El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els sindicats demanen la dimissió de Cambray

Els sindicats exigeixen la dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i acusa el seu departament de decidir de “manera unilateral que l’avançament de l’inici del curs seguirà, ara amb les tardes de setembre lectives”. Aquest dijous, un informe extern d’Educació assenyalava que la millor opció per a la majoria de la comunitat educativa per a l’horari lectiu era durant les tardes de setembre i, per això, les extraescolars podrien desaparèixer durant el primer mes del curs 2023.

El sindicat majoritari a educació, USTEC, i la UGT denuncien que la conselleria “ha tornat a tirar pel dret, saltant-se tots els òrgans de participació, incloses les organitzacions sindicals i el CEC”, tot i que el departament encapçalat per Cambray assegura que es tracta d’una avaluació feta per una empresa externa i que ha comptat amb la participació de tots els agents de la comunitat educativa.

Un “estudi esbiaixat”

USTEC acusa Educació de difondre “un relat interessat a partir d’un estudi esbiaixat i amb les conclusions precuinades per imposar novament l’avançament del calendari i afegir-hi les tardes de setembre com a lectives”. Des del sindicat remarquen que això suposaria “augmentar la sobrecàrrega” i assenyalen a una “vulneració de drets laborals” dels professors i del personal d’atenció educativa. En un comunicat, insisteixen que la decisió de mantenir l’avançament del calendari és “purament política”.

El Consell Escolar de Catalunya (CEC) assegura que s’ha sentit “menyspreat” pel departament perquè, fa un any, Cambray es va comprometre a estudiar la proposta d’avançar el calendari per “tenir dades objectives”. Així i tot, lamenten que, fa 24 hores, Educació publiqués “un estudi sobre el lleure educatiu que ningú no havia demanat” i en el qual es contempla que les tardes de setembre siguin lectives.

USTEC reclama “un Departament responsable” i que abandoni “la propaganda” per poder dotar-los “d’un calendari racional”. UGT exigeix “respecte” cap a tots els professionals del sector i volen la dimissió de Cambray.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Quin Govern de Ineptes d'Esquerra gandulera a febrer 11, 2023 | 08:44
  Quin Govern de Ineptes d'Esquerra gandulera febrer 11, 2023 | 08:44
  Aquest Gonzalez es un xulin descarat, un lleidatà vulgar, inepte i galtes. Quin Govern de panxacontentes de NI PUTA IDEA. Nomines i a forrarse com un Aragonés, singular adolescent
 2. Icona del comentari de: Gerard a febrer 11, 2023 | 08:45
  Gerard febrer 11, 2023 | 08:45
  USTEC demana l'impossible (que un polític abandoni la propaganda)... I els professors i les professores també: que els anomenats "sindicats d'ensenyament" facin el mateix (i deixin de tractar els professionals de l'ensenyament com a nens petits).
 3. Icona del comentari de: Jm a febrer 11, 2023 | 08:47
  Jm febrer 11, 2023 | 08:47
  A qui la demanen??? A España l’unic que va dimitir va ser Franco, perque va morir

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa