de 300 directors a Cambray per queixar-se de la manca de suport

Notícia: Carta de 300 directors a Cambray per queixar-se de la manca de suport
Comparteix
Reclamen una reunió amb la conselleria i avisen que en cas contrari faran sentir la seva veu
Notícia: Carta de 300 directors a Cambray per queixar-se de la manca de suport - Mobile
Alumnes de secundària a una aula / Mireia Comas

El treball per competències i les aules obertes: les escoles del futur

Notícia: El treball per competències i les aules obertes: les escoles del futur
Comparteix
L’Institut Montgròs, de Sant Pere de Ribes, és pioner en el treball per competències a Catalunya: així han revolucionat les classes
Notícia: El treball per competències i les aules obertes: les escoles del futur - Mobile
Part superior de la façana del Tribunal Suprem, el 2 de novembre de 2018 / ACN

Clatellada del Suprem a la Generalitat: tomba part del decret de plantilles

Notícia: Clatellada del Suprem a la Generalitat: tomba part del decret de plantilles
Comparteix
No es podrà accedir a una plaça pública a partir d'una entrevista ni ser acomiadat per un mal informe del director
Notícia: Clatellada del Suprem a la Generalitat: tomba part del decret de plantilles - Mobile
La portaveu nacional d'USTEC, Iolanda Segura / Mireia Comas

Iolanda Segura: “Si fan anar els professors a les escoles al juliol, ho han de compensar”

Entrevista: Iolanda Segura: “Si fan anar els professors a les escoles al juliol, ho han de compensar”
Comparteix
ENTREVISTA a la portaveu nacional d'USTEC, sindicat majoritari de l'educació, que situa la reducció de les hores lectives com a clau per desencallar el conflicte
Entrevista: Iolanda Segura: “Si fan anar els professors a les escoles al juliol, ho han de compensar” - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: quin desastre de païs amb consellers com aquest. a maig 24, 2022 | 13:42
  quin desastre de païs amb consellers com aquest. maig 24, 2022 | 13:42
  Ja solament queden per incorporar-se el professorat jubilat. Encara no li cau la cara de vergonya a aquest Conseller beneit? Què li ha de passar més?
 2. Icona del comentari de: Català a l'escola i arreu a maig 24, 2022 | 14:20
  Català a l'escola i arreu maig 24, 2022 | 14:20
  Sobre la llengua res de res els de l'USTEC. Se'ls en fot l'educació, la llengua, els nens i Catalunya. Treballen a ensenyament com podrien treballar en un escorxador o fent xurros. Tot el que els preocupa és cobrar més i treballar menys
  • Icona del comentari de: En Cambray acata el 25% a maig 24, 2022 | 15:39
   En Cambray acata el 25% maig 24, 2022 | 15:39
   És l'USTEC que demana que el català continuï com a única llengua vehicular. És en Cambray que vol canviar la llei per introduir el castellà també com a vehicular, seguint les sentències. I no deus pas tenir fills a la pública, oi? O amb necessitats especials, no? Sinó ja sabries la manca de recursos en què s'educa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa