El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cambray s’obre a consensuar l’avançament del pròxim curs escolar
  • CA

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha avançat que el departament està disposat a consensuar amb la comunitat educativa l’avançament del pròxim curs escolar. En una entrevista a TV3, Cambray ha insistit que l’avançament de l’inici de curs és una mesura que ha arribat per quedar-se, però s’ha mostrat disposat a fer retocs amb les aportacions dels centres, els sindicats i les famílies.

Avaluarem externament com ha funcionat i en les pròximes setmanes ho compartirem amb els representants del Consell Escolar i conjuntament decidirem quina és la millora manera d’avançar l’inici del pròxim curs”, ha dit. L’avançament de l’inici de curs va ser el detonant de la primera sèrie de mobilitzacions que els sindicats van dur a terme durant l’any passat perquè es van sentir ignorats pel departament.

La portaveu de la USTEC; Yolanda Segura, ha assegurat que els sindicats no són contraris a la mesura, però ha defensat que cal polir-la perquè els professors necessiten el mes de juliol per formar-se per fer front als canvis curriculars i que amb un o dos dies laborables del setembre no n’hi ha prou per preparar el nou curs. Segons Cambray, les informacions preliminars que té el departament indiquen que la mesura ha estat “bona per l’alumnat, sobretot per als més vulnerables”, però ha reconegut que cal analitzar bé com es pot millorar.

Cinquè dia de vaga contra els plans d’Educació / Ivet Núñez

Educació no entén la vaga quan s’estava punt signar un acord

Cambray ha criticat la USTEC per convocar una vaga “quan les estan negociacions obertes” i s’estava “a punt de signar un acord amb els darrers serrells”. El conseller ha repetit que la ciutadania no entendria que hi hagués noves mobilitzacions després del gran acord signat al setembre, que ha permès incorporar més de 3.500 nous professors. Educació considera que ja ha donat resposta a la “majoria de reivindicacions” dels sindicats i que, després de 13 meses sindicals, estaven a punt de tancar noves millores quan la USTEC, que és el sindicat majoritari entre el professorat, va decidir aixecar-se de la taula i convocar una vaga pels dies 25 i 26 de gener.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere a gener 09, 2023 | 11:19
    Pere gener 09, 2023 | 11:19
    El curs escolar ja té dates de començament, de vacances i d'acabament més coherents dins de Catalunya. És tracta de les comarques més septentrionals sota sobirania francesa. Així el curs començà dijous 1r de setembre i les vacances d'estiu començaran el 8 de juliol d'enguany. Les classes del curs 2023 / 2024 començaran el 4 de setembre (car el dia 1 de setembre del 2023, serà divendres). Entre mig hi ha períodes de vacances ben repartits durant els curs. És a dir quasi tot ja està inventat i en aquest cas sense sortir del nostre país. Ens calen uns horaris de feina i d'àpats i un calendari escolar amb més sentit comú, com tenien els nostres avis i besavis i a la Catalunya del Nord han mantingut fins als nostres dies. No valen excuses de mal pagador, que si no som als països Nòrdics, que si a casa nostra hi fa molta calor... la Catalunya de les comarques del nord dels Pirineus, geogràficament i climàtica és molt semblant a la resta del país principalment del Prepirineu, d'altres planes i de la costa mediterrània.
  2. Icona del comentari de: uf. a gener 09, 2023 | 13:57
    uf. gener 09, 2023 | 13:57
    Pere Aragonés, I t'encares cap a l'ensenyament francés? Què no sap pensar per ell mateix, en Cambray?
    • Icona del comentari de: A Uf ! Ni França ni Espanya, fora ocupants a gener 09, 2023 | 15:31
      A Uf ! Ni França ni Espanya, fora ocupants gener 09, 2023 | 15:31
      Tan catalana és la Catalunya "francesa" com "l'espanyola". No ens fotreu, espanyolistes graciosets. Com tots els xovinistes espanyols tot ho interpreteu i ho intenteu falsejar a la vostra manera espanyola, se us veu massa el llautó. Els nefastos horaris espanyolitzats durant la dictadura de Franco, encara vigents, els heu fet durar anys i panys, no tenen cap futur, te'ls pots fotre on et càpiguen. No cal copiar fil per randa res, solament adoptar al segle XXI els horaris qua ja havien estat els dels nostres avis i besavis, saps llegir ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa