El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els sindicats diuen que avançar l’inici de curs “no és factible”
  • CA

La portaveu de la Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya (USTEC·STEs), Iolanda Segura, ha assegurat aquest dissabte en declaracions a el programa El Suplement de Catalunya Ràdio que avançar l’inici de curs al 5 de setembre, com ha decidit el Govern per millorar la conciliació familiar, “no és factible” pel sistema de contractació que tenen els centres escolars. Segura ha dit que encara no han decidit les dates concretes en què es faran els cinc dies de vaga. “Ens hem de posar d’acord en el format i les dates concretes, ho debatrem entre dilluns i dimarts i ho farem saber per terra, mar i aire”, ha afegit la portaveu del sindicat.

La representant dels educadors ha dit que el problema del nou calendari “és com s’ha donat a conèixer” perquè “ells [Govern] poden dir que han parlat amb totes les parts i que nosaltres no hem presentat cap proposta”, però, segons diu Segura, “quan volen que la presentem si ens n’assabentem cinc minuts abans que la donin a conèixer als mitjans de comunicació”. Segura ha reiterat que “en cap cas ens han fet arribar la proposta per poder fer el debat a les nostres organitzacions” i que la novetat la van conèixer “via premsa”.

A més a més, USTEC·STEs diu que el Govern no ha enviat “la proposta sencera amb totes les variables contemplades”. Segura afirma que el Departament d’Educació segurament “no té totes les variables contemplades i per aixo no ens ho han fet arribar amb rapidesa”. La portaveu denuncia que el Govern “ja ha començat a donar instruccions a les direccions dels centres en la línia de la proposta i això no es pot fer d’aquesta manera”.

Juliol, mes reservat per reciclar-se

Segons aquesta portaveu, les vacances no es podrien avançar al juliol, perquè aquest és un mes els professors el destinen a “reciclar-se”. Segura ha explicat que al juliol, quan ja no hi ha classes, es dediquen “a formar-se” perquè se’ls exigeix que es posin “al dia” a nivell pedagògic i digital. Això no ho poden fer durant el curs per la càrrega de feina que tenen i per les responsabilitats familiars que alguns professors tenen, ha explicat Segura.

A banda USTEC·STEs també carrega contra la decisió d’avançar l’inici de curs perquè el Govern, opina la portaveu, no estaria pensant en moltes famílies que fan les vacances al setembre i no juliol i agost. “Tenim la idea que tothom fa les vacances al juliol i agost i en canvi hi ha moltes famílies que les fan fora d’aquesta data”, ha afegit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a febrer 19, 2022 | 09:29
    ciutadà febrer 19, 2022 | 09:29
    Els nostres flamants governants blasmen les actituds ditatorials del govern espanyol, però els imiten. Què costava parlar alb el personal docent i arribar a un acord?. Dedsitjo de debó que la cacicada els surti malament.
    • Icona del comentari de: valeri a febrer 19, 2022 | 13:26
      valeri febrer 19, 2022 | 13:26
      Jo crec que mes que cacicada del govern, es la "ganduleria" d'alguns.
  2. Icona del comentari de: Marc a febrer 19, 2022 | 09:36
    Marc febrer 19, 2022 | 09:36
    El curs està avançat a la majoria de països d’Europa i al País Valencià i aquí no poden?
  3. Icona del comentari de: ton c. a febrer 19, 2022 | 10:13
    ton c. febrer 19, 2022 | 10:13
    és a dir que lúnic important son els professors?, fantàstic, ara resulta que el problema, es que no els van avisar, i jo malpensat de mena dic, si els avisen els hi monten una vaga indefinida, i ara tot just s´hauràn de retocar cosses, professors, que sou afortunats i ens voleu fer creure que ai pobrets, sou els perjudicats, ah, i l´argument que es fan vacances al setembre, és rocambolesc, senyora.
  4. Icona del comentari de: Anònim a febrer 19, 2022 | 11:16
    Anònim febrer 19, 2022 | 11:16
    I de la imposició del 25 % no en diuen res els sindicat(o)s ? O ja els va bé perquè així no es nota tant que ja estaven castellanitzant l'escola pel seu compte ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa