El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Consell Escolar pressiona Educació per retardar l’inici de curs

El Consell Escolar de Catalunya ha reobert el debat sobre la data d’inici del curs, una de les mesures més polèmiques de l’anterior conseller d’Educació, Josep González Cambray. Segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l’Agència Catalana de Notícies (ACN), diversos membres de l’ens consultiu han plantejat a la consellera, Anna Simó, que hi hagi una setmana de marga entre que els professors es reincorporin després de les vacances i comencin les classes amb alumnes. Això vol dir que si els docents tornessin a la feina el 2 de setembre, les classes no començarien fins al dia 9. Fonts presents a la reunió, que es va celebrar aquest dijous, han assegurat que Simó va prendre nota de la proposta, però va evitar valorar-la. També expliquen que es van plantejar altres solucions, tot i que no concreten quines.

La reunió entre la consellera Anna Simó i el sindicat USTEC / ACN
La reunió entre la consellera Anna Simó i el sindicat USTEC / ACN

L’avançament de l’inici del curs escolar va provocar un enfrontament entre el departament i els sindicats, que van convocar diverses vagues pels reiterats incompliments d’Educació. El motiu principal de les crítiques a la mesura –que els sindicats van titlar de la gota que feia vessar el got– era precisament la falta de temps per preparar el curs. El grup de treball del Consell Escolar que aborda la mesura ha fet arribar a la consellera la necessitat de tenir més dies sense alumnes a l’escola per donar més temps els docents a preparar el curs. Fonts consultades per l’ACN asseguren que de tot el Consell Escolar, on hi ha representats els diferents actors de la comunitat educativa, hi ha un consens general sobre la proposta entre tots els membres, excepte els de l’administració. Els representants d’Educació es van limitar a escoltar el plantejament i s’han compromès a fer un retorn durant les pròximes setmanes.

Enguany, el curs va començar el 6 de setembre. Quan Educació va anunciar la data, també va clarificar que a partir de llavors hi hauria un criteri estable per determinar l’inici de curs. Per a l’educació bàsica, el curs començar el quart dia laborable de setembre i el primer dia laborable després de la Diada per a la postobligatòria.

Més notícies
Pla mitjà de tres nens petits mentre miren el telèfon mòbil. Imatge publicada el 8 de novembre del 2020. (Horitzontal)
Educació també prohibirà els mòbils a patis i menjadors
Notícia: Educació també prohibirà els mòbils a patis i menjadors
Comparteix
El departament fixa restriccions al Batxillerat i demana coherència a professors i personal escolar
La portaveu del sindicat USTEC-STEs (IAC), Iolanda Segura, atén els mitjans durant un dia de vaga / Europa Press
Divisió sindical davant l’acord amb Educació per revertir les retallades
Notícia: Divisió sindical davant l’acord amb Educació per revertir les retallades
Comparteix
USTEC, La Intersindical, la CGT i altres sindicats no subscriuen el pacte i critiquen CCOO i UGT per acceptar "l'ultimàtum" de la conselleria
Dues dones amb un taüt amb la paraula 'Interines' durant una manifestació de sindicats d'educació / EP
Educació pacta amb CCOO i UGT revertir les retallades del 2010
Notícia: Educació pacta amb CCOO i UGT revertir les retallades del 2010
Comparteix
USTEC, un dels sindicats majoritaris, es despenja de l'acord i no subscriu cap dels tres punts negociats
Alumnes de primària de l'escola Països Catalans de Lleida / ACN
Educació endarrereix un mes l’informe sobre els canvis urgents al sistema educatiu
Notícia: Educació endarrereix un mes l’informe sobre els canvis urgents al sistema educatiu
Comparteix
Simó preveu que les conclusions del grup d'experts, que havien d'estar llestes al febrer, s'entreguin abans de Setmana Santa

Comparteix

Icona de pantalla completa